SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Böylesini Tarih Kaydetmedi!'

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor eski yöneticisi Ali Cengiz, "kulübün kötü niyetli kişilerin elinde oyuncağa dönüştürüldüğünü" öne sürdü.

Cengiz, yaptığı yazılı açıklamada şöyle dedi:

"Kurulduğu 1966 yılından bu yana Türkiye profesyonel liglerinin değişik kademelerinde mücadele eden takımımız Malatyaspor, bu süreçte aldığı başarılı sonuçlarla bazen yüzümüzü güldürdü, başarısız sonuçlarla da bizleri üzüntüye sevk etti. Avrupa Kupalarında ülkemizi temsil etme, Türkiye Kupasında yarı final oynama, Süper Ligde üçüncülük gibi başarıları da gördük küme düşmenin üzüntüsünü de yaşadık. Kuruluştan bu yana Malatyaspor’un “dört dörtlük” yönetildiğini söylememiz mümkün değil; ama Malatyaspor’un son yıllardaki gibi “yönetildiğini” (!) tarih kaydetmedi.

Daha açık bir ifadeyle “yönetilmediğine/yönetilemediğine”, daha açık ifadeyle “suiistimal edildiğine, artık şüpheye yer bırakmayacak şekilde kötü niyetli kişilerin elinde oyuncağa dönüştürüldüğüne ve yüz binlerce sevdalısı bulunan kulübümüzün ayağa düşürüldüğüne” Malatyaspor tarihi tanıklık etmedi.

Malatyaspor’da yaşanan son gelişmeler tek kelimeyle “rezalet”tir. Köklü bir mazisi olan kulübümüzü darmadağın etmeyi yeterli görmeyen malum zihniyet şimdi son oyununu oynamakta, yarattığı enkazın üzerine çıkıp son kez ayaklarıyla onu ezmek ve ardında hiçbir delil bırakmadan çekip gitmek istemektedir.

Gelinen noktada görülen tablo bu kadar açık ve seçiktir!

İsterseniz son birkaç günde yaşanan gelişmelere göz atıp, rezilliği bir kez daha anımsayalım:

Önce Malatyaspor’u bu hale düşürenlerden birisi çıktı ve geçim sıkıntısı içerisindeki milyonlarca insanın duygularını hiçe sayarak “tek şiş dürüm yiyenlerin Malatyaspor’a başkan adayı olduğundan” dem vurdu; ardından kendi kapasite ve kalibresine bakmadan belirli bir eğitim ve birikimle o görevlere gelmiş mülki amirlere çattı.

Bu arada kongre süreci devam ediyordu. Malatyaspor’un bu vahim hale düşmesinin baş sorumlularının hesaplarının ibra edilmemesi yönünde gelişmeler yaşanıyordu. Tam bu sırada, Malatyaspor’un üzerinden ellerini asla çekmeyen ve çekeceği konusunda hiçbir belirti göstermeyen malum zihniyet, işi gereği “tek şiş dürüm satan” bir çiğköfteci dükkanı işletmecisini, ironik bir şekilde, “başkan adayı” olarak öne sürdü.

Polemiğe yol açmamak için şunu belirtmekte yarar görüyoruz: Biz ne tek şiş dürüm yiyenleri küçük görüyoruz ne de tek şiş dürüm satanları. Bizler de fakir ailelerin çocuklarıyız, kendimizi bir şey sanıp geldiğimiz yeri hor görenlerden değiliz. Sadece Malatyaspor’da yaşananları anlatabilmek için, söylenenlerden hareketle, bu ifadeleri kullanmak zorunda kalıyoruz.

Oynanan oyun, çevrilen film çok açıktır: Malum yönetim kendisinin bile inanmadığı hesaplarını ibra etmek için bu arkadaşı ortaya sürmüştür. Malatyaspor’u gerçekten seven insanların önünü kesmek için bu sorumsuz davranışı sergilemektedirler.

Bu tür bir gelişme 30 Ağustos tarihli kongrede de yaşanmış, bu kongrenin yasal olmadığını bilen birisi olarak bir dilekçeyle gerekli yerlere başvurmuştum.

Geri dönüşü olmayacak şekilde Malatyasporn’u bitirecek bu davranışa, Malatyalıyım diyen herkesin tepki göstermesi gerekir. Daha önce belirttiğim gibi köklü bir mazisi olan bir kulübüz. Malatyaspor, bazı insanların zevkini tatmin edeceği, hatalarını hatayla telafi edeceği makamlar değildir. Malatyaspor kulübü son yıllarda hukuk ve yasalara aykırı olarak idare edilmektedir. Ertelenen kongrede bunu bizzat gözlemledim, suç duyurusunda bulundum. Bu hukuksuzluğu yapanlar kadar buna göz yumanlar da Malatyaspor’un geleceği hususunda vebal altına girecek, sorumlu olacaklardır. Eğer bu sıkıntıların yaşanması istenmiyorsa Sayın Valimiz ve Belediye Başkanımız devreye girmeli, meydanın boş olmadığını bu insanlara göstermelidirler.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız