SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bu Aile 'Öğrenci'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da Koyunoğlu Mahallesi'nde ikamet eden Avcı Ailesi'nin 5 üyesi öğrenci olmanın heyecanını yaşarken, eğitim masrafları baba Mehmet Avcı'yı düşündürüyor.

İzledikleri bir yarışma sonrası Öğrenci Seçme Sınavı'na (ÖSS) girme kararı veren 39 yaşındaki Mehmet Avcı ve eşi 32 yaşındaki İlkay Avcı, bir sene boyunca ders çalıştı.

Karı-koca birbirlerine yardımcı olarak eksiklerini giderirken, bu arada çocukları Sudegül, Aybükenur ve Muhammet Kürşatı'nda eğitimiyle yakından ilgilendiler. ÖSS Sınav sonuçları açıklandığında ise, baba Mehmet Avcı İnönü Üniversitesi Yakınca Meslek Yüksekokulu Otomotiv Teknolojisi Bölümü'nü kazanırken, anne İlkay Avcı da, Açıköğretim Fakültesi Sağlık İşletmeciliği Bölümü'nü kazandı. Ancak, 3 çocuk okutan Mehmet Avcı, okul masraflarını hesaplayınca, evdeki hesap çarşıya uymadı.

Sanayide asgari ücretle oto tamircisi olarak çalışan Mehmet Avcı, "Biz eskiden beri okumayı çok istiyorduk. Ailemizde ve çevremizde okuyanları görüyorduk. Ama maddi imkansızlıklarımızdan dolayı liseye kadar okuyabildik. Geçtiğimiz yıl izlediğimiz yarışmalara verdiğimiz cevaplardan ve eşimin ısrarıyla ÖSS sınavlarına bizde girelim dedik, zaten eğitimi de istiyorduk. Her şeyin eğitimle mümkün olacağını düşünen bir aileyiz. Sınavlara girdik ve kazandık. Biz aile olarak kendimizi eğitime hazır hissediyorduk. 3 çocuğumuzda okuyor. Eşim de, ben de, üniversiteyi kazandık, ama asgari ücretle çalışıp, kirada oturuyorum. Eğitim masraflarımızı nasıl karşılayacağız bunu hiç hesaplamadık. Kazandık, kaydımızı yaptırdık. İkinci öğretime bir sürü para yatırdık, sağdan soldan borçlanarak. Biz, eğitim gönüllüsü bir aileyiz ama çocuklarımızı ve ev masraflarımızı düşününce, bir sürü masraf olacak. Yani eğitimi bu kadar sevmemize rağmen, maddi olarak bu işlerin içinden nasıl çıkacağımızı kara kara düşünür hale geldik. Bunun yanında eğitim hakkımızı da kaybetmek istemiyoruz ve okumak istiyoruz. Gönül ister ki böyle bir destek beklemeyelim ama hesabı kitabı yaptığımız zaman hakikaten bu eğitim sevdamızı tamamlayabilmek için desteğe ihtiyacımızı olduğu ortaya çıktı. Ben bunlar için bir takım sivil toplum kuruluşlarımızın ve devletimizin bu ailenin ülkeye örnek olması adına sahip çıkmalarını bekliyoruz" dedi.

İlkay Avcı ise, "Biraz zorlanacağız, ama konu eğitim olunca her şeye katlanırız. Hem kendimiz çalışır okuruz, hem de çocuklarımızı okuturuz" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız