SON DAKİKA
SON DEPREMLER

BTP ve DSP İl Kongreleri

A- A+ PAYLAŞ

BTP ve DSP’nin il kongreleri hafta sonunda yapıldı. BTP’nin kongresine genel başkan Prof.Dr. Haydar Baş da katıldı. Her iki partinin de il başkanları güven tazelediler.

BTP KONGRESİ..
Bağımsız Türkiye Partisi (BTP)’nin Atatürk Spor Salonu’nda yapılan olağan il kongresi, mini konser ve halk oyunları gösterileriyle başladı.

Kongreye katılarak bir konuşma yapan genel başkan Prof.Dr. Baş, Türkiye’de ekonominin bitme noktasına geldiğini, sanayinin bittiğini, esnafın zor durumda olduğunu söyledi. Baş, kendilerinin tüketici kesimi güçlendirecekleri bir model uygulayacaklarını, ev hanımlarını işçi statüsüne bağlayıp, “iktidar oldukları ilk hafta” 500 YTL maaş bağlayacaklarını öne sürdü. AKP İktidarını eleştiren Baş, çiftçinin tahdit kanunları nedeniyle içler acısı duruma geldiğini, pancar, tütün, pamuk, mısır ekmenin yasak olduğunu, bunu dayatan ülkelerin kendi ürettiklerini Türkiye’ye sattıklarını, Türkiye’nin Pazar haline geldiğini, nohut, fasulye ve mercimeğin dahi ithal edildiğini belirterek, “Bunlar başka bir şey bilmez. Bunlar hortumlamayı öğrenmişler.” diye konuştu.

Daha sonra seçimlere geçildi. Ünal Silier’in yeniden il başkanlığına aday olduğu kongrede 40 delegenin oyladığı tek liste şu isimlerden oluştu:

Ünal Silier, Zekariya Bozkurtoğlu, Mustafa Beşik, Nuri Hacıevliyagil, Mustafa Değirmen, Mehmet Aykaç, Umut Sözen, Fevzi Gönültaş, Sevda Silier, Hüseyin Aşhan, Saadettin Kıskaç, Ali Erkan, Hikmet Solmaz, Yunus Demirel, Hakan Kartal, Fatma Solgun, İrfan Pektaş, Fehmi Özer ve Abdurrahman Doğan.

DSP KONGRESİ..
Öte yandan Demokratik Sol Parti (DSP) Malatya İl Kongresi yapıldı. Tek liste halinde gidilen kongrede İbrahim Demirhan, ikinci defa başkanlığa seçildi.

Öğretmenevi'nde yapılan ve 90 delegenin oy kullandığı kongrede, İl Başkanı İbrahim Demirhan tek liste ile yeniden aday oldu. DSP İl Başkanlığı'na Demirhan'ın yeniden seçildiği kongrede yönetim kurulu ise şu isimlerden oluştu:

"İrfan Sürücü, Hüseyin Doğan, Refik Ünver, Osman Kaya, Emine Güneş, Niyazi Büker, Nejdet Şahin, Mustafa Erdoğan, Bülent Günal, Ali Yılmaz, İsmet Çelik, Nevzat Şahin, Deniz Berktaş, Emre Korkmaz, Sevgi Akça, Ömer Uzun ve Hüseyin Başıbüyük."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız