SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Ağaca Ne Oldu?"

0
Güncellendi - 2016-05-23 19:19:56
A- A+ PAYLAŞ

Belediye Hamamı yanında bulunan yaşlı incir ağacının "kendiliğinden yıkıldığı" iddiasına tepki gösteren CHP Battalgazi İlçe Başkanı Avukat Selahattin Sarıoğlu, konunun araştırılması gerektiğini bildirdi.

Sarıoğlu, asırlık olduğunu ifade ettiği meyveli ağaçla ilgili görselleri de paylaştığı açıklamasında şöyle dedi:

"Yeni Cami karşısı, eski Belediye Hamamı yanındaki yüz yıllık incir ağacı, üzerindeki meyvelerle aramızdan ayrıldı!

Bir arkadaşımın telefonu üzerine 'olay yerine' gittiğimde acı görüntüyle karşılaştım: Yerlere dökülmüş incirler, yemyeşil yapraklar, dallar ve boğumlanmış gövde...

İşçiler dalları, bir motorlu araç da ağır gövdeyi traktöre taşıyor.

Çevredekilerin, gelip geçenlerin yüzleri asık, gözleri hüzünlü.

Ağacın, yeşilin üzerine yalnızca okumuşların titrediği bilinir hep. Ama burada gördüm ki muhafazakar giyimli, şalvarlı, köylü, yaşlı, kadın, erkek her geçen 'Vah vah! Nasıl kıymışlar? Hiç bu ağaç kesilir mİ? Hele üzerindeki incire bak!' diye söyleniyordu.

Gerçekten de görüntü çok acıydı.

Herkes ağacın, bilinen 'Devlet tutumuyla' kesildiğine inanıyordu. Ama, çevredeki kişiler ağacın kesilmediğini, sabah erken geldiklerinde ağacı yerde, devrilmiş olarak gördüklerini söylediler.

Bu tanıklık, ağacın kesilmemiş olduğunu aydınlatıyor ama devrilmenin kendiliğinden mi yoksa birilerince mi yapıldığını karanlıkta bırakıyor. Bir gariplik var gerçekten...

Çevredeki bir esnaf, 'Yere dökülen yapraklar, incirler dükkanın önünü kirletiyor veya sıcakta gölgesinde toplananlar kapı önünü kapatıyor diye ağacı devirmiş olamaz mı...?

Bu kadar sağlıklı görünen ve tam da duvarın dibinde olan bir ağacın, çok güçlü bir rüzgar olmadığı halde öyle kendiliğinden devrilmesinde bir gariplik yok mu?

Teknik bilirkişiler tarafından durum incelenmeli ve kendiliğinden devrilmesini olası görülmezse eğer adli ve idari soruşturma yapılarak sorumlusu bulunup cezalandırılmalıdır.

Ayrıca, bu duyarlığımız aşırı görülmeyerek, Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve diğer yetkililer tarafından olayın üzerine gidilmeli ve herkesçe bilinen, tanınan yaklaşık yüz yıllık bu çok güzel incir ağacının şehrimizin en merkezi yerinden ayrılmasının sebebi aydınlatılmalıdır."

Bülten

a1

a2

a4

a5a3

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

26 yorum yapılmış

  • fbay (7 yıl önce)
    birincisi ewt asırlık bir ağactı ne yazıkkı rüzgara yenik düştü kimsenın ne malına ne canına zarar gelmeden ekiplerce alındı...bundan kımse malzeme çıkarmasın ıkıncısı bu malatya betonlaştı diyorlarya el insaf kaç yıldır o kadar çok ağaç dikildiki bir gün olsun haber yapılmadı,belkıde yapmıslardır.insanlarda haber yapılmadıgı ıcın böyle bir algı olusuyor halıylen.yani ewt 10 sökülüyo yada kesiliyosa .ki nakilde yapıolar.100 300 dikiliyo rahat olsun herkes..
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (7 yıl önce)
    Şehirler tarihleriyle yeşiliyle parklarıyla bahçeleriyle dürüst insanları ile değerlidir...ne yazık ki malatya bunların çoğunu kaybetti...
    0
    0
    Yanıtla
  • SEDAT (7 yıl önce)
    Keşke şu incir ağacına gösterdiğiniz duyarlılığı yalovadada gösterseydiniz yada mecliste o şehitler içinde gösterseydinizde PKK lı milletvekillerinin dokunulmazlık oylaması sırasında evet deseydiniz demekki o vatan uğruna şehit olan insanların bir incir ağacı kadar CHP lilerin yanında değeri yokmuş
    0
    0
    Yanıtla
  • Gundemı az ıyı takıp etmek gerekır! Chp evet demedıyse bu dokunmazlık nasıl gectı meclisden!
    0
    0
    Yanıtla
  • Süleyman Özerol (7 yıl önce)SEDAT isimli kullanıcı yorumuna
    550 milletvekilinin (RTE de dahil) dokunulmazlıkları kalksın ve kimin neyi varsa yargılansın. Çifte standardı değil gerçekleri kabul edin. Demokrasiyi kabul etmiyorsanız kendiniz dışındakileri yargılarsınız hep...
    0
    0
    Yanıtla
  • Ömer TÜRKİLERİ (7 yıl önce)SEDAT isimli kullanıcı yorumuna
    sEDAT,haklısın 8 şehit varken Milli bayram iptal. Ama düğünü yaptık. Osmanlıyı arkadan bıçaklayan Arap şeyhi öldü güzelim bayrağı yarıya indirdik. Asker şehit olduğunda oğlunu askere göndermeyenler. Çok şükür şehit cenazemiz geliyor diyebildi. Katil Apo ve yaverleriyle el ele Megre megreyi kim dedi. Senin B12 düşmüş biraz hafıza güçlendiriciye ihtiyacın var.
    0
    0
    Yanıtla
  • MURAT (7 yıl önce)
    Sizi gidi geziciler sizi, türünüzün örneklerinden çok azaldı. Hele bir de taraftarınız kalmadı denecek kadar az. Milletin karnı sergilenen timsah gözyaşlarına artık tok. Bir ağaç kesildi diye ortalığı velveleye verip, taş üstünde taş koymayan, ülkemizde iç savaş yaygarası koparmaya çalışanların balonları tek tek sönüverdi. Başka yollar deneyin. Şöyle ki: İnsanları sevmeye çalışın, iyilik yapın, fakir fukarayı gözetleyin, kusurları araştırmak yerine olayların iyi tarafına bakın, kalp kırmayın, hatır sayın, yakın akrabalarınızı ziyaret edin, olmadı telefon ile hatırlarını sorun. İşte o zaman sizi de millet sevecektir. Saygılarımla...
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet demir (7 yıl önce)
    Cennet şehir beton şehir oldu ellerine sağlık kent hergeçen gün beton yığını haline geldi yüzyıllık incir kime batıyorduda kesildi bu kanunen suç çünkü o incir yüzyıllık vardııı
    0
    0
    Yanıtla
  • Selahattin Sarıoğlu (7 yıl önce)
    AŞAĞIDAKİ AÇIKLAMADA GEÇEN SÖZLER: "Ağacın, yeşilin üzerine yalnızca okumuşların titrediği bilinir hep. Ama burada gördüm ki muhafazakar giyimli, şalvarlı, köylü, yaşlı, kadın, erkek her geçen ‘Vah vah! Nasıl kıymışlar? Hiç bu ağaç kesilir mİ? Hele üzerindeki incire bak!’ diye söyleniyordu." BU DA ERHAN BEYİN YAZDIĞI: "Lafa bak ”şalvarli, çarşaflı, köylüler bile üzülmüşler…,, oysa be adam okumus ve şehirliler mi agac yetiştiriyor yoksa köylüler mi. Kendi soyu acaba nereli de koyluler icin ,,köylüler bile,, diyor" EL İNSAF! EL İNSAF!
    0
    0
    Yanıtla
  • Bir kere ben sadece bizzat sizin tabirlerinizi kullandim .Diger yanda tum sol ,sosyal demokrarsi, demokrasi literaturunde koyluleri, yoksullari , siradan halki duyarsiz goren ve horlayici prensipler yer almaz; aksine onlar refarans alinir .. asil o zikrettiginiz kişilr, ağaçlara emek verenler, emekcilerdir. Haliyle en çok aciyan da onlar olur .(benim de bazi ifadelerimin nezakete pek uygun olmadiginin farkindayim)
    0
    0
    Yanıtla
  • MUHENDIS6 (7 yıl önce)
    Yorum yapan HIDIR arkadaşımız gelen tepkilere bence şöyle cevap vermeli idi,BENİM ADIM HIDIR ELİMDEN GELEN BUDUR.
    0
    0
    Yanıtla
  • timur (7 yıl önce)
    aaahooooooo yine cehape yine battalgazi yine selahattin sarıoğlu yine boş bir konu. şu gezi meselesinden beri cehapenin bi ağaç seviciliği tuttu. partinizin hedepenin önüne yattığını gizlemek için insanları saçma sapan safsatalarla gazlamak için böyle konuları gündem yapıyorsunuz. malatyada cehape nin bir tane dikili ağacı varmı onu bi söyleyinde bilelim. ha vardı bi aralar onuda belediye söktü zaten 2 gün içinde.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hdp'nın kımın onune yattıgı bellii. Zamanında haburda terorustu davulla zurnayla karsılayanlar, barzanıyle ele ele gezenlerı unuttunuz sımdı buna mı dondunuz!! az durust olun vıcdanızıla konusun TABI KALDIYSA!
    0
    0
    Yanıtla
  • Ömer TÜRKİLERİ (7 yıl önce)
    Bundan 2 yıl önce Kanal Boyunda Ordu evi karşısında inşaat yapılıyor diye inşaatakiler koca çınar ağacını kökünden kestiler. Belediye sitesine tarih ve saat olarak şikayette bulundum çevre kameraları ve faydalanacakları butün kaynakları yazdım. 1,5 ay sonra elinde belge dokuman varmı dediler. Evet var . O da sizin iyi bir yeşil ve doğa katili olduğunuz. Osmanlı Tatlıcısının önündeki ve Kernek Cammisi bahçesindek içınar nerenize battı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ömer TÜRKİLERİ (7 yıl önce)
    Hıdır Kardeş Gençliğimizde Pınarbaşı ve Kömürhan civarına kafile kafile çok ağaç diktik. Her ne hikmetse oraya bazı Malatya'ya bir çivi çakmamış kişi ve kuruluşların tabelası dikilmiş. Allah'tan korkun. Ahirette o ağaçlar kazanınızın altında yansın. Ör; Bölge Trafik yanında, bir tüp bebek tabelası sanki bütün ağaçları kendisi dikmiş gibi. El hay, el iman.
    0
    0
    Yanıtla
  • oleman (7 yıl önce)
    eğer o ağac birinin ölümüne neden olsaydı bu çığırtkanlar ne yapacaktı ozaman acaba. niye ağacı kesmediniz diye naralar atacaklardı bu seferde.
    0
    0
    Yanıtla
  • oleman (7 yıl önce)
    bu kadarda saçma bir haber olamaz acaba birileri mi itti diyor. sanki vazo deviriyor adamlar. sarıoğlu ve saz ekibi gelsinde bizim ordaki ağacı bi devirsinlerde görelim insan gücüyle olacak iş mi. resimler bile sizi yalancı cıkarıyor ağaçta kök kalmamış nihayetinde rüzgarlada devrilmiş.
    0
    0
    Yanıtla
  • erhan (7 yıl önce)
    Lafa bak ''şalvarli, çarşaflı, köylüler bile üzülmüşler...,, oysa be adam okumus ve şehirliler mi agac yetiştiriyor yoksa köylüler mi. Kendi soyu acaba nereli de koyluler icin ,,köylüler bile,, diyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet demir (7 yıl önce)erhan isimli kullanıcı yorumuna
    Kardeş o incir asırlıktı bunun yapılması kanunen suç Malatya da çınar bırakmadılar yüzlerce tarihi çınar katledildi az insan olun insann
    0
    0
    Yanıtla
  • fx.live (7 yıl önce)erhan isimli kullanıcı yorumuna
    Tebrikler, tam da can alıcı noktadan vurmuşsun uz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ramazan 44 (7 yıl önce)
    Malatya iyi yonetilmiyor malesef malatya beton yigini haline getirilmis ornegin guzelim kernek. Agac bir yerlere batmis olabilir.
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (7 yıl önce)
    belediye ağaç kesmekten bıkmadı kesin zeki sarılar'ın işidir. allah'a havale edin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hıdır (7 yıl önce)
    Çarşı merkezinde meyve ağacı olurmu hiç.Ağaç diye şhow yapacağınıza gidip hayıra ormanlarına 3-5 ağaç dikin.Böyle ölü sevicilikten bir şey çıkmaz.Kesen veya kestirenin illa ki bir bildiği vardır.
    0
    0
    Yanıtla
  • yoruma bak , ne söylesem ne yazsam adam şaşırıyor..hıdır boş boş yazacağına ağaç neden kesilmiş onu sorgula. her yeri beton ettiniz bunun gibi' lerde gelip burada savunuyor..o caminin imamı neden karşı durmamış..doğruya bu millette insan sevgisi yok ki hayvan, ağaç sevgisi olsun...yazıklar olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hıdır gibi düşünen . hiç sorgulama yapmayan duyarsız insanlar yüzünden Malatya betonlaştı.
    0
    0
    Yanıtla
  • ramazan dogan (7 yıl önce)
    İnsanlar neden doğruyu konuşmazlar arkadaş o ağacı niçin kestiyseniz çıkın doğruları konusun bu dedikodu bitsin o kadar yalan söyleniyor ki doğrulara da inanamiyoruz.
    0
    0
    Yanıtla