SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Böyle Olur Arguvan Kongresi

A- A+ PAYLAŞ

Ankara Arguvanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği'nde Pazar günü yoğun bir katılımla Olağan Genel Kurul toplantısı yapıldı. Asım Aydoğdu, 4. Kez Ankara Arguvanlılar Derneği Başkanı seçildi.

Toplantıya 22.Dönem Milletvekili Muharrem Kılıç, Doğanşehir Dernek Başkanı Yardımcısı-Yurt Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kamil Göksu, İğdir Köyü Dernek Başkanı Ali Özdemir, Arguvanlı Yargıtay 20. Daire Başkanı Ali Özçelik, Yargıtay 9. Daire Üyesi Sami Özfırat ile üyeler ile hemşerilerle birlikte 100 kişiye yakın bir katılım oldu. Yönetime seçilen üyeler Genel Kurul sonrası görev dağılımı yapıp kısa bir değerlendirme toplantısı yaptılar.

Genel kurul divan başkanlığına Cumali Gülbaş, kâtip üyeliğine Murat Zengin seçildikten sonra Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu Dernek Başkanı Asım Aydoğdu tarafından okundu.

Aydoğdu, faaliyetleri şöyle anlattı:

"30.10.2008 tarihinden itibaren Yönetim Kurulundaki arkadaşlarımla beraber bugüne kadar; Eğitime katkı sunmak ve öğrencilerimize destek vermek amacı ile 2009-2010 eğitim öğretim yılı Seviye Belirleme (Sınavı SBS) ve Öğrenci Seçeme Sınavına (ÖSS) hazırlanıp maddi imkânsızlıktan dolayı dershaneye gidemeyen öğrencilerimizi dershaneye gönderdik.

2009-2010 eğitim-öğretim döneminde Üniversitede okuyan ve maddi durumu iyi olmayan öğrencilerimize imkânlarımız ölçüsünde burs almalarını sağladık.

Dernek büromuzda Bağlama, Satranç, Folklor ve Ses kurslarının yanında İngilizce, Matematik, Türkçe, Fen Bilgisi ile Sosyal Bilgisi derslerinden etütler vermeye devam ediyoruz.

Arguvan’ı türküleri ile ülke sınırını aşıp dünyaya açılmamızı sağlayan âşıklarımıza, ozanlarımıza, çalıp söyleyenlerimize vefa borcumuzu ödemek adına anma gecesi düzenlemeye devam ediyoruz. Bu doğrultuda 30 Kasım 2008 tarihinde Şah Sultan’ı andık.

Yine bir ilki gerçekleştirerek hemşerilerimizle dernek büromuzda bayramlaşma töreni yaptık.

Daha önce Danışma Kurulu, Kadınlar Komisyonunu oluşturmuştuk, bu dönemde Gençlik Kolunu oluşturup çalışmaları başladık. Gençlerimizde yakın zamanda çalışma faaliyetlerini siz kıymetli hemşerilerimizle paylaşacaklar.

18 Ocak 2008 tarihinde Birliğin, beraberliğin dayanışmanın, ortak üretimin ve hakça bölüşümün sembolü olan Abdal Musa Birlik Cemi ile Aşure Lokması yaptık.
Dernek büromuzda Okuma-Yazma bilmeyen hemşerilerimize okuma yazma kursu açtık.

21 Mart 2008 tarihinde sizlerinde yoğun katılımı ile Gazi Üniversitesi Kültür Merkezinde muhteşem bir dostluk ve dayanışma gecesi düzenledik.

23 Mayıs 2009 tarihinde Hünkâr Hacı Bektaş-ı Veliyi 153 kişilik bir kafile ile günü birlik ziyarete gittik.

30 Mayıs 2009 tarihinde Malatyalılar Derneği ile birlikte Polatlı’ya hatıra ormanına ağaç dikmeye gittik.

7. Geleneksel Arguvan Türkü festivaline katılımımızla destek verdik. Yine Arguvan ve Köyleri Eğitim Kültür Vakfının gecesine katılımımızla destek verdik.

Dernek büromuzda yine bir ilki gerçekleştirdik. 23 kişinin katılımı ile tavla turnuvası düzenledik.

31 Ekim – 01 Kasım 2009 tarihlerinde, Arguvan ilçesi ve dışında yaşayan Arguvanlıların kucaklaşmasını, birlikte Arguvan’ın sorunlarını belirlemesini, tartışmasını ve çözüm yolları sunmasını, çözüme katkı sağlamasını ve bu konularda somut kazanımlar elde etmeyi temel amaç edinerek 2. Ulusal Arguvan Sempozyumunu düzenledik. Bu sempozyumda Arguvan için neler yapabileceğimizi, merkezi ve yerel yönetim yöneticileri, aydınları, bilim adamları, iş adamları ve tüm Arguvanlılar ile birlikte Arguvan’a nasıl katkıda bulunulabileceğini ortak akılla ortaya koyduk.
İki gün süren bu sempozyumun 1. gününün konusu “Arguvan Halk Müziğinin Türk Folkloru İçerisindeki Yeri”, 2. gün ise “Arguvan’ın Ekonomik Açıdan Kendi Yeterliliğinin Sağlanması” idi. Bu sempozyumun yankı bulması, amacına ulaşması en başta Sayın Kaymakamımız ve Belediye Başkanımız ile Arguvan ve Köyleri Eğitim Kültür Vakfı, Ankara Arguvanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği ve Arguvanlıların buna göstereceği ilgi ve desteğine bağlıdır. Aksine orada konuşulanların ötesine geçilemez. Bu bilinçle biz de Ankara Arguvanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği olarak hemen çalışmalara başlayıp çalıştayları oluşturduk. 10 Ocak 2010 tarihinden itibaren çalışmalarına başlayacak olan çalıştaylar ve yer alacaklar da şöyle belirlendi.

* “Arguvan’ın Ekonomik Açıdan Kendi Yeterliliğinin Sağlanması”: Arguvan’dan Aslı Aynaoğlu Kuzulu (Arguvan Kaymakamı), Mustafa Mengüç (İl Meclis Üyesi), Naki Düzova (İl Meclis Üyesi), Ziraat Müh. Hidayet Çelik (İlçe Tarım Müdürlüğü), Asker Doğan (Atatürk İlköğretim Okul Md.), Yrd. Doç. Dr. H. Hüseyin Doğan (İnönü Ün.); Ankara’dan Öğretim Görevlisi Kazım Yalçınoğlu (ODTÜ), Ruhi Adıgüzel, Zeynel Adıgüzel, Av. Celal Tuncer, Sabri Adıgüzel; İstanbul’dan Ali Şahin, İsmail Üstündağ.

* “Arguvan Halk Müziğinin Türk Folkloru İçerisindeki Yeri”: Yrd. Doç. Dr. M. Ali Özdemir (Marmara Ün.), Yrd. Doç. Dr. Murat Bulgan (İnönü Ün.), Dr. Gani Peşken (Ege Ün.) Op. Dr. H. Basri Kılıç, Erhan Yılmaz (Sanatçı), Erol Köker (TRT-Sanatçı), Hurşit Arı (Sanatçı), A. Abbas Aslantürk (Sanatçı), Ali Ekber Gülbaş (Aşık Ekberi), Süleyman Özerol (Araştırmacı-Gazeteci), Hüseyin Şahin (Antopolog-Araştırmacı).

Şimdiye kadar yaptığımız etkinliklerin kamuoyuna duyurulmasında hep yanımızda olan radyo, televizyon, yerel ve ulusal basınımıza; göreve geldiğimiz günden bugüne kadar bize vermiş olduğunuz maddi-manevi destekleriniz için size teşekkür ediyorum."

Denetim kurulu faaliyet raporunu denetim kurul başkanı Abbas Boyraz, Mali bütçe (gelir-gider) ile tahmini bütçeyi sayman Ali Özçelik okudu. Yapılan seçim ve görev dağılımı sonucunda yeni organlar aşağıdaki adlardan oluştu.

Yönetim Kurulu Asıl Üyeler: Asım Aydoğdu (Başkan), Yücel Adıgüzel (Başkan Yardımcısı), Ali Özçelik (Sayman), A. Asgar Şahin (Sekreter), A. Hüseyin Doğan (Üye), İ. Özgür Bektaş (Üye), Abbas Göksu (Üye)

Yedek Üyeler: Muharrem Özçelik, Güner Fırat, Niyazi Pak, Halime Şentürk, Hayriye Dinçer, Veli Boyraz, Şevki Bozkurt

Denetim Kurulu Asıl Üyeler: Abbas Boyraz (Başkan), Müslüm Gülbaş (Üye), H. Hüseyin Şahin (Üye)

Yedek Üyeler: Ali Yalçınoğlu, Cennet Şentürk, Gazi Şahin

Dilek ve temennilerde derneğin bir büroya sahip olması konusunda kısa sürede çalışmalar başlatılmasına karar verildi. Yer almak için kurulan komisyonda Garip Tuncer, Ali Özçelik, Sami Özfırat, Mehmet Ali Çamur ile Mehmet Adıgüzel yer aldılar.

Kongreden sonra Arguvanlı sanatçılar Erhan Yılmaz ile Nejla Fındıklı türkülerle Arguvanlıları coşturdular ve "Böyle olur Arguvan kongresi" dedirttiler.

HABER: Süleyman ÖZEROL-Öykü ÖZDEMİR
FOTOĞRAF: İ. Özgür BEKTAŞ

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız