SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bu Av Değil Katliam!

A- A+ PAYLAŞ

Nereden ve kimler tarafından getirildiği belli olmayan ancak çevreye olan duyarsızlık, eğitim düzeyi nedeniyle biriktirilen kullanılmış bebek bezini Tohma çayına atarak utandıran görüntülerin ortaya çıkmasına neden olan "sorumsuz ve vicdansız" zihniyet, bu kez de hayvan katliamı görüntüsüyle Arapgir’de sahneye çıktı.

Gözü dönmüş avcılar, yasak olmasına rağmen Arapgir’de 74 kınalı keklik ve 9 tavşanı katletti. Sözde avcılar, İlçe Jandarma görevlileri tarafından av tüfekleriyle birlikte kıskıvrak yakalandı ve haklarında yasal işlem başlatıldı.
Jandarmanın ele geçirdiği bu görüntüler tüyler ürpertti.

Olay, Arapgir İlçesi Gözeli Köyü’nde meydana geldi. İlçe Jandarma görevlileri mülki makamdan aldıkları arama kararı sonrasında Gözeli (Mişelli) köyü yol ayrımında yol kontrolü yaparken akşam saatlerinde bir gurup avcıya rastladı. Avcıları soruşturmaya alan jandarma bir yandan da avcıların 23 DV ….. plakalı aracında arama yaptı.

Arama sonrasında araçta 74 kınalı keklik ile 9 tavşanın öldürüldüğünü tespit eden jandarma, avcılar hakkında kanuni işlem başlattı.

Elazığ – Arıcak nüfusuna kayıtlı avcılar İ.D.-M.A.-E.A.-B.D. ve H.Y. (şoför) adliyeye sevkedildiler.

Ayrıca İl Çevre Orman Müdürlüğü’ne gerekli cezai işlem uygulanmak üzere evrakların gönderildiği, eğer ekolojik dengeyi bozuyor diye rapor geldiği takdirde avcılar 2 ile 5 yıl arası hapis cezasıyla yargılanacaklar.

Bu arada aynı güzergahta 44 EE …… plakalı aracıyla gece projektörle avlanan L.Ç. adlı şahıs da kanunsuz avlandığı için hakkında işlem yapıldı. Avcıların av tüfeklerine, araçlarına ve projektöre el konuldu.

Avcılara avlandıkları hayvanlara karşılık 40 bin T.L.’ ye kadar ceza gelebileceği belirtiliyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız