SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bozuk Asfalt İçin Araştırma..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da asfaltlanan köy yollarının standartlar ölçüsünde yapılmadığı iddiası ile araştırma yapılacak. Araştırma sonucunda müteahhitler sorumlu bulunursa mahkeme yoluna gidilecek.

Malatya İl Genel Meclisi Mart ayı çalışmalarını sürdürüyor. Meclis Başkanı Abdurrahman Atay başkanlığında yapılan toplantıda, 38 meclis üyesi tarafından verilen önergede, Malatya merkez ve ilçelerde Köylere Hizmet Götürme Birlikleri’nce yapılan stabilize ve asfalt kaplama yollarının bir çoğunun kısa sürede olabildiğince bozulduğu belirtilerek, konunun araştırılarak rapor edilmesi istendi. Önerge oy birliği ile kabul edilerek , 3 ayrı komisyon tarafından stabilize ve asfalt yolların incelenmesine kararı verildi.

İl Genel Meclisi Başkanı Abdurrahman Atay, "Geniş kapsamlı bir rapor hazırlanarak, meclise sunulacak. Rapora göre gerekirse müteahhitler mahkemeye verilecek. Rapor 1 ay içinde 3 ayrı komisyon tarafından hazırlanacak. Nisan ayı içinde bunu tamamlamamız gerekiyor, aksi takdirde yolların 18 aylık sigorta süresi sona eriyor" dedi.

İl Genel Meclisi'nde İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'nin duble yolların yapımı ile ilgili olarak gönderilen teklifte ise Malatya'da duble yol çalışmalarına il Özel İdaresi’nce, 2006'da 1 milyon 600 bin YTL ve 11 araç, 2007 yılında ise 240 bin YTL ve 10 araç desteği verildiği belirtilerek, Malatya'da 2008 yılı içinde 40 kilometre duble yol projesinin alt yapısının İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği’nce yapımı için işin 2008 yılı yatırım programına alınması talep edildi. Teklif oy birliği ile kabul edilince İl Genel Meclisi Başkanı Abdurrahman Atay, "Diğer kurum ve kuruluşlarda duble yol çalışmalarına destek verecek. Bu kararımız gelecek
nesillere gururla aktarılacaktır" dedi.

CHP'li İl Genel Meclis Üyesi Hamit Kiraz tarafından verilen "İşsizlere meslek edindirme kurslarının açılması yada desteklenmesi" konulu önergede oy birliği ile kabul edilerek komisyona havale edildi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız