SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Anlayışa İhtiyaç Var"

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:23:09
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz, Turan Emeksiz Lisesi 77 Dönemi Mezunları Derneği’ni ziyaret ederek, Dernek Başkanı Zeynel Abidin Bulucu ve dernek mensupları ile bir araya geldi ve sohbet etti. 

Samimi bir ortamda ve dernek mensuplarının onuruna düzenlediği çiğköfte ziyafeti eşliğinde geçen ziyarette konuşan AKP Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, Turan Emeksiz 77’liler Derneği’nin faaliyetlerini bugüne kadar yakından izlediğini belirterek, “Bu derneğin çatısı altında siyasi görüş ayrımı olmaksızın, insanların geçmişteki birlikteliğini bugüne taşıması, sosyal bir dayanışma içinde bulunması takdire şayan bir tutumdur. Her siyasal görüşte insanın Turan Emeksiz 77’liler Derneği’nde ortak bir amaç için bir araya gelmesi, ülkemizin ihtiyacı olan anlayışın burada hayat bulduğunu gösteriyor” dedi. 

77’liler Derneği Başkanı Bulucu: Sayın milletvekilimizin ziyareti bizi mutlu etmiştir 

Ziyarette konuşan Turan Emeksiz 77’liler Derneği Başkanı Zeynel Abidin Bulucu, AKP Malatya Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz’ün ziyaretinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Derneğin varlık amacı ve faaliyetleri hakkında bilgi veren Bulucu, ‘Derneğimiz sosyal dayanışma ruhu ile çalışıyor, sosyal ve kültürel aktiviteler gerçekleştiriyor. Bugüne kadar, hiç bir ayrım yapmaksızın, siyasal parti temsilcilerini ağırladık zaman zaman. Bugün de AK Parti Malatya Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Sayın Ömer Faruk Öz’ü ağırlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ziyareti için teşekkür ediyoruz” dedi. 

Derneğin yeni proje ve faaliyetleri hakkında da bilgi veren Turan Emeksiz 77’liler Derneği Başkanı Zeynel Abidin Bulucu, ‘Kardeş Okul Projesi’ kapsamında belirlenecek bir okulun bazı ihtiyaçlarının karşılayacaklarını açıkladı. Bulucu, bir diğer projelerinin burs projesi olduğunu vurgulayarak, ‘Derneğimizin kısıtlı imkanlarının izin verdiği ölçüde öğrencilerimize burs vermeyi planlıyoruz. Burs için öğrenci sayısı, 3 olur, 5 olur ya da 10 olur. Ama Turan Emeksiz 77’liler olarak elimizden geldiğince eğitime katkı yolunda çalışacağız” şeklinde konuştu. 

Milletvekili Öz: ‘Türkiye’nin 77’liler Derneği’ndeki anlayışa ihtiyacı var’ 

Dernek Başkanı Zeynel Abidin Bulucu’nun açıklamalarından sonra Ömer Faruk Öz konuştu. Turan Emeksiz Lisesi 77’liler Derneği’nde ve dernek mensupları ile birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Öz, “Yıllardır Turan Emeksiz Lisesi 77'liler diye duyardım. Toplantılar organizeler biraraya gelmeler… Yakından takip ediyordum. Bu dernekte şunu görüyorum: Türkiye'nin bu denekteki anlayışa ihtiyacı var. Her yaşam tarzından, her meslek grubundan her siyasi görüşten insanlar bir araya geliyorlar ve hasbihal ediyorlar, hasret gideriyorlar. 1977 nere 2014 nere. Yaklaşık 37 yıllık bir zaman geçmiş ve bu birliktelik artarak devam ediyor, kendilerini tebrik ediyorum” dedi. 

Milletvekili Öz, Turan Emeksiz 77’liler Derneği’nin yapısı, ortamı ve işleyişinin diğer sivil toplum kuruluşlarına örnek olması gerektiğine de işaret etti. 

Türkiye'nin bu tür derneklere, bu dernekteki gibi birlik beraberlik ve dayanışmanın sergilendiği sivil toplum kuruluşlarına ihtiyacı oldupuna vurgu yapan TBMM İdare Amiri ve Malatya Milletvekil Ömer Faruk Öz daha sonra şöyle konuştu: “Türkiye’nin Turan Emeksiz 77’liler Derneği’ndeki toplumsal anlayışa ihtiyacı var. Çünkü, birbirimizi tanımadan ön yargılarla hep dışlıyoruz ve dışlanıyoruz., Bunun en büyük sebebi biri birimizi tanımaya fırsat vermememizden kaynaklanıyor. Birbirinden farklı görüşte olsalar bile insanlar birbirilerini tanımaya fırsat verdiklerinde birçok ortak noktaları olacağını görecekler. Ama her anlayış insanları kutuplaştırmak, ayrı ayrı kutuplaştırmak üzerine kurulmuş ve bu da Türkiye üzerindeki en kötü ve en sıkıntılı senaryodur. Biz şayet Türkiye’nin tamamına 77’liler Derneği’ndeki barışçı, hoşgörülü ortamı hakim kılarsak bu kötü senaryoları bertaraf etmiş oluruz”. 

İnsanların kendisi gibi düşünmeyen ve kendisi gibi yaşama tarzına sahip olmayan kişilerin yaşam tarızna ve inancına saygılı olması gerektiğine vurgu yapan Öz, konuşmasını şöyle tamamladı: “Bir insanda iki özellik olmalı: Birincisi, kendisinin haricindeki insanların hak ve özgürlüklerine, yaşam tarzına ve inancına saygılı olacak. Herkes kendisinin haricindeki insanların, kendisi gibi düşünmeyen yasamayan giyinmeyen insanlara saygılı olacak. İkincisi vatansever olacak. Ülkenin barışı, kardeşliği için vatansever olacak. Bunu bu dernekte gördüm ve çok mutlu oldum. Herkes herkese saygı duymak zorunda. yoksa bu ülkede birbirimizi dışlayarak, ötekileştirerek bu ülkeyi bir yere getirmemiz mümkün değildir. Bu noktada herkesin kendisini sorgulaması gerektiğini düşünüyorum.  Bu ülkenin vatan olması için Kürtler, Türkler, Aleviler, Sünniler herkes canını vermiş. Bu derneğin yapısı ve işleyişinin diğer sivil toplum örgütlerine de örnek olmasını diliyorum”.

Konuşmaların sonunda, AKP Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz ve dernek üyeleri arasında çiğköfte ikramı eşliğinde samimi ortamda sohbet edildi.  

HABER-FOTO: Güler HAZAR, yenimalatya.com.tr- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız