SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Böyle Olursa Tartışma Biter mi?

A- A+ PAYLAŞ

"Park Yapılmaz" levhası olmayan Vilayet Yanı Atmalı Sokakta, park cezası uygulaması yapılması sürücülerin tepkisine yolaçarken, zaman zaman sürücülerle Trafik Polisleri arasında tartışmalar yaşanıyor.

Yan üstteki ilk iki fotoğraf, 26 Eylül Salı günü çekildi. Atatürk ve İnönü Caddelerinin bağlantısını sağlayan bölgedeki doğalgaz şebeke döşeme çalışmaları nedeniyle araç trafiği Vilayet Yanı, Özel İdare ve Belediye arkasını takiben akıtılmaya çalışılırken, bu güzergah üzerinde bulunan, ancak "Park Yapılmaz" levhası olmayan Atmalı Sokağın da açık tutulması için, zaman zaman müdahale eden Trafik görevlilerince önlem alınmaya çalışıldı.

Ancak, "Park Yapılmaz" levhası olmayan, Belediyenin yeni yönetiminin uygulamadan kaldırmasına rağmen hala "Park Yapılabileceğine" ilişkin izlenim yaratan Parkomat cihazının bulunduğu bu bölgeye, Trafik görevlilerinin olmadığı bir zamanda, aksine levha da olmadığı için sürücüler araçlarını parketmeye devam ettiler. Bu bölgeye zaman zaman uğrayan trafik görevlileri ise, buradaki araçlara ceza uygulamaya başladılar. Bu bölgede birçok araç park halinde bulunurken, bazı araçların camlarına ceza makbuzlarının da yapıştırıldığı gözlendi.

Araçlarına ceza uygulanan sürücüler, "Mücelli Caddesi ile Özel İdare önündeki yolun kesiştiği bölgeye kadar, yaklaşık 200 metrelik bu alanda, park yapılmayacağına dair bir işaret, bir levha yok. Bu nedenle araçlarımızı bırakıyoruz, döndüğümüzde camında ceza makbuzu ile karşılaşıyoruz. Bıraktığımız zaman herhangi bir trafik görevlisi de olmuyor. Dolayısıyla, kimse tarafından ikaz edilmiyoruz. Ardından geldiğimizde ceza makbuzu ya da ceza yazma girişimiyle karşı karşıya kalıyoruz.

Burada park yasağı varsa, levhasını koyarsınız, sonra uymayana ceza yazarsınız. Yok eğer, 'Park Yapılmaz' levhası bulamıyorsanız, sürekli olarak burada görevliler bırakırsınız, onlar park yapılmayı engeller ve bunu aralıklarla değil, sürekli olarak yaparlar. Amaç yolu açık tutmaksa, bu amaca ulaşılır.." diye tepkilerini dile getirdiler..

Yan alttaki 3 fotoğraf ise, aynı bölgede bir gün önce akşama doğru çekildi. Sürekli sürücülerle trafik polisleri arasındaki tartışmanın yaşandığı bölgede, bu kez "ehliyeti yanında" olmadığı için hakkında işlem yapılmak istenen sürücü, trafik polisleriyle tartışıyor. Bu tartışmada, trafik görevlileri "haklı" olmasına karşın, tartışmanın "park yüzünden" çıktığını zanneden vatandaşlar, tarafları yatıştırmaya çalıştı.

FOTOĞRAFLAR: (Üstten ilk 2 fotoğraf) 26 Eylül Salı günü "Park Yapılmaz" levhası bulunmayan bölgede ceza uygulanan bir araç ve bölgenin genel görünümü.. (Son 3 fotoğraf) Aynı caddede, bir gün önce akşama doğru, sürücülerle trafik polisleri arasındaki tartışmanın görüntüleri..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız