SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Asla Kabul Edilemez"

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:36:59
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’nın soru önergesini yanıtlayan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Malatya’da makine ve ekipman desteğinden yararlanmak için 5 bin 859 adet başvuru alındığını bu başvurulardan 349’unun kabul edilerek sözleşme imzalandığını açıkladı. Malatya’da 1.962 kişinin bahçe traktörleri hibe desteğinden yararlanmak için başvuru yaptığı ancak bu başvurulardan hiçbirinin kabul edilmediği de belirtildi.

Tek bir traktör bile verilmemişti

Yeni Malatya Gazetesi ve malatyahaber.com'da, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın çiftçilere yönelik makine ve ekipman alımlarının desteklenmesi tebliği kapsamında, desteklenecek makine ve ekipman listesinde yer almasına ve Malatya’da binlerle ifade edilen sayıda çiftçiden başvuru kabul edilmesine rağmen, başvuruda bulunan tek bir çiftçiye bile traktör verilmemesi ile ilgili sorunları Temmuz ayında gündeme getirmişti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın üreticilere yönelik  makine ve ekipman destekleri içerisinde Malatya’nın istenilen düzeyde yararlanamamasını eleştirerek, binlerce üretici başvuru yapmasına rağmen Malatya’ya tek bir bahçe traktörü bile gönderilmemesi düşündürücü  olduğunu belirtmişti. Ağbaba, don felaketi ile perişan olmuş Malatyalı üreticilerin bir de AKP eliyle cezalandırılmasını asla kabul etmediklerini kaydederek Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi vermişti.

Ağbaba’nın önergesi üzerine Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Malatya ilinde 1.962 kişinin bahçe traktörleri hibe desteğinden yararlanmak için başvuru yaptığı ancak bu başvurulardan hiçbirinin kabul edilmediği de ortaya çıktı.

17 başvurudan biri kabul edildi 

Bakan Eker tarafından verilen yanıtta Türkiye genelinde makine ve ekipman hibe desteğine 164 bin 398 başvuru yapıldığı, bu başvurulardan 30 bin 016’sının kabul edilerek sözleşme imzalandığını açıkladı. Bakan Eker’in verdiği rakamlardan hareketle Türkiye genelinde ortalama her 5 başvurudan birinin kabul edildiği ortaya çıkıyor. Oysa Malatya ilinde 5 bin 859 başvurudan sadece 349 projenin yani her 17 başvurudan 1’inin kabul edildiği ortaya çıkıyor. Bu sonuçlar Malatyalı üreticilerin destekten yararlanma konusunda da mağdur edildiğini ortaya koyuyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız