SON DAKİKA
SON DEPREMLER

-"Bu Aracı Kullanabilirim".. -"Seni Allah Gönderdi"

0
Güncellendi - 2016-07-23 19:18:33
-
A- A+ PAYLAŞ

* Malatya'da darbe girişimi esnasında polislerin el koyduğu ZPT'leri güvenli alanlara çeken Özbey, polislere "Vatan ve millet için ölümü bile göze alırım, siz yeter ki bana ne yapacağımı söyleyin" dediğini belirtti.

Malatya’da, Fetullahçı Terör Örgütü mensubu askerlerin darbe girişimine destek vermek için Altay Kışlası’ndan çıkarılan Zırhlı Personel Taşıyıcılarından (ZPT) birisi Çevreyolu'nda polis tarafından vatandaşlarında desteğiyle ele geçirilmişti.

ZPT’nin durdurulup, alınmasına destek veren 30 yaşındaki Mustafa Özbey adlı işçi, kullanmayı bildiği ZPT’yi polislerin eşliğinde ilk önce Emniyet Müdürlüğü’ne daha sonrada 2. Ordu önüne götürdü.

Bir hazır beton santralinde çalışan iki çocuk babası Özbey, “Altay Kışlası’nda iki Zırhlı Personel Taşıma (ZPT) aracının çıktığını ve bunların 2. Ordu’ya doğru ilerlediğini, insanların üzerine sürdüğünü, araçları ezdiğinin bilgisini aldık. Bizde can havliyle kendimizi Çevreyolu'nda bulunan alt geçide attık. Çünkü ZPT’nin buradan geçeceğini düşünüyorduk. Polis, ZPT’yi durdurdu. İnsanlarda ZPT’ye karşı büyük tepki gösterdi. ZPT’deki 2 askeri polis gözaltına aldı. Orada bulunan Malatya Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürü’nün yanına gittim ’ben bu aracı daha önce Ankara Etimesgut Zırhlı Birliklerinde kullandım, size yardım edebilirim’ dedim. Bana ‘seni Allah mı gönderdi?’ dedi. O aracı polis eşliğinde Malatya Emniyet Müdürlüğü’ne götürdüm. Daha sonra telefon geldi ve aracı 2. Ordu’nun önüne götürmemiz söylendi” dedi.

Polis Yeleğiyle Hazır Kıta Bekledi

Özbey, Polislerin 2. Ordu Komutanlığı’ndan içeri girmek için kendisinden yardım istediğini ifade ederek, “ZPT ile 2. Ordu önüne gittik. Jandarma Özel Harekat ve Malatya’daki polis memurları orada güvenlik açısından bekliyorlardı. Çatışma akşamdan sabaha kadar sürmüş. Jandarma Özel Harekatın araçlarının lastikleri patlamıştı. Bana, ‘Mustafa biz vatan ve millet için hepimiz seferber olduk. Sende geldin seferber oldun Allah razı olsun. Biz bu araçla içeriye gireceğiz. Sen bu olayda şehit ya da gazi olabilirsin. Ne diyorsun?’ dediler, ben de ‘vatan ve millet için ölümü bile göze alırım, siz yeter ki bana ne yapacağımı söyleyin’ dedim. Araçla hazır kıta bekledim. Özel Harekat Polisleri üzerine gerekli mühimmatlarını taktı. Erlerin tek tek tel örgünün üzerinden atlayıp, teslim olduklarını gördük. Bizim bu araçla içeriye girmemize gerek kalmadı. Her şeye rağmen orada hazır kıta bekledik. Ucunda ölümde olsa biz vatan ve millet için ölmeye hazırız. Şuanda sefer görev emri çıksa biz her şeye hazırız. Askerin içindeki 3-5 tane çapulcuya dün fırsat vermedik, vermeyeceğiz. Şu gün bana ‘gel emniyet güçlerine katıl, bizimle savaş’ deseler gözümü kırpmadan giderim” diye konuştu.

“Hayalim Polis Olmaktı, Bir Günde Olsa Yaptım”

En büyük hayalinin polis olmak olduğunu kaydeden Mustafa Özbey, “Benim hayattaki hedefim polis olmaktı. Polisliği çok istiyordum. Bugün ‘varını yoğunu ortaya koy gel polis ol’ deseler, giderim. Polisliği çok seviyorum. Kardeşimde polis, Allah onların tırnağına zeval vermesin, güvenlik güçlerimize zeval vermesin, Cenab-ı Allah onların hepsini korusun. Elimden gelen buydu; vatanıma, milletime, emniyet güçlerimize faydalı olduysam ne mutlu bana. Bugün olsun aynı hareketi bir daha yaparım. Kimse bizi almaz. Bizim bir vatan toprağımız burası. Buradan başka bir yerimiz yok. Hep birlikte Türkiye’mize sahip çıkacağız” ifadelerini kullandı.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

Darbecilerden Ele Geçirilen ZPT’yi Kullandı

Pano02

pk3

p4

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Yerelli (7 yıl önce)
    Herkes üzerine düşeni layıkıyla "M.ÖZBEY gibi" yapsaydı bu gün bu durumlar olmazdı. Allah razı olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Erkan Baydoğan (7 yıl önce)
    Bu Yiğidi derhal polis olarak iş başı yaptırın nasıl olur demeyin ihanet gerçekleşme ne makamlara ne hainler geçecektir derhal bu ve buna benzer gardaslarimizi görev başına
    0
    0
    Yanıtla
  • Onur Tümer (7 yıl önce)
    Helalll Sana Aslanım Benim... Senin gibi vatan evladı lazım bu ülkeye
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa (7 yıl önce)
    vay Allah'ına gurban.
    0
    0
    Yanıtla
  • Porgalı (7 yıl önce)
    Helal olsun.. vatan aşkı budur.
    0
    0
    Yanıtla