SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Boyrazoğlu Daire Başkanı Oldu

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:01:26
Boyrazoğlu Daire Başkanı Oldu
A- A+ PAYLAŞ

Yargıtay Genel Kurulu'nda yeni kurulan 8 Ceza Dairesi Başkanlığı ile boş bulunan bir Hukuk Dairesi Başkanlığı için seçim yapılırken, 21. Ceza Dairesi Başkanlığı'na hemşehrimiz Hüseyin Boyrazoğlu (fotoğrafta) seçildi. Boyrazoğlu, 21. Ceza Dairesi Başkanlığı'na tek aday olarak girdi ve 9 daire için yapılan oylamada 445 oyla en çok oyu alan isim oldu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı görevine 2003 yılında atanan Boyrazoğlu, bu görevde iken 2010'da Yargıtay Üyeliği'ne seçilmişti. Boyrazoğlu, 11. Ceza Dairesi Üyesi olarak görev yapıyorken, yeni kurulan 21. Ceza Dairesi'nin başkanlığına aday olmuştu.

Yeni kurulan 8 Ceza Dairesi Başkanlığı için 13 adayın yarıştığı seçimlerde, diğer 7 ceza dairesinden; 16. Ceza Dairesi Başkanlığı’na 302 oyla 1. Ceza Dairesi Üyesi Eyüp Yeşil, 17. Ceza Dairesi Başkanlığına 279 oyla 13. Ceza Dairesi Üyesi Abdulhalik Yıldız, 18. Ceza Dairesi Başkanlığına 290 oyla 20. Hukuk Dairesi Üyesi Hamdi Yaver Aktan, 19. Ceza Dairesi Başkanlığı’na 301 oyla 4. Ceza Dairesi üyesi Ramazan Özkepir, 20. Ceza Dairesi Başkanlığına 293 oyla 3. Ceza Dairesi Üyesi İlmettin Köklü, 22. Ceza Dairesi Başkanlığına, 345 oyla 4. Ceza Dairesi Üyesi İbrahim Şahbaz, 23. Ceza Dairesi Başkanlığına da 440 oyla 15. Ceza Dairesi Üyesi Şakir Aktı'nın seçildikleri bildirildi.

Bu arada, 1. Ceza Dairesi üyesi iken 16. Ceza Dairesi Başkanlığı'na aday olan ve 302 oyla seçilen Eyüp Yeşil de, daha önce Malatya'da görev yapmıştı. Malatya 2 No'lu DGM'nin başkanı olan Yeşil, 2004'te Balıkesir'e atanmış, bir süre sonra da Yargıtay üyeliğine seçilmişti.

HÜSEYİN BOYRAZOĞLU'NUN ÖZGEÇMİŞİ..

Malatya- Kuluncak’ta dünyaya gelen Hüseyin Boyrazoğlu, göreve 1978 yılında Adıyaman Cumhuriyet Savcısı olarak başlamış; sırasıyla Malatya-Yeşilyurt Cumhuriyet Savcılığı, Adıyaman-Gölbaşı Cumhuriyet Savcılığı, İzmir-Kiraz Cumhuriyet Savcılığı, Söke Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul Devlet Güvenlik Mahkemesi Cumhuriyet Savcılığı, Adalet Bakanlığı Ceza Tevkifevleri Genel Müdür Yardımcılığı, İstanbul-Kartal ve Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı görevlerini yaptıktan sonra 2003 yılında Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevini ifa ederken, Aralık 2003 yılında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atanmış, 2010'da Yargıtay Üyeliğine seçilmişti. Boyrazoğlu, evli ve 3 çocuk babasıdır.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız