SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Böyle Olacak

A- A+ PAYLAŞ

Cengiz Topel Caddesi'nde belediye tarafından başlatılan alt yapı ve düzenleme çalışmaları sürüyor. Belediye Başkanı Ahmet Çakır, 4 kilometrelik çalışmayı iki bölümde tamamlayacaklarını bildirdi ve konu hakkında bilgi verdi.

Belediyenin konuya ilişkin basın bülteni şöyle:

"Altyapı çalışmalarının yanısıra kaldırım ve yol düzenleme çalışmalarına da büyük önem veren Malatya Belediyesi, Cengiz Topel Caddesi’ni baştan sona yeniliyor.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Cengiz Topel Caddesi’nde yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

İnceleme gezisine, Belediye Meclis Üyeleri, Başkan Yardımcıları, Daire Müdürleri ve Beydağı Mahallesi Muhtarı Erdal Akkaya ile basın mensupları katıldı.

Yapılan çalışmalar ile ilgili bilgiler veren Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Cengiz Topel Caddesi’nde hem yağmursuyu drenaj kanalı çalışması, hem de yol ve kaldırım düzenleme çalışması yaptıklarını belirterek, 4 kilometrelik bu çalışmayı 2 etap halinde yapacaklarını söyledi. İlk etabın 2400 metrelik kısmı kapladığını kaydeden Başkan Çakır, bu etaptaki yol ve kaldırım düzenleme çalışmalarının Belediye’ye maliyetinin 1 milyon 350 bin lira olduğunu söyledi.

Yağmursuyu drenaj kanallarının yapılmasıyla birlikte buralarda yaşanan su baskın ve taşkınlarının önüne geçileceğini söyleyen Çakır, “Yol ve kaldırım düzenleme çalışmalarımız çok kapsamlı bir şekilde yapılıyor. Öncelikle yağmursuyu drenaj kanalı çalışmaları ile birlikte altyapıyı da elden geçirerek, bütün abone bağlantıları ile su ve kanalizasyon kaçaklarını ortadan kaldırıyoruz. Yol düzenleme çalışmalarında ağırlıklı olarak andezit ve kompozit taş, otopark ceplerinde de kilit taşı kullanacağız. Aydınlatma ve ağaçlandırmayla birlikte bu caddemiz modern bir hale kavuşacak. 25 bin m2 kaldırım kaplaması, 300 civarında aydınlatma direği, cep otoparklarında da 400 araçlık otopark yapacağız. Projenin tamamı kapsamında 600 fidan dikilecek” dedi.

Cengiz Topel Caddesi’nin Malatya’nın ana arterlerinden birisi olduğunu da belirten Başkan Çakır, projenin tamamlanmasıyla birlikte Malatya’nın görünümünün değişeceğini söyledi.

Mahalle sakinleri ve esnafların yoğun ilgisiyle karşılaşan Başkan Çakır, gezisi sırasında kesilmek istenen kurbanlık koyunu, hayır kurumlarına verilmesi talebiyle kestirmedi.

Beydağı Mahallesi Muhtarı Erdal Akkaya ile mahalle sakinleri yapılan düzenlemelerle caddelerinin modern bir görünüme kavuşacağını belirterek, Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile emeği geçenlere teşekkür etti."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız