SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Boz Ayı Danıştaylık!

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:54:49
Boz Ayı Danıştaylık!
A- A+ PAYLAŞ

Doğduğundan beri yaşadığı Ankara'daki barınaktan Bursa Karacabey'deki Ayı Rehabilitasyon Merkezi'ne götürülmek istenen 23 yaşındaki boz ayının nakil işlemi Danıştay'a taşındı.

Hayvan Hakları Federasyonu, Hayvan Hakları Koruma Derneği'nin işlettiği Ankara Çubuk'taki özel bakımevinde 23 yıldır barınan ''Meyvan'' adlı boz ayının Bursa Karacabey'deki Ayı Rehabilitasyon Merkezi'ne nakledilmesi istemiyle Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na başvuru yaptı. 

Bakanlık, ayının kış uykusundan uyanmasının ardından Karacabey'deki Rehabilitasyon Merkezi'ne nakledilmesine karar verdi. Hayvan Hakları Federasyonu, ayının nakledilmemesi üzerine, Bakanlık kararının uygulanması istemiyle tekrar başvuruda bulundu.  

Bakanlık, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'ne ulaşan raporlar nedeniyle ayının nakliyle ilgili herhangi bir işlem yapılmayacağı kararı aldı.  

Federasyon, ayının nakliyle ilgili işlem yapılmayacağına ilişkin son kararın iptali istemiyle Ankara 7. İdare Mahkemesi'nde dava açtı. İdare Mahkemesi, uyuşmazlığın çözümü için keşif ve bilirkişi incelemesi yaptırdı. 

Düzenlenen raporda, 23 yaşındaki dişi boz ayının kendisine ait yaklaşık 250 metrekarelik kafeste yaşadığı, günlük yemeklerle beslendiği ve hareketlerinin canlı, dikkatinin yerinde ve besi durumunun iyi olduğunun tespit edildiği, son 5 yılda herhangi bir sağlık problemi yaşamadığı bilgileri yer aldı. 

İlk bilirkişi, ayının naklinin olanaklı olduğu yönünde görüş bildirildi. 

Ankara 7. İdare Mahkemesi, raporun hüküm kurmaya elverişli olduğu sonucuna vararak, ayının nakledilmeyeceğine ilişkin işlemi iptal etti. Davalı Orman ve Su İşleri Bakanlığı'yla davalı idare yanında davaya müdahil olan Hayvanları Koruma Derneği, idare mahkemesi kararını temyiz etti.  

Kararın temyiz edilmesi üzerine dosyayı görüşen Danıştay 10. Dairesi, İdare Mahkemesi'nin kararını bozdu.

Danıştay, ayının yaşı, cinsi ve sağlık durumu gözönünde bulundurularak yaptırılacak bilirkişi incelemesine göre naklin uygun olup olmadığına karar verilmesini istedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız