SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Böyle mi Olur 'Önemli' Duyuru?!

0
Güncellendi - 2017-12-22 17:45:03
Böyle mi Olur 'Önemli' Duyuru?!
A- A+ PAYLAŞ

Malatya içmesuyu kaynağının bulunduğu Gündüzbey Pınarbaşı'ndaki Kaptaj'da, geçtiğimiz Cumartesi günü klor gazı tüpünün patlaması sonucu meydana gelen ve 2'si ağır 4 işçinin yaralandığı patlamanın, içmesuyuna olumsuz bir etkisi olup olmadığı konusunda, kamuoyuna basın kuruluşları aracılığıyla açıklama yapmayan MASKİ'nin, önemli olduğunu ifade ettiği bilgilendirme duyurusunu (fotoğrafı büyütmek için üzerine tıklayınız), sadece kendi internet sitesinde yayınlaması, bu kuruluşu yönetenlerin görevlerinin farkındalığı konusundaki yeterlilikleri ile ilgili tartışma yaratacak gibi.

Malatya Belediyesi'nin "büyükşehir" statüsünü kazanmasından sonra, büyükşehir gibi idari ve teknik kadrosu  özellikle Kayseri kökenli isimlerden yönetimi oluşturulan, en küçük kanal kazı çalışmasını, genel müdür gezisini dahi basın bültenleriyle kamuoyuna duyurulan MASKİ Genel Müdürlüğü'nün, Kaptaj'da meydana gelen olayla ilgili olarak, içmesuyuna herhangi bir zarar verip vermediğini merak eden vatandaşları bilgilendirmemesi, malatyahaber.com'un olayla ilgili Cumartesi günkü haberinde de eleştirilmişti. Haberde, "Bu arada patlama ile ilgili olarak MASKİ'den kamuoyuna herhangi bir açıklama yapılmazken, olayı duyan vatandaşlar basın kuruluşlarını arayarak, patlamadan suyun etkilenip etkilenmediğini öğrenmeye çalıştılar." MASKİ'nin duyarsızlığı dile getirilmişti.

Malatya kamuoyunun daha hızlı bilgileneceği basın ve diğer duyuru kanalları yerine, ne kadar takip edildiği bilinmeyen MASKİ internet sitesinde, "Önemli Duyuru" başlığıyla Pazar günü yayına sokulduğu öne sürülen duyuruda, “Yeşilyurt Gündüzbey mevkiinde bulunan kaptaj tesisimizin klor gazı bölümünde tesisatta meydana gelen kaçak sonucunda ani gaz klor çıkışı olmuştur. Genel Müdürlüğümüzün yetkili klor ekibi tarafından kaçağa müdahale edilmiş ve kaçak kontrol altına alınmıştır. Klor gazı uçucu olduğundan havaya gaz çıkışı olmuştur.  Gaz çıkışının sisteme hiçbir etkisi olmamıştır. Daha öncesinde olduğu gibi içme suyumuzda en ufak bir tereddüt oluşturacak bir sıkıntı yoktur, halkımız gönül rahatlığı ile suyu içebilir. Kaçağı müdahale eden üç arkadaşımızın sağlık durumları iyi olup hastanemizde müşahede altında tutulmaktadır. Bu konuda başka kaynakların haberlerine itibar edilmemelidir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.  /Malatya Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü” deniliyor.

Söz konusu üzerinde yayın tarihi belirtilmeyen yazı 25 Ağustos Salı günü saat 18.00 sularında internet sayfasından çıkartılırken, yazının olayın meydana geldiği 22 Ağustos Cumartesi günü kurumun resmi sitesine konulup konulmadığı da belirtilmedi.

MASKİ'yi yönetenlerin, "önemli" bir olayda- krizde kamuoyunun en süratli ne şekilde bilgilendirileceğini "doğru değerlendirebilme" reflekslerini tartışmaya açan bu örneğe karşı Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın ne yapacağı merak konusu oldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız