SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bozdağ 'Recep Tayyip'i Sevdi

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:28:21
Bozdağ 'Recep Tayyip'i Sevdi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’yı ziyaret eden Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, iftarını Suriyeli mültecilerle açtı. Daha sonra Suriyeli vatandaşların kaldığı konteynerleri gezen Bozdağ, yeni bir bebek sahibi olan çifte konuk oldu. Aileyle muhabbet ederek, sorunlarını dinleyen Bozdağ, bebeğin adının Muhammet Recep Tayyip konulduğunu öğrenince Twitter hesabından fotoğrafını paylaştı.

MGG'NİN İFTAR YEMEĞİ..

Malatya’daki temasları kapsamında Malatya Park AVM'nin sahibi Malatya Girişim Grubu tarafından Beydağı konteynır kentte verilen iftar yemeğine katılan Bozdağ, Suriyelilerle uzun süre sohbet etti. Çocuklarla yakından ilgilenen Bozdağ, küçük bir çocuğu kucağına alarak sevdi.

İftar sonrası konuşan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, “Türkiye’mizin her tarafından insanlarımız böylesine bir rahatlık içerisinde iftar edebiliyorlar. Ama İslam coğrafyasının dört bir yanında aynı huzur içerisinde, aynı kardeşlik iklimi içerisinde Müslümanlar iftar yapma şansı bulamamaktadır. Dünyada huzuru ve barışı sağlamakla görevli Birlemiş Milletler (BM) teşkilatı var. Nerede bir sıkıntı var ise, o sıkıntıyı durdurmak ve o sıkıntıya müdahale etmek üzere kurulmuş bir yapı. Ama maalesef Birleşmiş Milletlerin varlığına rağmen bugün orta doğuda ve dünyanın pek çok yerinde savaşlar, gözyaşı ve kan varlığını devam ettirmektedir” dedi.

Birleşmiş Milletlerin Suriye’de ölü sayıcılığı yaptığını kaydeden Bozdağ, şunları ifade etti: “Suriye’de 2 yılı aşkın bir zamandır iç savaş nedeniyle şuana kadar 100 binden fazla insan hayatını kaybetmiş, milyonlarca insan ülkesini terk etmiş, yine milyonlarca insan ülkesi içerisinde göçer duruma düşmüştür. Esad yönetimi, kendi insanları üzerine havadan, karadan ve denizden ölüm yağdırmaktadır. Kadın, yaşlı ver çocuk demeden 100 bini aşkın insanı maalesef öldürmüştür. Peki, Birleşmiş Milletler ne yapıyor? Maalesef Birleşmiş Milletler Suriye’de sadece ölüleri sayıyor, ölü sayıcılığı yapıyor. Suriye’de, Esad’ın öldürdükleri Müslüman değil de, Hristiyan veya başka dinin mensupları olmuş olsaydı, acaba BM bu katliama, bu ölümlere böylesine seyirci kalır mıydı? Suriye içinde göçer durumda olanların yaşadıkları ızdıraptan ve 100 bini aşan ölümlerden elbette ki birinci derecede bu ölüm emrini veren Esad ve onun tetikçileri sorumludur. Ama bu ölümleri, bu göçleri, bu ayrılışları sonlandırma imkanı bulunup da, bu imkanı kullanıp, durdurmayan uluslar arası toplum ve bu noktada kılını kıpırdatmayanlar da bunlardan mesuldür. Tarih, bu mesuliyeti yazacak ve herkes hesabını verecektir.”

Bozdağ, Türkiye’nin kan ve gözyaşının durması için üzerine düşeni yaptığına değinerek, “Türkiye olarak, olup bitenlerin farkındayız. Suriye’de akan kanı durdurmak, Esad’ın zulmünü sonlandırmak, insanların yeniden yurtlarına dönüp, evlerinde huzurlu ve mutlu olmalarını sağlamak Suriye halkının taleplerinin hayata geçmesini temin etme noktasında üzerimize düşeni yapıyoruz. Yapmaya da devam edeceğiz. Kanın durması, gözyaşının dinmesi temel arzumuzdur” ifadesini kullandı.

Malatya Valisi Vasip Şahin ise “Suriyelileri 2 aydır misafir etmeye başladık. Sadece konteynır kentte değil, Malatya’nın birçok köşesinde Suriyeli kardeşlerimizi misafir etmeye çalışıyoruz. 10 bin kişi kapasiteli bu konteynır kentte 5 bin 800 Suriyeli misafirimizi konuk etmekteyiz” diye konuştu.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum (AFAD) Yönetimi Başkanı Dr. Fuat Oktay da, Türkiye genelinde 21 kampta Suriyeli vatandaşların kaldığını kaydederek, “Şuan itibariyle Türkiye genelinde 21 kampımız var. Toplam 200 bin Suriyeli kardeşimizi misafir ediyoruz. Kampın dışında 300 bin kardeşimizi misafir ediyoruz. Suriyeli kardeşlerimizin her türlü ihtiyaçlarının giderilmesi adına elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

Malatya Girişim Grubu adına konuşan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk ise, Suriye’de akan kanın ve gözyaşının durması temennisinde bulunarak, “Sizleri Malatya’mızda ağırlamaktan onur duyuyoruz. Bu konteynır kentin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı.

KANALBOYU'NDA DONDURMA..

Teravih namazı sonrası Malatya programı kapsamında Kanalboyu esnafını ziyaret eden Başbakan Yardımcısı Bozdağ, girdiği kayısı dükkanında önce kayısı dönerinin tadına baktı, sonrada kayısı dönerini keserek, ikramda bulundu.

Esnaflardan işleri hakkında bilgiler alan Bozdağ, vatandaşların sevgi gösterileriyle karşılaştı. Caddede vatandaşlarla da uzun süre sohbet eden Bozdağ, dondurma yedikten sonra Kanalbouyu’ndan ayrıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız