SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bu Ayki Konumuz..'

A- A+ PAYLAŞ

AKP Milletvekili Ali Osman Başkurt, düzenlediği basın toplantısında, her ay kamuoyunu bilgilendirdiğini belirterek, bu ayki konusunun AKP iktidarının sosyal yardımlaşma ve hizmet alanında Malatya'ya kazandırdığı olduğunu bildirdi, ayrıntılı açıklamalar yaptı. Başkurt, toplantının sonunda soruları da yanıtladı.

"BU AYKİ KONUMUZ.."
Başkurt'un, Satır Lokantası'nda düzenlediği basın toplantısına Başkurt, AKP İl Başkanı İhsan Koca, Merkez İlçe Başkanı Celal Ekici, İl Genel Meclisi Başkanı Bekir Çelik ve Ziraat Odası Başkanı ve Muhtarlar Derneği Başkan Yardımcısı Bayram Polatbaş ile bazı partililerin yanı sıra, bir işadamının yardımını ileteceği Sosyal Hizmetler İl Müdürü Murat Konan da katıldı.

Başkurt, toplantının ilk bölümünde, yaptıklarını şöyle anlattı:

"AK Parti iktidarının Malatya’ya yaptığı hizmetler hakkında sizler aracılığıyla Malatya kamuoyunu her ay bilgilendirmekteyim. Bu ay ki konumuz da AK Parti iktidarının “Sosyal Yardımlaşma-Dayanışma ve Sosyal Hizmetler” alanında Malatya’ya kazandırdıkları olacaktır. İktidarımız; zengin fakir ayrımı gözetmemiş, herkesimi sosyal yaşamın içerisine sokmayı amaçlamıştır. Geçmiş iktidarlar döneminde hor görülen adeta kaderine terk edilen kesimlere iktidarımız büyük önem vermiştir.

Hükümetimiz, Malatya’ya “Sosyal Yardımlaşma-Dayanışma ve Sosyal Hizmetler için 39 trilyon 962 milyar kaynak aktarmıştır. İktidarımız, bu önemli ödeneği sosyal yardım ve hizmetlere ayırarak “kimsesizlerin koruyucusu” olduğunu göstermiştir.

AK Parti iktidarı bir ilke daha imza atarak ihtiyaç sahibi ailelere kömür yardımında bulunmuştur. İktidarımız zamanında Malatyalı 98.591 aileye toplam 69.582 ton kömür yardımı yapılmıştır.Durumu iyi olmayan vatandaşlarımıza, nakliye “ücreti dahi ödetmeden” kaliteli kömürü, evine kadar götürmekteyiz.

Sosyal Destek Projesi kapsamında kırsal alanı geliştirmek için 7 kooperatif kurduk. Bu kooperatiflere üye 659 aileye 5.188.730 YTL faizsiz destek uygulaması başlattık. Kooperatifçilik iktidarımız zamanında altın çağını yaşamaktadır. Sosyal Riski Azaltma Projesi kapsamında 122 proje için tam 2.995.146 YTL ödenek Malatya’ya aktarılmıştır. AK Parti dönemi üreten insanların altın çağıdır.

“İktidarımız, parası olanının çocuklarını okuttuğu, olmayanların ise çocuklarını tarlada çalıştırdığı döneme noktayı koymuştur.” İhtiyaç sahibi aileler de çocuklarını okutabilsin diye Şartlı Nakit Yardımları projesini başlattık.

Malatya’da Şartlı Nakit Yardımı kapsamında 27.722 çocuğa 10.156.858 YTL eğitim yardımı iktidarımız zamanında yapılmıştır. Yine aynı proje kapsamında 12.515 çocuğa 3.169.227 YTL sağlık yardımı ve 538 anne adayına 38.028 YTL gebelik yardımı AK Parti zamanında yapılmıştır.

Güzel Okulum Projesi kapsamında Malatya’ya 125.618 YTL aktardık. Bu kaynak ile 19 okulun tadilatını gerçekleştirdik. Yine Malatya’da Yüksek Öğrenim gören öğrencilerimize iktidarımız döneminde 6.262.745 YTL burs olarak verilmiştir.

Önceki iktidarlar da çocukların okullaşmasına AK Parti hükümeti kadar önem vermiş olsaydı; ülkemizin bugünkü konumu çok daha farklı olurdu. “AK Parti’nin bu dev eğitim atağıyla ülkemizin geleceğinin aydınlık olacağından kimsenin şüphesi olmasın.” İktidarımız döneminde ilköğretimden, yüksek öğretime eğitimin her kademesinde altın çağ yaşanmaktadır.

0-6 yaş grubundan yaşlılarımıza kadar herkesime hizmet veren Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz önemli hizmetlerde bulunmaktadır. Bunlardan birisi de Malatyalı iş adamları ile Sosyal Hizmetler Genel Müdürlüğü ortak çalışması olan ve 2007’nin ilk yarısında tamamlanması planlanan Sevgi Evleridir.

Saydığım çalışmalar bizim iktidarımıza kadar yapılmamış ya da eksik yapılmış hizmetlerdir. Hükümetimiz dönemine kadar görmezden gelinen toplum kesimlerinin birikmiş sorunlarına çözüm bulma arayışındayız. Bizler AK Parti olarak Türkiye’nin en ücra köşelerine kadar herkese eşit mesafedeyiz.Malatya sosyal yardımlaşma anlamında altın çağını AK Parti hükümeti ile yaşamaktadır. Bu alanda da çalışmalarımız artarak devam edecektir. Bundan kimsenin en ufak şüphesi olmasın."

Başkurt, açıklamasının son bölümünde, Çocuk Yuvası'ndaki 79 kız ve erkek çocuğa verilmek üzere ayakkabı ve eşofman getirdiğini, bunu Sosyal Hizmetler İl Müdürü Konan'a teslim edeceğini, ayrıca bu yardımlara katkı sağlayan işadamı Nevzat Karaduman ve İstanbul İzollular Vakfı Başkanı Vedat Toy'a teşekkür ettiğini bildirdi.

Sosyal Hizmetler İl Müdürü Murat Konan da malzemelerin teslimi sırasındaki konuşmasında, çocuk yuvasında barınan çocukların sosyal yaşamlarına yönelik faaliyetler içerisinde yapılan sportif çalışmada eksikliğini hissettikleri sportif malzemeler için gösterilen duyarlılığın kendilerini sevindirdiğini, bu katkının diğer hayırsever işadamları ile kuruluşlara örnek oluşturmasını arzuladıklarını kaydetti.

SORULAR VE YANITLAR..
Başkurt, konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bazı sorulara ise AKP İl Başkanı İhsan koca yanıt verdi.

Sevgi Evleri ile ilgili soruyu yanıtlayan Başkurt, çalışmaların devam ettiğini kaba inşaatın bitirilmesinin ardından devlete teslim edilecek olan evler için devletinde yüzde 50 oranında katkı sunacağını belirtti.

AKP İl Başkanı İhsan Koca da bu konuyla ilgili olarak Sevgi Evleri projesinin daha önce taahhüt olarak 2006 yılı sonunun belirlendiğini ancak yaşanan kış şartları nedeniyle inşaatın istenilen şekilde olmadığını Mayıs ayı sonuna doğru inşaatın tamamlanabileceğini kaydetti.

Şeker Fabrikası ve Meyvecilik Araştırma Enstitüsü arazileriyle ilgili olarak ta AKP İl Başkanı Koca, " Şeker Fabrikasında üretim için mücadelemiz sürüyor. Önemli olan yatırımları sürdürmektir, yatırımları geliştirmektir. Meyvecilik Araştırma Enstitüsü arazisi içinde burada bilen de bilmeyen de konuşuyor. Buranın arazisi Malatya halkına kazandırılacaktır." dedi.

Koca, bu soruya ilişkin olarak meyvecilik arazisinde gen yapısının taşınamayacağına ilişkin yasal hükümlerin olduğunu ilişkin soruya karşılık olarak da " Yasal süreç neyse o yapılır. Hukuk neyi gerektiriyorsa o yapılacaktır" karşılığını verdi.

Milletvekili Başkurt, toplu konut ile ilgili olarak, TOKİ tarafından Beydağı bölgesinde yapılmakta olan mevcut konutların dışında 5 bin dönüm alanda yeni bir proje ve konut üretimi için TOKİ'den bir heyetin geldiğini ve belediye yetkilileriyle bölgede incelemeler yaptığını belirterek gecekondulaşmanın önüne geçilmesi için bu uygulamaların büyük önem taşıdığını söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız