SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bu Amcanın Doğum Günü Olmadı, Çünkü..

0
Güncellendi - 2016-03-03 02:31:59
Bu Amcanın Doğum Günü Olmadı, Çünkü..
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da yaşayan 3 çocuk, 4'de torun sahibi olan 67 yaşındaki Celal Orhan, doğum tarihinin hatalı yazılması nedeniyle hiç doğum günü kutlayamadı. İlk nüfus cüzdanında ve ehliyetinde  doğum tarihi "30 Şubat 1949" yazan Celal Orhan,  "67 yaşına girdim, bir türlü 30 Şubat'ı bulamadım" dedi.

İlkokulu Malatya'nın Akçadağ İlçesi'nde okuyan Orhan'ın '30 Şubat' serüveni, öğretmeninin kendisine verdiği ilk nüfus cüzdanıyla birlikte başladı. 1979 yılında yurtdışına akrabalarının yanına giden  Celal Orhan'a Alman Polisler, nüfus cüzdanındaki tarihle ilgili 'böyle bir tarih olmaz' dedi.

İlk '30 Şubat' şokunu Almanya'da yaşayan Orhan, "İlkokul diplomamda ikinci ayın 30'u yazıyor. Öğretmenim bana diplomayı verdi, bende alıp cebime koydum. Askere gidip, geldim bir sorun çıkmadı. Gezmek için yurtdışına önce İsviçre daha sonrada Almanya'ya gittim. Almanya'da havaalanından içeriye girdim. Alman polis, 'böyle bir gün olmaz' dedi. Gülüşmeler oldu ve içeri girdik" dedi.

Orhan, bankadan kredi çekmeye gittiğinde de '30 Şubat' sorunuyla karşılaştığını kaydederek, şunları söyledi:

"Görevli bayan uğraştı uğraştı bir türlü bilgisayara geçmiyor. Arkadaşını çağırdı, o da uğraştı olmadı. Görevliye ne olduğunu sordum. O da 'sisteme geçmediğini' söyledi. Bende 'yanlış tuşlara basıyorsunuz ondan olmuyor' dedim. Sonra görevlinin yanına gelen bayan, 'ikinci ayı otuzu olmaz' dedi. Bu şekilde ikinci ayın otuzuyla devam ettik."

Doğum tarihinin takvimde olmaması nedeniyle bir türlü doğum gününü kutlayamadığını dile getiren Orhan, "Şubat'ın 29'u oluyor, 'hanım yarın ayın 30'u bir şeyler hazırla yaş günümüzü kutlayalım' diyorum, bir bakıyorum Mart'ın 1'i olmuş. Şubat'ın 28'i oluyor, 'ayın 30'u geliyor' diyorum, bir bakıyorum Mart'ın 1'i oluyor. 67 yaşına girdim, bir türlü 30 Şubat'ı bulamadım" diye konuştu.

Nüfus müdürlüğünde doğum tarihi '28 Şubat 1949' olarak değiştirilen Orhan'ın ehliyetinde ise halen '30 Şubat 1949' yazıyor.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Mehmet Ali (8 yıl önce)
    Filmlere konu olacak bi konu böyle birşey anca Türkiye de yaşanır
    0
    0
    Yanıtla