SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Böylesine Muhteşemi Yok..'

A- A+ PAYLAŞ

İstanbul’da yaşayan Acıbadem Sağlık Grubu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar’ın trafik kazasında kaybettiği oğlu Kerem Aydınlar adına, doğduğu yer olan Arapgir’de yaptırdığı ve geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanlığı’na törenle devri yapılan okul kompleksi, adeta 5 yıldızlı bir tesis kalitesinde.

Türkiye Futbol Federasyonu Üyesi ve Acıbadem Sağlık Grubu Başkanı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar’ın, Kıbrıs’ta askerliğini yaparken terhisine 20 gün kala geçirdiği bir trafik kazası sonucu hayatını kaybeden 25 yaşındaki oğlu Kerem Aydınlar adına Arapgir’de yaptırdığı 16 derslikli Kerem Aydınlar Anadolu Öğretmen Lisesi, Milli Eğitim Bakanlığı’na devredildi. Vali Ulvi Saran ve Milli Eğitim Bakanlığı Öğretimi Geliştirme ve Öğretmen Hizmetleri Genel Müdürü Ömer Balıbey ile okulu gezen Mehmet Ali Aydınlar zaman zaman gözyaşlarını tutamadı.

Mehmet Ali Aydınlar, yapımı tamamlanan 480 öğrenci kapasiteli, 16 derslikli okulu Vali Ulvi Saran, Milli Eğitim Bakanlığı Öğretimi Geliştirme Genel Müdürü Ömer Balıbey, Arapgir Kaymakamı Engin Aksakal, Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu ve bir grup iş adamı ile birlikte gezdi.

OKULDA YOK YOK!
Eğitim araç ve gereçleri, teknoloji sınıfları, deney laboratuarları, okul içindeki sağlık ve ilk yardım odalarının yanı sıra, sinema, müzik ve spor salonları ile göz dolduran okulun Türkiye’de de bir ilk olduğu belirtildi.

Bütün odalarda duşa kabinli banyoları, ikiz lavaboları, ortopedik yataklı bazaları, etüt salonları, nöbetçi öğretmen odaları, her katta kat banyoları, engelli öğrenciler için ayrıca tuvalet, banyo ve asansörleri ile 480 öğrencinin kalabileceği 5 yıldızlı otel konforundaki öğrenci pansiyonunun yanı sıra, okulda eğitim başarısı için de hiçbir fedakârlıktan kaçınılmamış.

Öğretmen kumandalı biyoloji, fizik, kimya ve bilgisayar laboratuarları ile akıllı tahtaların bulunduğu interaktif sınıflarda teknolojinin tüm imkanları sunularak, eğitimde en üst seviyeye ulaşılması hedeflenmiş.

Mehmet Ali Aydınlar’ın ‘Kendi hastanemin en kritik noktalarında bulunduruyorum’ dediği acil durumlarda hayat kurtaran tıbbı cihazların bulunduğu sağlık odaları ile küçük bir sağlık merkezinin de yer aldığı okul içinde, öğrencilerin sosyal ve sportif alanda kendilerini geliştirebilmeleri için birden fazla sinema, hamam, sauna, müzik, kapalı ve açık spor salonları bulunuyor. Yüzme havuzu da kısa sürede yaptırılacak.

“BÖYLESİNE MUHTEŞEMİ YOK”
Hali hazırda 57 öğrencinin eğitim gördüğü okulun gezilmesinin ardından bir değerlendirme yapan Milli Eğitim Bakanlığı Öğretimi Geliştirme Genel Müdürü Ömer Balıbey, okulun tek kelime ile ‘mükemmel’ olduğunu belirterek “ 10 yıl İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü yaptım. Özel okullar, vakıf okulları da dahil olmak üzere İstanbul’da böyle bir okul görmedim. Malatya’nın 120 km uzağındaki bir ilçede böylesine muhteşem bir okul, Türkiye’nin hiçbir yerinde de yok. Bütün özellikleri dikkate alındığında bu Türkiye’de bir ilk” dedi.

Bakanlık olarak öğretmen yetiştirmeye büyük önem verdiklerini kaydeden Balıbey, Anadolu Öğretmen Liseleri’nin gün geçtikçe daha rağbet gördüğünü ve bu anlamdaki lise sayısının 250’ye ulaştığını bildirdi. Balıbey, okuldaki öğretmen eksiğini de gidereceklerini ifade etti.

“Vatan için şehitlerin kanı ne kadar kutsal ise hayırseverlerin eğitime olan katkısı da o kadar kutsaldır” diyen Balıbey, trafik kazasında hayatını kaybeden Kerem Aydınlar için “Kerem bizim öğrencimizdi. Kadıköy Anadolu Lisesi’nde iken ben velisiydim. Çok başarılı bir öğrenciydi. Sizlerin de aynı başarıyı göstereceğine eminim. Çünkü başarınız için her şey en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş. Başta Mehmet Ali Aydınlar olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Balıbey’in konuşması esnasında gözyaşlarına hakim olamayan Mehmet Ali Aydınlar da duygulu anlar yaşadı.

“SİZE SAHİP ÇIKACAĞIM”
Balıbey’den sonra öğrencilere hitaben kısa bir konuşma yapan Mehmet Ali Aydınlar ise başarının önce istemek sonra çok çalışmaktan geçtiğini belirterek, bunun en iyi örneğinin kendisi olduğunu söyledi. Öğrencilere, ‘Beni örnek alın’ diyen Aydınlar, kendisinin de ortaokul ve liseyi parasız yatılı olarak okuduğunu hatırlattı ve şunları söyledi:

“Sizin burada bulunmanızın bir nedeni var. Buraya okumak için, başarılı olmak için geldiniz. Siz yeter ki bir şeyi isteyin ve çok çalışın. Mutlaka istediğiniz yere geleceksiniz. Bunun en iyi örneği benim. Ortaokul ve liseyi parasız yatılı okudum. Ama şimdi kendi sektöründe lider bir kuruluşun başındayım. İlerleyen zamanlarda sağlık ve tıp alanında en iyi eğitimi verecek bir kurum açacağız. Kısmet olursa bundan sonra da size sahip çıkacağız. Yani okulu yaptık, bırakıp gidiyoruz diye bir şey yok. Bundan sonraki ihtiyaçlarınızda da hep yanınızda olacağım. Buradan mezun olduktan sonra buradan çok daha güzel bir üniversite sizleri bekliyor olacak.”

Vali Ulvi Saran ise, gerek fiziki alt yapısı gerekse eğitim araç ve gereçleri bakımından Türkiye’nin en iyi okullarından birinin Malatya’ya yapılmasından memnuniyet duyduğunu ifade etti. Öğrencilerden, kendilerine sunulan bu fırsatı iyi değerlendirmelerini isteyen Vali Saran, “Türkiye’nin en şanslı öğrencilerindensiniz. Sizler sahip olduğunuz bu imkanları iyi kullanırsanız, başarı kaçınılmaz olur. Kerem kardeşimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Mekanı cennet olsun. Nur içinde yatsın. Mehmet Ali Bey, büyük hayırlara imza attı. Nice başarılı çocuklar burada yetişecek” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız