SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bu Ateş Aydınlatma İçin!.

A- A+ PAYLAŞ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Malatya'da resmi açılışını yaparak ilk anahtarlarını teslim ettiği TOKİ sitesinin dış aydınlatması AKSA tarafından yapılmayınca, site sakinleri çoban ateşi yakarak durumu protesto etti. AKSA aydınlatma direklerini yapmadığı için site içinde geçen yollar da Belediye tarafından düzenlenip asfaltlanmıyor. TOKİ bölgesinin güzergahı olan Karagöz Caddesinin ise önemli bir bölümünde yine aydınlatma hizmeti verilmiyor. 

O SİTENİN AÇILIŞINI ERDOĞAN YAPMIŞTI 

Cumhurbaşkanı recep Tayyip Erdoğan, 21 Şubat 2015 tarihinde Malatya'ya yaptığı ziyarette Soykan Meydan'ın da toplu açılış törenine katılmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan TOKİ tarafından Basın Mensupları ve Gaziler için yapılan sitenin de açılışını yapmış ve ilk anahtarı gazilere vermişti.

Merkez Yavuz Selim Mahallesinde bulunan TOKİ 441 Konutları (Basın ve Gaziler Sitesi) yaklaşık 5 aydan beri AKSA'nın aydınlatma direklerini dikmesini ve aydınlatma hizmetini vermesini bekliyor.  AKSA aydınlatma direklerini dikmediği için, site içinde geçen yolların düzenlenmesi ve asfaltlanması çalışmasına ise başlanamıyor.   

Gece tamamen karanlıkta kalan site sakinleri AKSA Elektrik Şirketinin, aydınlatma direklerini öve hizmetini 2016'da vereceğini Site Yönetimine bildirmesi üzerine site sakinleri, site girişine ve  içindeki sokak güzergahına çoban ateşi yakarak protesto da bulundu.

"BÖLGENİN AYDINLATMASI YOKTUR, KARANLIKTAYIZ"

Karanlık olması ve yolunda bozuk olması nedeniyle araçlarında giriş ve çıkışlarda zorluk yaşadığı sitenin girişinde sakinler adına açıklama yapan site yöneticisi Kadir Kandemir, "Sitemiz Yavuz Selim Mahallesi Karagöz Caddesi Rıhtım Sokak içerisinde bulunuyor. Bu bölgenin hiç bir şekilde aydınlatması yoktur. Elektrik kurumuna başvurmamıza rağmen hiç bir çalışma yapmadılar. Bu senede yapmayacaklarını söylediler. Karanlık oluğu için yol görünmüyor, hem yayalar, hemde araç sürücüleri sıkıntı çekiyorlar.  Biz de sokak girişini ateş yakarak belirlemeye çalıştık. İnşallah yetkililer, sesimizi duyar ve sorunumuza bir an önce çözüm bulurlar. Elektrik direği dikilmediği için belediye, buraya asfalt da yapmıyor. yol da yapılmadığı için araç sürücüleri sıkıntılar yaşıyorlar. Yetkililerden yardım bekliyoruz. İnşallah sorunumuz kısa sürede çözülür. Sitenin teslimatı 18 Mart'ta başladı. 452 dairemiz var, yüzde 80 oranında oturum var. Ancak sitemiz karanlık içinde. İnsanlar yolda yürüdüğü zaman güvencesi yoktur. Nisan ayından beri AKSA elektriğin gelip aydınlatma hizmetini vermesini bekliyoruz. AKSA aydınlatma hizmetini gelip vermediği gibi, sitemizin olan aydınlatma sisteminin de çalışmasına izin vermiyor. AKSA elektrik aydınlatma hizmetini vermediği gibi yolumuzun da yapılmasını engelliyor" şeklinde konuştu.

"ŞEHRİN GÖBEĞİNDE HİZMETTEN MAHRUM KALDIK"

Sitede oturan gaziler ise duruma tepki göstererek, "Bizim için site yapıldı, teşekkür ediyoruz, ancak bizi karanlıkta bıraktılar. Ailemiz var, çocuklarımız var. Okuldan akşam dönen çocuklar karanlık yolda gidip gelmekte ve her türlü tehlike ile karşı karşıyalar. Gece dışarı çıkarken ve evimize dönerken her zaman tedirginlik içindeyiz. AKSA biran önce gelip aydınlatma hizmetini vermeli. AKSA'nın yüzünden yolumuzda yapılamıyor.  Şehrin göbeğinde hizmetlerden mahrum bırakıldık" ifadelerini kaydettiler.

"ALT YAPI HİZMETLERİ MÜTEAHHİTLERE GİDİYOR"

Bazı site sakinleri ise, "Eğer burasını müteahhit yapmış olsaydı, kurumlar hizmet vermek için sıraya girerdi. Bu siteye yakın mesafedeki özel müteahhitlik sitesine giden yol asfaltlandı.  Şehrin ücra köşesindeki müteahhitlerin yaptığı sitelerin caddeleri Paris sokakları gibi aydınlatılıyor, devletin yapmış olduğu bu hizmet ise devletin kurumları tarafından üvey evlat muamelesi görüyor" ifadelerini iddia ettiler. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız