SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Boyuna Kazılıyor

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:25:52
Boyuna Kazılıyor
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın ilk 'prestij caddelerinden' olan Cengiz Topel Caddesi yamalı bohçaya döndü. Alt yapı şebekelerinin sağlıklı yapılmaması nedeniyle caddede neredeyse her gün, bazı günlerde de 2-3 kazı birden yapılıyor. Proje çalışmalarına 2009 yılında başlanılan ve 6 ay içinde tamamlanacak denilmesine rağmen, alt yapı çalışmalarının sağlıklı yapılması iddiasıyla 24 ayda bitirilen Cengiz Tohel Caddesi boyuna kazılıyor. 31 Kasım Perşembe günü 300 metre aralıklarla cadde ve kaldırım alt yapı şebekelerindeki arızalar nedeniyle kazıldı ve arızalar giderildikten sonra yama yapılarak üstü kapatıldı.  

Malatya Belediyesi’nin 2009 yılında alt- üst yapı yenileme ve çevre düzenleme çalışmalarından olan ve 2011 yılı ortalarında Malatya’nın 'prestij caddesi' olarak hizmete açılan Cengiz Topel Caddesi'nin sakinleri “Kanalizasyon, su, ya elektrik gibi şebekelerde neredeyse her gün bir arıza meydana geliyor. Peki bu nasıl alt yapı iyileştirme çalışmaları? Toprağa gömülen paramıza, iş ve zaman kaybımıza yazık değil mi” diyerek bu işin sorumlularını beceriksizlikle ve kamu parasını çar-çur etmekle itham ettiler.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve üst düzey yöneticilerle birlikte 2011 Mayıs ayındaki inceleme gezisi sırasında yaptığı ve Malatya Belediyesi internet sitesinde yer alan açıklamada; Cengiz Topel Caddesi ile Hasanbey Caddesinde yapılan çalışmaların son safhaya geldiğini belirterek“Cengiz Topel Caddemizde çalışmalar son aşamaya geldi. Şuan Cengiz Topel Caddemizin aşınma asfaltını yapıyoruz. Malatya da ilk defa kabartmalı yol çizgilerini de yaparak bu caddemizdeki çalışmaları tamamlayacağız. Hasanbey Caddesinden, Fahri Kayahan Bulvarına kadar olan bölümde ise çalışmalar bütün hızıyla devam ediyor. Bu bölgemizin alt yapı çalışmalarını tamamladık. 4 km’lik alanda kaplama çalışması, kaldırım, ağaçlandırma ve yol düzenleme çalışması ise bütün hızıyla devam ediyor. Çalışmalar bittiği zaman Malatya’mız Kernek’ten Fahri Kayahan Bulvarına kadar güzel bir hizmete kavuşmuş olacak” ifadelerini kullanmıştı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız