SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Ahlaksızlıktır.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:49:43
A- A+ PAYLAŞ
Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Suriyeli mültecilerin Adıyaman'a gönderilmesi karşısında Malatya’nın ekonomik kayba uğrayacağı iddialarına sert tepki göstererek, “Suriyeli misafir kardeşlerimiz için, ticari hesap yapmak ahlaksızlıktır, edepsizliktir, insanlık dışıdır” dedi. 
 
MESOB Başkanı Keskin, yaptığı yazılı açıklamada, son günlerde Malatya’da bazı kesimlerin Malatya’ya geciçi olarak getirilen Suriyeli mültecilerle ilgili bazı açıklamalar yaptığını belirterek şöyle konuştu: "Kardeşlerimizin, Türkiye’de kalacakları süre içerisinde Adıyaman ilimizdeki kampa yerleştirilecek olmaları nedeniyle, Malatya’nın ekonomik kayba uğrayacağını iddia ederek Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğini sessiz kalmakla suçlamaktadır. Şu gerçek iyi bilinmelidir, Suriye’deki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyeli kardeşlerimiz için Malatyalılar ve esnaf kesimi ticari hesap yapmaz, ticari beklenti içinde olmaz. Böyle bir hesap yapmak ahlaksızlıktır, edepsizliktir, insanlık dışıdır. Malatya ve esnaf kesimi, eğer bir talep gelirse çocuğunun nafakasından keserek ancak Suriyeli misafir kardeşlerine yardım eder, derdine ortak olur. Bunun dışında bir ticari hesap yapmak ve bunu dillendirmek aç gözlülükten öteye gitmez, ancak mezar soygunculuğu olur." 
 
Kan ve gözyaşı üzerine bina kurulmayacağını anlatan Keskin, "Adıyaman'a gönderilecek Suriyeli mülteci kardeşler için devletimizin ilgili kurumlarından gelecek olan yardım taleplerine esnaf ve sanatkar kesiminin kapısının her zaman açık olduğunu" sözlerine ekledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız