SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Böyle Planlama Olur mu?

A- A+ PAYLAŞ

Bayram provası nedeniyle, 4 tali caddesi zaten kapalı olan kentte 25 Ağustos Perşembe günü, ana caddeler de 4 saati aşkın süre trafiğe kapatılacak.

Hazırlanan programa göre; 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Silahlı Kuvvetler günü dolayısıyla, provalar 25 Ağustos Perşembe günü saat 10.00'da gerçekleştirilecek. Tören alanı İnönü Kapalı Çarşısı önü..

PLANLAMA YOK MU?
Prova nedeniyle; 25 Ağustos Perşembe günü sabah 07.00'den itibaren prova bitimine kadar İnönü ve Atatürk Caddelerinin, Sıtmapınarı ile Gazi İlköğretim Okulu kavşağı arasında ulaşıma kapatılacağı bildirildi.

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç'un da katılımıyla, öğleden sonra Kız Meslek Lisesi kavşağında alt geçit temel atma töreninin yapılacağı, geçtiğimiz hafta sonunda Milli Eğitim bakanının ziyaretinde olduğu gibi, yine caddelerin ulaşıma kapatılması halinde, prova ile başlayan "felcin" geç saatlere kadar süreceği öne sürülüyor.

Belediyenin; Sıtmapınarı ve Kız Meslek Lisesi kavşaklarında yaptıracağı alt geçit için, kentin özellikle de bu tür ana cadde kapatmaları sırasında alternatif ulaşım yükünü taşıyan Sıtmapınarı kavşağına bağlı Zapçıoğlu ve Terminal, Kız Meslek kavşağına bağlı Milli Egemenlik ve Turgut Temelli Caddeleri'nin ulaşıma kapatılmış olmaları nedeniyle, bayram provası gerekçesiyle ana caddelerin de kapatılmasının, mevcut durumun gözönünde bulundurularak yapılmış bir planlama olmadığı, "alışılmış" bir durumun sürdürülmesinden kaynaklandığı öne sürülerek eleştiriliyor.

Bayram provasının; kent merkezinde araç trafiğinin çok daha düşük olduğu Pazar günü yapılmasının daha uygun olacağı ifade ediliyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız