SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Böyle Olacağı Belliydi"

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:31:50
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Arena Stadyumu’nun yüklenici firması İlci Holding, iflas erteleme talebinde bulundu. Statta çalışmalar neredeyse durma noktasına geldi. 

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Türkiye’ye, Avrupa ve UEFA standartlarında statlar kazandırmak amacıyla başlattığı proje kapsamında, TOKİ tarafından yapım ihalesi verilen yüklenici firma İlci Holding, işlerinin bir süredir kötü gitmesinden dolayı iflas erteleme talebinde bulundu. Malatya Arena Stadı'nda çalışmalar neredeyse durma noktasına geldi. 

"SÜRE UZAYABİLİR"

TOKİ Başkan Yardımcısı Sami Er’in konuyla ilgili bilgi verdiği Yeni Malatyaspor Basın Sözcüsü Selim Pilten, İlci Holding’in iflas erteleme kararı aldığını kaydetti.

Er ile basın mensuplarının yanında telefonla görüşen Pilten, stadın tamamlanma süresinin uzayabileceğini belirterek, “TOKİ Başkan Yardımcısı, hemşerimiz Sami Er ile konuştum. Stadın yapım işini alan firma, işlerindeki sıkıntıdan dolayı iflas erteleme talebinde bulunmuş. Tabi iflas erteleme talebinde bulunması alt yüklenicileri olumsuz etkileyeceği gibi, işi bitirebileceğini de gösteriyor. Şu an statta çelik konstrüksiyon ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Bu çalışmalar dışında diğer çalışmalar yüzde 50'yi geçmiş durumda. Normalde resmi iş bitirme süresi Temmuz'a kadardı. Tabi böyle olunca bu süre de uzayabilir. Fakat değerli TOKİ Başkan Yardımcımız Sami Bey, konuyu yakından takip ettiğini belirtti. İnşallah stadımızı 2015-2016 sezonuna yetiştirmeye çalışacağız" diye konuştu.

"FİRMA DURUMUNU TOPARLARSA, STADIMIZ BİTMİŞ OLACAK"

Süreçle ilgili de değerlendirmede bulunan Pilten, "İflas erteleme talebi dolayısıyla alt yüklenici firmalara yapılan ödemeler var. Dolayısıyla hak edişlerden dolayı aldıkları işi yapmak zorundalar. Görüldüğü üzere çelik konstrüksiyoncularımız çalışıyorlar. İnşallah bu arada firma da durumunu toparlarsa, yeni bir firmaya gerek kalmaksızın stadımız bitmiş olacak" ifadelerini kullandı. 

"BUNU KİMSE HAYAL ETMESİN"

Yeni Malatyaspor Asbaşkanı Nusret Öncü ise, yetkililerden konuyu takip etmelerini beklediklerini kaydederek, "Bu Yeni Malatyaspor yönetimiyle alakalı bir durum değil. Aslında önlemi daha önceden alınmalıydı. Bu işin gerek siyasal boyutu, gerekse de müteahhitlik boyutu var. Yazın bu iş yavaşlatıldığında belliydi böyle olacağı. O zamanlar önlem alınabilirdi, bu şekilde olmaması için. Eğer çalışmalar bu şekilde giderse, stadımız yeni sezona yetişmez. Bunu kimse hayal etmesin. İnşallah yetişir. Buradan Malatyalı yetkililerimize bu konuyu özellikle takip etmelerini rica ediyorum" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız