SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bu Ayın Konusu Türkdoğan

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:52:25
Bu Ayın Konusu Türkdoğan
A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya Kent Konseyi Tarih, Kültür ve Sanat Çalışma Grubu’nun her ay düzenlediği “Düşünce Tarihi” konferansları kapsamında Prof. Dr. Orhan Türkdoğan anlatılacak.
 
Grup temsilcisi tarihçi-yazar Orhan Tuğrulca (fotoğrafta) bir konu ile ilgili açıklamasında;  “Malatya Kent Konseyi Tarih Kültür Sanat Çalışma Grubu olarak Mart ayından başlamak üzere, tarihi şahsiyetlerimiz üzerinden Malatya’nın düşünce tarihini irdelemeye çalışıyoruz. Bu kapsamda her ayın ilk haftasında gerçekleştirdiğimiz “Düşünce Tarihi Konferansları”nın dördüncüsünü 2 Haziran 2012 Cumartesi günü saat 15.00 ‘da Kent Konseyi salonunda gerçekleştireceğiz” dedi.
 
Tuğrulca yaptığı açıklamada “1940’lı yıllardan itibaren Malatya’nın entelektüel hayatında, aynı zaman da ülkemizde ki sosyoloji çalışmalarında yeri doldurulamaz bir bilim adamı olan Prof. Dr. Orhan Türkdoğan’ın yaşamı, düşünceleri ve çalışmaları ile ilgili İnönü Üniversitesi Sosyoloji bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. H. Bayram Kaçmazoğlu tarafından bir konferans verileceğini söyledi.
 
Tuğrulca: “Bilimsel Araştırma Metodolojisi, Güneydoğu Kimliği-aşiret-kültür-insan, Kemalist Sistem (kültürel Boyutları), Sosyal Şiddet ve Türkiye Gerçeği, Sosyal Hareketlerin Sosyolojisi, İşçi kültürünün Yükselişi, Aydınlıktakiler ve Karanlıktakiler, Alevi-Bektaşi Kimliği gibi daha onlarca çalışması olan Türkdoğan’ın ülkemiz ve Malatya’mız açısından ne denli önemli bir bilim adamı olduğuna paha biçilemez. 1928 yılında Malatya’da doğan hemşehrimiz halen Ankara’da yaşamaktadır.” dedi
 
 Kendisine olan vefa borcumuzu bir nebze olsun yerine getirebilirsek kendimizi bahtiyar sayarız diyen Orhan Tuğrulca “Düşüncesi, mezhebi ve meşrebi ne olursa olsun bu topraklara kalemleriyle hayat vermiş olan ve farklı toplumsal zeminlere tekabül eden tarihi şahsiyetlerimizi tanımaya çalıştığımız bu konferansımıza tüm halkımızı davet ediyoruz” dedi.
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız