SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Boztepe'de En Büyüğü Kullanılıyor"

0
Güncellendi - 2016-02-16 03:08:15
A- A+ PAYLAŞ

Recai Kutan Boztepe Barajı’nda DSİ sulama projelerinde şimdiye kadar kullanılmış en büyük kelebek vanalar kullanılacak.

FİZİKİ GERÇEKLEŞME YÜZDE 40

DSİ Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan bültende, “Sulama Projesi kapsamında 61 bin 493 metre basınçlı borulu sulama şebekesi ile 1 adet pompaj istasyonunun yer aldığı Malatya Boztepe Recai Kutan Barajı Sulaması inşaatında çalışmalar devam ediyor. Proje, DSİ 9. (Elazığ) Bölge Müdürlüğü sınırları içerisinde Dicle - Fırat Havzasında yer alıyor, tamamlandığında 120 bin 600 dekar tarım arazisi modern sulama teknikleri ile suya kavuşturulacak” denildi.

Panco01DSİ’nin bültenin de, “Projede fiziki gerçekleşme seviyesi yüzde 40’a ulaştı. Sulama suyu şebeke hattına ait CTP boruların döşenmesi çalışmaları hızla devam ediyor” bilgisine de yer verildi.

BİR İLK OLACAK

“En büyük kelebek vanalar kullanılıyor” denilen DSİ Genel Müdürlüğü’nün bülteninde ayrıca şu bilgilerde verildi:

“Boztepe Recai Kutan Barajı Sulaması için pompaj ve sağ ana hat üzerinde bulunan toplam 5 adet 2800 lük kelebek vana için gerekli testler fabrikada yapıldı.  Bu vanaların imalatı tamamlandığında DSİ sulama projelerinde şimdiye kadar kullanılmış en büyük kelebek vanalar olacak. Sulama projesi hizmete girdiğinde milli ekonomiye yıllık 69 milyon TL katkı sağlaması hedefleniyor.”

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Ferit (8 yıl önce)
    Bizden geçti inşallah çocuklarımız görür bittiğinde
    0
    0
    Yanıtla