SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Böyle Şey Olur mu?!"

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:25:27
A- A+ PAYLAŞ

Son günlerde gerek içinde gerekse dışında plansız ve kaçak eklentilerle kamuoyunun gündemine gelen Malatya Park AVM’nin de bulunduğu 129 dönümlük alanın imar planı,  Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yine ertelendi.  Mahkemenin, imar planını iptal etmesiyle 1 yıldan fazla bir süredir ‘Plansız alanda kalan’ söz konusu 129 dönümlük alan için talep edilen imar plan değişikliği, dosya üzerinde incelemelerin tamamlanmadığı gerekçesiyle üçüncü kez ertelendi. 

İçme suyuna zam talebi

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Meclis Başkan Vekili Hasan Göğüs başkanlığında toplanarak Ağustos ayı çalışmalarına başladı.  Meclisin  gündeminin en önemli maddesini, Mania Planı ve AVM’nin de bulunduğu parsellerin imar plan değişikliği oluştururken, meclis toplantısının ardından yapılan MASKİ Genel Kurulu’na ise içme suyuna yapılan zam talebi damga vurdu. Bazı ilçe belediye başkanları ise suya zam talebinin ertelenmesini istedi. 

Mecliste, gündem dışı verilen maddelerin gündeme alınmasından sonra gündem maddelerine geçildi. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’nın görev ve çalışma yönetmeliği komisyona havale edilirken, İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığının Görev ve Çalışma Yönetmeliği kabul edildi. 

İkisi Küçük Hüseyin Bey Mahallesi diğeri de İnönü Mahallesi sınırlarında olan 3 adet otoparkın MOTAŞ’a tahsisi hakkındaki teklif ise yine ilgili komisyona havale edildi. 

Kültür ve sosyal tesislere güvenlik elemanı

Büyükşehir Belediye Meclisi, Kernek Şelale, Kültür ve Sanat Sokağı, Nikah Sarayı gibi yeni oluşturulan birimlerin güvenlik kapsamına alınması ve buralarda istihdam edilmek üzere toplam 38 güvenlik kadrosunun açılması ile memur personelin disiplin amirleri yönetmeliği ile sözleşmeli personelin disiplin yönetmeliğini Hukuk Komisyonu raporları doğrultusunda kabul etti.

Daha önce 2 kez ertelenen Mania planı ilgili madde ise çalışmaların devam ettiği gerekçesiyle üçüncü kez ertelendi. 

Dosyadaki inceleme tamamlanmamış!

Meclis’in ertelediği konular arasında AVM’nin de bulunduğu 129 dönümlük alanın imar plan değişikliğine ilişkin madde oldu.  Malatyapark AVM’nin de bulunduğu ve mahkemece iptal edilen imar planı ile plansız alanda kalan 129 dönümlük alan için teklif edilen imar plan değişikliği talebi ile planda konut+ticari alan olarak belirlenen Şifa Mahallesi ( eski köy garajı yanı) 181 ve 182 Nolu parsellerin turistik tesis alanına dönüştürülmesi talebi incelemelerin tamamlanmadığı gerekçeleriyle 3’üncü kez ertelendi. 

Kuluncak Belediye Meclisinin bitişik nizama onay veren kararını uygun bulmayan meclis, talebi iade etme kararı verdi. Doğanşehir, Battalgazi, Yeşilyurt ilçelerinden gelen imar maddeleri komisyon kararları doğrultusunda oylanarak kabul edildi. 

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliğine Arif Emecan’ın atanmasına ilişkin meclise bilgi verildikten sonra Büyükşehir Belediye Meclisi Ağustos ayının birinci birleşimi sona erdi. 

Tartışmalı MASKİ Genel Kurulu

Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısının hemen ardından  MASKİ Genel Kurulu toplandı.  Genel Kurul toplantısına ise Malatya’nın büyükşehir belediyesi statüsü sonrasında su ücret tarifelerinde değişiklik yapılmasını teklifi tartışma yarattı. 

Teklife ilişkin söz alan AKPli üye Ramazan Özcan, “Tarife hakkında bilgilendirilmedik. O nedenle sağlıklı bir bilgilendirme yapılması gerekir ki doğru karar verebilelim. İlçelerde tarife yok diyorsunuz. Tarife olmayınca da tahsilat nasıl yapılır?” diyerek konunun aceleye getirilmemesi gerektiğini belirtti. 

Doğanyol Belediye Başkanı Recep Gülbey ise “ Su tarifelerinde değişiklik yapmayalım. Mevcudu uygulayalım. Daha sonra ki genel kurulda önergeyi görüşelim” önerisinde bulundu.  

Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk’ de “ 8 aydır sayaçlar okunmuyor. Vatandaşlar da bu durumdan şikâyetçi. Tarifede ücretlerde artış da olsa ya da düşse toplu ödeme yapacağından endişeli” diye konuştu. Mevcut tarifelerin uygulanması önerisini destekleyen Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu “MASKİ’nin ilçelerde birimlerini kurarak kendini hissettirmesi gerek. Su sayaçları bizim ilçe de de 8 aydır okunmuyor” ifadelerini kullandı. Hekimhan Belediye Başkanı Aliseydi Millioğlu da su depoları ve su şebekelerinde sürekli arıza meydana geldiğini, MASKİ’ye haber vermelerine rağmen personelin zamanında gönderilmemesinden şikayetçi oldu. 

“Böyle bir şey olmaz”

Su Barışı ile ilgili hazırlanan proje ile ilgili madde görüşülürken, sayacı olup da abone olmayan vatandaşların abone olması durumunda önemli ekonomik kazanımlar elde edeceklerinin belirtilmesi üzerine söz alan Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu “ Böyle şey olur mu? Kentte yaşayıp ta abone olunmaması diye bir şey olmaz. Benim ilçede abone sayım yüzde 95, yüzde 5 abonesi olan bir ilçe. Bu durumu kabul etmemiz söz konusu olamaz” diyerek su barışı ile ilgili hazırlanan projeye karşı olduğunu belirtti. 

Yaşanan tartışmalardan sonra konuşan Başkanvekili Göğüs, “ Konu anlaşılmıştır. MASKİ acilen sahaya insin. Kaçakları, kayıtsızları tespit ederek görevlerini en iyi şekilde yerine getirsin” sözleriyle telkinde bulundu. 

Göğüs ayrıca su tasarrufu konusunda vatandaşlara uyarılarda bulundu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız