SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Briç Şampiyonası Hazırlığı

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:02:47
Briç Şampiyonası Hazırlığı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya İnönü Üniversitesi Briç Takımı, Üniversiteler Arası Bay ve Bayanlar Türkiye Briç Şampiyonasına hazırlanıyor. 

Türkiye Üniversite Sporları federasyonu tarafından 27-28 Mart tarihlerinde Kocaeli Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek olan Üniversiteler Arası Bay ve Bayanlar Türkiye Briç Şampiyonasına katılacak olan İnönü Üniversitesi Briç Takımı, şampiyona hazırlıklarını sürdürüyor. Malatya Briç Spor Kulübü ve İnönü Üniversitesi Briç Merkezi’nde çalışmalarını sürdüren sporcular, şampiyonadan iyi bir dereceyle dönmek istiyor.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Briç Malatya İl Temsilcisi Bayram Acar, “İnönü Üniversitesi’nin geçtiğimiz yıllarda çok iyi bir briç takımı vardı. Biz de geçen sene Prof. Dr. Sabit Duman ile birlikte üniversitenin briç topluluğunu faaliyete geçirdik. Bu topluluğun içerisinden seçilen öğrencilere, Malatya Briç Spor Kulübü ve üniversitede oluşturulan briç merkezinde eğitim veriyoruz” dedi.

Acar, şampiyonaya bay ve bayan olmak üzere iki takımın katılacağını kaydederek, “Briç eğitimi alan öğrencilerimizden bir briç takımı oluşturuldu. Bu öğrencilerimiz, 27 Mart’ta Kocaeli Üniversitesi’nde Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu yapılacak olan Türkiye Briç Şampiyonasına katılacak. Takımımız Malatya İnönü Üniversitesini temsil edecek. Sporcularımızın ilimizi en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyorum” diye konuştu.

Acar, üniversite briç takımının kurulmasının üniversite öğrencilerinin briç sporuna olan ilgilerini artıracağına işaret ederek, “Briç sporu her geçen gün daha büyük kitlelere ulaşıyor. Biz bu anlamda üniversite öğrencilerimizin de bu sporu yapmalarını çok önemsiyoruz. Yaptığımız çalışmalarla da bunun altyapısını oluşturduğumuza inanıyorum. Bu anlamda bize katkı sağlayan İnönü Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Sabit Duman ve Malatya Briç Spor Kulübü Başkanı Duran Kızıldere’ye teşekkür ediyorum” dedi.

Malatya Briç Spor Kulübü Antrenörü Selahattin Karlı ise, Malatya Briç Spor Kulübü olarak İnönü Üniversitesi ile işbirliği içinde çalıştıklarını belirterek, üniversitenin briç takımına şampiyona öncesinde eğitimler verdiklerini söyledi.

Briç takımında yer alan üniversite öğrencilerini daha iyi bir seviyeye getirmek için çalıştıklarını ifade eden Karlı, “Sporcularımızın iyi derecelerle dönmeleri için elimizden geleni yapıyoruz. Öğrencilerimiz briçle tanıştıkları ve bu spor yaptıkları için çok heyecanlı ve mutlular. Ama biz derslerinde başarılı olmalarını birinci sıraya aldık. Derslerinde başarılı olmayan öğrencileri briç takımına almama gibi bir prensibimiz oldu. Çünkü bunun ikisi bir arada yürüdüğünde anlamlı oluyor. Ben bildiğim her şeyi, sporcularımızın anlayacağı şekilde anlatmaya çalışıyorum. Bu anlamda da eğitim çalışmalarımız gayet verimli geçiyor. Öğrencilerimizin katılacakları şampiyonada bizleri çok iyi temsil edeceklerine inanıyorum” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız