SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Böylesi İlk Defa Oldu!'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde meydana gelen heyelan nedeniyle yetkililer olay yerinde inceleme yaptı.

İlçeye bağlı Kapıdere köyü Kumlu mevkisinde geçtiğimiz hafta sonunda büyük çaplı bir heyelan meydana gelmişti. Doğanşehir Kaymakamı Cevdet Atay, Karayolları Elazığ Bölge Müdür Yardımcıları Turan Gülhaş ve Mehmet İnallı, Devlet Su İşleri (DSİ) Malatya Şube Müdürü Mehmet Albostan olay yerinde incelemelerde bulundu.

Doğanşehir Kaymakamı Cevdet Atay yaptığı açıklamada, "Heyelan bölgesinde çalışmanın imkansız olduğunu müşade ettik. Büyük çaplı bir çalışma ister. Teknik yönden olay ile ilgili birimlerimiz gerekli çalışmalarını yapacaktır" dedi.

Karayolları Elazığ Bölge Müdür Yardımcısı Turan Gülhaş ise yaptığı açıklamada, "Böyle büyük çapta bir heyelan ilk defa oluyor. Çalışmanın boyutları yaklaşık 600 metre düşünüldüğü zaman 50 - 60 dönümlük bir alanı kapsıyor. Burada toprak hareketi olarak düşündüğümüz zaman 200 bin- 300 bin metre küp toprak hareketi var. Dolayısıyla yol ile birlikte Devlet Demir Yolları'nda etkilemiş durumda. Şuanda hava şartları çalışma yapmaya müsait değil. Heyelanın oluş biçimi ile arazinin meyilli olmasından dolayı iş makinelerinin çalışma şartları müsait değil. Teknik olarak hava şartları imkanları dahilinde gerekli çalışmaları başlatacağız. Buradaki vatandaşlarımızın sıkıntı çekmemesi için her türlü tedbiri almış durumdayız. Bu bir doğal felakettir ve büyük bir çalışma gerekiyor. en büyük tesellimiz can kaybımız yok" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız