SON DAKİKA
SON DEPREMLER

BSM Hizmette

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi Sanat Merkezi törenle açıldı. Belediye Hizmet binasının karşısında yer alan ve atıl halde olan eski Sümerbank Fabrikasına ait 2 katlı halı atölyesinin onarılarak işlev kazandırılmasıyla elde edilen binanın 2. katı Belediye Sanat Merkezi olarak kullanıma açıldı.

Sanat Merkezinin açılış törenine Vali Ulvi Saran, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ceyhun Ceylan, İnönü Üniversitesi Rektör yardımcısı Prof. Dr. İlhan İçen, İl Özel İdare sekreteri Sami Er, Yeşilyurt Belediye başkanı Mehmet Kavuk, ESKKK başkanı Ali Evren, muhtarlar, Sivil Toplum Örgütlerinin temsilcileri sanatçı ve zok sayıda vatandaş katıldı.

Bünyesinde resim, müzik, mum, ebru, hat ve el sanatları atölyesi ile Ahmet Şentürk Sergi, Fahri Kayahan Müzik ve Kemal Sunal Dinleti salonlarını bulunduran ve 420 çocuğun eğitim aldığı sanat merkezinin açılış konuşmasını yapan Belediye başkanı Çakır Sanat merkezlerinin vurgulayarak,“Şu an merkezimizde 420 çocuk sanat eğitimi görüyor. Hedefimiz 600 çocuk. Bu çocukların bir çoğu risk altındaki çocuklar. Bu çocuklarımızın sağlıklı yetişmeleri için böylesi sanat merkezlerinin önemi büyüktür. Bizde sosyal belediyecilik anlayışından hareketle sanat merkezimi hazırlayarak gençlerimizin kullanımına sunduk” dedi.

Vali Ulvi Saran da, “Çocuklarımız geleceğimizdir. Çocuklarımızın sağlıklı yetişmeleri ve topluma kazandırılmalarının bir yoluda sanattan geçer. Çünkü sanat toplumların en önemli hayat damarlarından biridir. Bu çalışmada da görülüyorki Malatyalı sanatın öneminin farkında.Böylesi merkezlerde yetişen çocuklarımızın toplumumuzun sağlıklı gelişmesine öncü olacaklarına inanıyorum” diye konuştu.

Yapılan konuşmalardan sonra Sanat Merkezi Müzik bölümü öğrencilerinin sunduğu kısa bir müzik dinletisi ile açılış töreni sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız