SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Böyle Uygulama Olmaz!."

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:45:18
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi'nin, hafriyat ve moloz dökümü konusunda aldığı kararı eleştiren Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi Şemsettin Tüdün, "Böyle bir uygulama olmaz" dedi.

Belediyenin, Türkiye’nin hiçbir yerinde uygulanmayan bir uygulamayı başlattığını öne süren Şemsettin Tüdün “Yerel yönetimlerin vergi toplarken biraz adil ve insaflı olması gerekir. Ama, Büyükşehir Belediyesi, çıkarttığı bir meclis kararı doğrultusunda hafriyat atıklarını kendi depolama alanlarına yönlendiriyor. Aksi halde şirketlere ve kamyonlara acımasızca ceza kesiyorlar. Örneğin, Organize Sanayi’de bir işyerine dolgu için hafriyat gerek. Hafriyat malzemesi, hemen yanı başınızda olsa dahi bu hafriyatı götürüp o alana boşaltamazsınız.  Önce katı atık depolama sahasına götüreceksiniz, ondan sonra gidip oradan alacaksınız. Böyle bir uygulama olmaz. Faaliyetlerimizi durdurma noktasına geldik. Çevre temizliği ile mücadele amaçlı olarak başlayan bu uygulama, belediyenin kasasını doldurmaya yönelik bir uygulamaya dönüştü. Ticaret ve Sanayi Odası olarak bu soruna acilen bir çare bulunması için çaba sarfedilmeli” diyerek, Malatya Büyükşehir Belediyesinin uygulamasından mağdur olduklarını belirtti. 

TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ise, “Molozların yol kenarlarına gelişigüzel atılması olmaz. İşadamları olarak bizler, yerel yönetimler olarak belediyeler elbette bu duruma meydan vermeyecekler. Anladığım kadarı ile, belediye hem alandan hem de satandan para alıyor. Bu hakkaniyetli değil. Bu sorunla ilgili bir heyet oluşturarak, çözümü için Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliğiyle görüşeceğiz"dedi.

BELEDİYENİN UYGULAMASI..

Malatya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı tarafından , hafriyat atıklarının depolama alanı olarak, Orduzu mevkiindeki Karamildan Tepesi ile Yassı Tepe arasında bulunan mevcut çöp sahası belirlenmişti.

Geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, Orduzu mevkii Karamildan Tepesi ile Yassı Tepe arasında kalan 106 dönümlük eski vahşi depolama alanı olarak kullanılan yerin, Büyükşehir Belediye Meclisince ‘Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıklarının depolama alanı’ olarak tescilinin yapıldığı, bundaki temel amacın; hafriyat atıklarının öncelikle çevreye zarar vermeyecek şekilde kaynağında azaltılması,  toplanması, geçici biriktirilmesi, taşınması, geri kazanılması, değerlendirilmesi ve bertaraf edilmesine ilişkin teknik ve idari hususlar ile uyulması gereken genel kuralları düzenlemek olduğu bildirilmişti. 

Açıklamada, Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı tarafından 7 gezici ekibin oluşturulduğu ve bu ekipler tarafından şehrin dört bir yanında 7/24 saat esasına göre kontrollerin yapılacağı, kontroller sırasında belirlenen depolama alanı dışına hafriyat atığı dökenler hakkında cezai işlem yapılacağı da belirtilmişti. Büyükşehir Belediyesi ayrıca, hafriyat taşınacak kamyonların kasasının sarı renge boyanması ve araçların uydu takip sistemiyle takip edilebilmesi için GPS sistemi taktırılması zorunluluğunu getirmişti. Bu işlemleri yapmayanların taşıma yapmalarına izin verilmeyeceği, ayrıca ilçe belediyeleri ile koordineli çalışma yapılarak kentteki inşaatlardan çıkan hafriyat toprağı ve yıkıntı atıklarının, hafriyat depolama alanına Büyükşehir Belediye Meclisinin 16/10/2014 tarih ve 238 sayılı kararı ile belirlenen ücret karşılığında dökümünün yapılacağı, belirlenen alan dışına hafriyat dökenlerin cezalandırılacağı kaydedilmişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız