SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Artış Sorgulanmalı"

A- A+ PAYLAŞ
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Kadın Kolları Başkanı Güllü Tuncer, "Son yılda kadın cinayetlerinde görülen yüzde 1400'lük artış sorgulanmalıdır" dedi. 
 
CHP Malatya il binası salonunda '25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Mücadele Günü' nedeniyle kadın yöneticilerle birlikte basın açıklaması yapan CHP Malatya İl Kadın Kolları Başkanı Güllü Tuncer, "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü nedeni ile buradayız. Kadına yönelik şiddetten sadece şiddete uğrayan kadın değil, çocuklar, bütün kurumlar ve toplum zarar görür. Ülkemizde, Adalet Bakanlığı'nın resmi istatistiklerine göre, 2000'li yılların başlarında yılda 66 olan kadın cinayeti sayısının bu yılların sonunda bini aşmıştır. Bu hükümet döneminde, son yılda, kadın cinayetlerinde görülen yüzde 1400'lük artış sorgulanmalıdır " ifadelerini kullandı. 
 
"Kadına karşı şiddet, bir zihniyet sorunudur'' diyen Güllü, "Kadına şiddetin asıl nedeni mevcut siyasal iktidarın kadına bakış açısında yatmaktadır. Kadını ikinci sınıf vatandaş gören, üç çocuk doğur önerisi ile evine kapatan, toplumsal yaşamın dışına iten anlayış iktidarda kaldıkça kadına şiddet durmayacaktır. Cumhuriyet Halk Partisi kadına yönelik her türlü şiddetin önlenmesi için geliştirilen uluslararası ve ulusal hukukun samimi sahibi ve takipçisi olacaktır. Bu sorun ortadan kaldırılıncaya kadar da bu tavrını kararlı bir biçimde sürdürecektir" diye konuştu. 
 
Güllü, bir basın mensubunun "Son günlerde CHP'de genel başkanlık tartışmaları yine başladı. Bu konuda ne diyorsunuz?" sorusuna karşılık "Basın toplantımızın konusu kadına yönelik şiddetle ilgilidir. Bu nedenle sorunuza cevap veremeyeceğim" ifadelerini kullandı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız