SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bu Açılış Milatmış!.

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:35:36
Bu Açılış Milatmış!.
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İnönü Caddesi üzerinde Öğretmenevi önüne yerleştirilen prefabrik taksi durağı için düzenlenen törende yaptığı konuşmada, taksi durağı ve yaklaşık 20 metrekarelik cep parkın açılışının milat olduğunu söyledi. Gürkan, açılışa ‘milat’ demesine gerekçe olarak da 9 yeni park ile 22 adet eski pakta yapılan yenileme çalışmalarını gösterdi. 

Toplumsal, ekonomik ve siyasal büyük olayların, hamlelerin, hizmetlerin ya da büyük dönüşümlere ait başlangıçların tarif edilmesi için kullanılan ‘Milat’ kavramının özel bir vurguyla prefabrik bir taksi durağı ve yanındaki 20 metrekarelik park açılışı için kullanılması Battalgazi Belediyesi’nin hizmet üretme vizyonunu göstermesi açısından ‘ilginç’ bulundu.

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık’ın da katıldığı prefabrik taksi durağı açılışı töreninde,  Başkan Gürkan’ın imitasyon Selçuklu figürlerinin eklendiği prefabrik taksi durağı ile kent hafızasının korunması arasında ilişki kurması da oldukça abartılı bir iddia olarak değerlendirildi. 

Battalgazi Belediyesi tarafından Öğretmenevi önünde yapılan taksi durağı ve yaklaşık 20 metrekare büyüklüğündeki mini cep parkın açılışı törenle gerçekleştirildi. Törene AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, Battalgazi Belediye Başkan yardımcıları ile bazı birim müdürleri ve kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.

Tören alanına yerleştirilen kamyon üzerindeki çift taraflı LED ekranda ise Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın icraatları aktarıldı.

Çalık: Başkanımız farklı hizmetlere imza atıyor

Taksi durağının açılışında konuşan AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın 300 bin nüfusa hizmet vermeye başladıktan sonra farklılığını Malatya’ya hissettirecek hizmetler gerçekleştirdiğini söyledi.  Başkan Gürkan’ın farklı hizmetlere imza attığını belirten AKP  Genel Başkan Yardımcısı Çalık “Battalgazi Belediye Başkanım bir kez daha fark yaratıyor. Farklı hizmetlere imza atıyor.   300 bin nüfusa hizmet vermeye kalkınca farklılığını tüm Malatya’ya hissettiriyor. Battalgazi Belediye sınırları içerisinde 82 taksi durağı var. Ben, başkanımızın bu 82 taksi durağına da hizmet binası ve cep park yapıp esnafımıza sunacağına inanıyorum. Taksici esnafı için önemli olan bu taksi durağının hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.  

“Cep parklar kent hafızasını canlandıracak”

Törende konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise taksi durağı ve 20 metrekare civarındaki parkın açılışı için ‘Milat’ dedi.  Gürkan “Altını çizerek söylüyorum, bu açılış bir milattır. Niye milattır? Çünkü sadece bu parkı yapmadık. 9 yeni park yaptık. 22 parkımızın da yenilenmesi yapıldı. Toplamda 32 park, 9 aylık süreç içerisinde yapılmış ve gerçekleştirilmiştir.  Ayrıca Malatya’mızda kilometre taşı olarak ilk olarak 100 bin ağacın bir dönemde dikilmesi noktasındaki miladımız da önümüzdeki Mart ayı içerisinde başlayacaktır. Bunun müjdesini Malatyalılara vermek istiyorum” dedi.

“Bölgede bir ilk”

Taksi durağı ve cep parkın bölgede bir ilk olduğunu da savunan Belediye Başkanı Gürkan, “Bu cep parkların şehrin ve kentin hafızasını canlandıracak nitelikte olması gerektiğini hep söylemiştik. Buradaki cep parka baktığınızda bizim Battalgazi yani Selçuklu ambleminizi, Davut Yıldızının buradaki figürlerini görürsünüz.  Tarihimizdeki esintileri görürsünüz. Bu cep parkları ve taksi durakları bölgede ilktir. Şurada bu yayını yapan LED ekran kamyon, seyyar olarak Türkiye’de bir ilkin gerçekleştirilmesidir. Gezdiği anda da yayın yapan LED ekran da bir ilk olarak Türkiye’de karşımıza çıkıyor” ifadelerini kullandı.

Parkın küçük olmasının bir önem taşımadığını,  taksi durağının cephesine yerleştirilen Selçuklu figürleri ile tarihi geçmişimizin ve kent hafızasının korunduğunu iddia eden Selahattin Gürkan, şunları söyledi: “Buradaki parkın küçük olması önemli değil. Belki yükten ağır ama pahada hafiftir. Bu park, üzerinde tarihimizin figürlerini barındırıyor. Selçuklu figürlerini barındırıyor.  Biz, kentin belleğini koruması ve kentin kültürel mirasının korunmasının her şeyden daha önemli olduğunu düşünüyoruz. Çevreyolu, binalar, konutlar yaparsınız ama insanların zihnini tazeleyecek bir şey yapmadığınız zaman şehri, mülteci şehri haline getirirsiniz. Artık günümüz dünyasında marka şehirler diye bir kavram yoktur, belleğini koruyan şehirler kavramı vardır. Malatya, ilk devlet hayatının, ilk bürokrasi hayatının başladığı, hümanizmin kurucusu olan Mevlana Hazretlerinin yetiştiği, Sadrettin Konevi Hazretlerinin yetiştiği, İbn-i Arabi Hazretlerinin yetiştiği mekanların şehrül eminleriyiz.  Kökü mazide olan atiyiz. Yani kökü mazide olan atinin bekçileriyiz. Geleceği yaşatmamız için dünü zihinlerde yok etmemiz lazım.  Yani hafızamızı zihnimizi ve kentin kültürü gelecek kuşaklara köklü olacak hizmetlerle devam ettirmek ve idame ettirmek düşüncesindeyiz.  Battalgazi ve Malatya belleğini koruyan şehirler statüsündedir.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız