SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bu Akşam Regaib Kandili

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Müftüsü Hacı Yusuf Gül, "Büluğ çağına erdiğimiz andan bugüne kadar geçirmiş olduğumuz zaman dilimi içerisinde yaptıklarımızın muhasebesini yapmalıyız" dedi.

Regaib Kandili dolayısıyla açıklama yapan Müftü Hacı Yusuf Gül, "13 Haziran 2010 Pazar günü üç aylar diye adlandırılan, mübarek gün ve geceleri içinde barındıran maneviyat mevsimini idrak etmiş bulunuyoruz. Bu maneviyat mevsiminin içinde barındırdığı aylar Recep, Şaban ve Ramazan ayları olup bu ayların birincisi Recep ayının ilk Cuma gecesi 17 Haziran 2010 Perşembe günü ise Regaib Kandilidir" ifadelerini kullandı.

"O hesap günü mutlaka gelecektir. Kişinin kendi öz kardeşinden, anasından-babasından, eşinden-çocuklarından kaçacağı gün kesinlikle gelecektir. İşte o gün gelmeden önce, Allah'ın adeta inananlar için özel olarak yarattığı bu mukaddes manevi mevsimi birer fırsat ve ganimet bilerek kendimize gelmeli, kendimizi yenilemeli ve kendimizle hesaplaşmalı, büluğ çağına erdiğimiz andan bugüne kadar geçirmiş olduğumuz zaman dilimi içerisinde yaptıklarımızın muhasebesini yapmalı, Cenab-ı Allah'a içten yönelmeli, işlediğimiz hata ve kusurlarımızdan dolayı pişmanlık duymalı, gözyaşı dökmeli, af dilemeli, onları bir daha yapmamak üzere O'na söz vermeliyiz" diyen Müftü Gül, açıklamasını özetle şöyle tamamladı:

"Akrabalarımızla, komşularımızla, arkadaşlarımızla olan ilişkilerimizi gözden geçirmeli, İmanın, ibadetin, İslam ahlakının bir gereği olan doğruluğun, dürüstlüğün, yardımlaşmanın, dayanışmanın, insan haklarına riayetin, hayat çizgimiz olduğunu yeniden hatırlamalıyız. Çalışmanın bir ibadet olduğu bilinciyle dünyanın, ülkemiz ve bulunduğumuz yerlerin maddi ve manevi kalkınması için gayret etmeli, kimsenin kalbini kırmamaya, gönlünü incitmemeye çalışmalıyız. Birliğimizin, dirliğimizin, huzurumuzun bozulmaması, aksine daha da güçlenmesi için Yüce Allah'a dua etmeliyiz."

MESAJLAR..
AKP Malatya Milletvekili Fuat Ölmeztoprak, kandil dolayısıyla yayınladığı mesajda "Günahların affedildiği, sevapların kat kat arttığı, rahmeti, bereketi ve mağfireti bol olan maneviyatı ile Müslümanlar arasında kaynaşmayı sağlayan Üç ayların başlangıcı Regaip Kandili, huzur ve sevgi iklimi olan mübarek Ramazan ayının da müjdecisidir.

Regaib Kandilini ifa ettiğimiz bu gecede bolluk, bereket, iyilik ve sevgi kalplere dolmaktadır. Bu güzel günler ve gecelerde toplum olarak birbirimize kenetlenip, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmeliyiz. Hayatımızda yeni sayfalar açarak, kardeşliğimizi kuvvetlendirmeli, hoşgörü, sevgi ve saygıyı elden bırakmamalıyız.Yoksullara ve kimsesizlere yardım eli uzatıp, anne, baba, eş dost ve akrabalarımızla ilişkilerimizi güçlendirmeli ve manevi kiliminden en iyi şekilde yararlanarak bu günleri iyi değerlendirmeliyiz diyor, Bu duygu ve düşüncelerle Regaib Kandili’nin Malatya’lı hemşehrilerime ve bütün İslam Alemi’nin birlik ve beraberliğine, insanlık aleminin barış ve huzuruna vesile olmasını Cenab-ı Hakk’tan niyaz ediyorum."dedi.

AKP Milletvekili Öznur Çalık ise şu mesajı yayınladı:

"İçerisinde manevi gün ve geceleri barındıran Mübarek üç ayları müjdeleyen Regaib Kandiline ulaşmanın manevi huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Rahmet, bereket ve mağfiret ayları olan bu ayları yardımlaşma ve dayanışma bilincimizi artırarak, birlik ve beraberlik içerisinde geçirmeliyiz.

Günlük yaşamın ağır temposundan sıyrılmak suretiyle bu ayları bir fırsat olarak görmeli, Akrabalarımızı, yaşlılarımızı ve hastalarımızı ziyaret ederek, çevremizdeki ihtiyaç sahiplerine yardım ellerimizi uzatarak paylaşma duygusunun manevi hazzını güzel şekilde yaşamaya gayret etmeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle mübarek üç ayların ülkemize huzur, bereket ve mutluluk getirmesine vesile olmasını temenni ediyor, toplumumuzun birlik ve bütünlüğüne katkı sağlamasını diliyor, tüm hemşehrilerimin ve milletimizin kandillerini en içten duygularımla kutluyor, selam ve saygılarımı sunuyorum."

AKP Milletvekili Ömer Faruk Öz, Regaib Kandili dolayısıyla yayınladığı mesajda şöyle dedi:

"17 Haziran 2010 Perşembe akşamı idrak edeceğimiz mübarek Regaip Kandili, üç ayların huzur ve maneviyat mevsimine girdiğimizin habercisidir. Rahmeti, bereketi, mağfireti bol olan bu ayların sevgi, barış ve kardeşlik yolunda tüm dünyamıza yol gösterici olmasını diliyorum.

Üç ayların manevi iklimine girildiği müjdesini taşıyan Regaip Kandili nedeniyle yakınlarımız ve çevremizle bağlarımızı yeniden gözden geçirmeliyiz. İslam aleminde mübarek üç aylara girmenin coşkusu ve heyecanı hissedilirken; aynı zamanda başta Filistin ve Kırgızistan olmak üzere dünyada ve yakın çevremizde yaşanan savaşın, şiddet ve terörün acısını yaşıyoruz. Bu mübarek günler vesilesiyle şiddetin ve terörün bir an önce bitmesini Yüce Allahtan niyaz ediyorum.

Tüm Malatyalı hemşerilerimin ve İslam aleminin mübarek üç aylarını ve Regaip Kandili'ni kutlar, böyle günlerin, ülkemizde ve dünyada sevgi, barış ve hoşgörü ortamının gelişmesine vesile olmasını dilerim.”

Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın mesajı da şöyle:

"İslam Dini’nde ayrı bir yeri ve önemi bulunan 3 aylara girmenin mutluluk ve heyecanıyla, Regaib Kandili’ne kavuşmanın manevi hazzını yaşıyoruz.

Mübarek 3 aylar olarak bilinen Recep, Şaban ve Ramazan ayları, dini duygularımızın yoğunluk kazandığı, şefkat, merhamet, dayanışma ve yardımlaşma hislerimizin had safhaya ulaştığı, kandiller zincirinin bulunduğu aylardır. Bu aylar, kişilerin kendilerini sorgulama ve günahlardan arınması noktasında büyük bir fırsattır.

Bütün hemşerilerimin mübarek Regaib Kandillerini tebrik eder, bu gecede sevgi, saygı ve hoşgörü ortamının kurulmasına, birlik, beraberlik ve kardeşlik bağlarımızın güçlenmesine vesile olması temennisiyle saygılarımı sunarım."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız