SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Böylesi Yoktu..'

A- A+ PAYLAŞ

Adı sonra değiştirilen Sümerpark'ta düzenlenen "Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi", bir program için Malatya'ya gelen Uçan Süpürge Derneği yöneticilerine gezdirildi.

Belediye, adını kısa bir süre önce Abdullah Gül Parkı olarak değiştirdiği parkın adından "Sümerpark" diye bahsettiği bülteninde, Kadın Sığınmaevi ile ilgili şu bilgiyi verdi:

"Uçan Süpürge Derneği’nin Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı ve SHÇEK Genel Müdürlüğü ile birlikte yürüttüğü “İlk Adım”’Projesi’nin Malatya Programına katılmak üzere ilimize gelen Uçan Süpürge Derneği Kurucusu Halime Güner ile Vali Yardımcısı İnci Sezer Becel, Uçan Süpürge Derneği Üyeleri ve Malatya’daki bazı Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri, Belediye Başkan Yardımcıları Ziya Kesriklioğlu ve Nurettin Sevim, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Murat Konan, Yerel Gündem 21 Kadın Meclisi Başkanı Aysel Çelikyay 8 Temmuz Salı günü Belediye Başkanı H. Cemal Akın ile birlikte Sümerpark içerisinde düzenlenen Kadın Danışma - Dayanışma Merkezi’nde incelemelerde bulundular.

Uçan Süpürge Derneği Kurucusu Halime Güner, Malatya Belediyesi tarafından yaptırılan Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi’nin bir benzerini daha şu ana kadar Türkiye’de görmediklerini belirterek, Belediye Başkanı H. Cemal Akın’a teşekkür ettiklerini söyledi.

Güner, “Bu kadar ferah, bu kadar şehrin içinde kıymetli bir yerin kadınlara ayrılması bizim zaten yıllardır hayal ettiğimiz bir şeydi. Bu anlamda çok kıymetli, sizlere çok teşekkür ederiz. Bana kalsa Türkiye’nin Başbakanının açacağı bir yer. Burası gerçekten Pembe Köşk’e benziyor. Bu kadar önemli, bu kadar kıymetli ve kadınlara ayrılmış bir yeri Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın açmasını istirham ediyoruz, bekliyoruz.

Arkadaşlarla birlikte içini gezdik, gördük. Gerçekten çok çok detaylı. İçerisinde kadınlara yönelik birçok şey düşünülmüş, yani bir kadının çok rahat edebileceği bir yer. Çok kıymetli ve çok önemli bir bina sizi gerçekten kutluyor, tebrik ediyoruz” dedi.

Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi’nin düzenlenmesi ile ilgili olarak uzmanlarla görüşmeler yaptıklarını ve neticede sözkonusu bu yeri düzenlemeye karar verdiklerini belirten Belediye Başkanı H. Cemal Akın, Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezini çok fonksiyonlu olarak düşündüklerini ve içerisinde Bilgi Evi’nin yanı sıra sağlık hizmetlerinin verileceği bir birim, Zabıta ve Sosyal Hizmetler gibi birimlerinde burada hizmet vereceklerini söyledi.

Başkan Akın, “Burası kadınlarımızın çok rahat bir şekilde yaşayabilecekleri bir bina, arkada kendileri için müstakil ayrılmış bahçeleri de olacak. Burada kadınlarımızın rahatsız edilmeleri katiyen mümkün olmayacak. Bir tarafta toplum destekli polisimiz de olacak. yani baba evlerinde oturur gibi huzur içerisinde babalarının ve kardeşlerinin aralarında nasıl huzur içindelerse burada da inşallah kadınlarımız huzur içerisinde yaşayacaklar.

Ben buranın açılışı ile ilgili teklifi de Başbakanımıza götüreceğim. İnşallah buranın açılışını kısa bir süre sonra gerçekleştirmemiz mümkün olacak. O zaman eğer vakti de müsait olursa sayın Başbakanımız gerek bu Merkezimizi, gerek Hizmet Binamızı açacak diye ümit ediyorum” dedi.

Buradaki çalışmaları Sosyal Hizmetler Müdürlüğü uzmanlarıyla birlikte yürüteceklerini ifade eden Başkan Akın, “Buradaki kadınlarımızın bize katacakları çok şeyler olacak, belki onlar bir noktada burada muhafaza edilmiş olacaklar. Ama ben kendilerinin bize çok şey katacaklarına inanıyorum” dedi.

7-8 Temmuz tarihlerinde Altın Kayısı Otelinde yapılan iki günlük eğitim seminerine Vali Yardımcısı İnci Sezer Becel, Belediye Başkan Yardımcısı Ziya Kesriklioğlu, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Murat Konan, Malatya Belediyesi Yerel Gündem 21 Genel Sekreteri ve personeli, YG 21 Kadın Meclisi üyeleri, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü çalışanları ile çok sayıda kadın sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldılar.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız