SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Bakanlık Malatya'ya Verildi"

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:32:26
A- A+ PAYLAŞ

Gümrük ve Ticaret Bakanı Av. Bülent Tüfenkci, Ankara’da Malatyalı Sivil Toplum Kuruluşları ile bir araya geldi. Burada konuşan Bakan Tüfenkci, tüm Malatyalı milletvekillerinin desteği ile iz bırakma adına gece gündüz çalışacaklarının sözünü verdi. 

Malatya Sivil Toplu Örgütleri Birliği (MASTÖB) Ankara şubesi tarafından Malatyalı milletvekilleri ile tanışma toplantısı düzenlendi. Ankara’da gerçekleştirilen sabah kahvaltısına Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin yanı sıra mecliste bulunan Malatyalı Milletvekilleri katıldı. Her partiden katılımın olduğu kahvaltıda konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, TBMM çatısı altında bu dönem çok sayıda Malatyalı Milletvekilinin bulunduğunu hatırlatarak bu siyasi gücü Malatya’nın ortak değerlerinin korunması ve hizmet noktasında kullanılabileceğini söyledi. Kendisini Bakanlık görevine layık gören Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’na teşekkür eden Tüfenkci, “Bu bakanlık benim şahsıma değil Malatya’ya verilmiş bir bakanlıktır” diye konuştu.

Makamların gelip geçici olduğunu belirten Tüfenkci, Malatya’nın bugüne kadar çok önemli bürokrat ve üst düzey görevliler çıkarttığını belirterek “Önemli olan geride hoş bir seda bırakmak. İnşallah sizlerin ve milletvekillerimin desteği ile Malatya’ya iz bırakacak şekilde gece gündüz çalışacağız. İnşallah bunu da Malatya milletvekilleri ve sizlerin desteği ile yağacağız” ifadelerini kullandı.

Meclis çatısı altında bulunan tüm Malatyalı milletvekillerinin desteğini almanın kendisini ziyadesiyle mutlu edeceğini ifade eden Tüfenkci, “Yapıcı eleştirilerini her zaman bekleriz. Ben her görüşteki arkadaşıma saygı duruyorum. Olaylara kendi pencerelerinden bakmalarını takdirle karşılıyorum. Hizmet noktasında bir araya gelecek noktada da olduklarını biliyorum. Bakanlığımız çatısı altında her daim beraber çalışacağımı buradan söylemek istiyorum” şeklinde konuştu.

AKP Malatya İl Başkanı olduğu dönemde, CHP Genel Başkan Yardımcılığına atanan Veli Ağbaba’yı arayarak tebrik ettiğini hatırlatan Tüfenkci, siyasi parti gözetmeksizin Malatyalıların bir yerlere gelmesinin herkes için bir kazanç olduğunu söyledi.

Bakan Tüfenkci, Malatya içinde ilk müjdesini açıklayarak 3.Organize Sanayi Bölgesi’nde var olan kamulaştırma parası sonunu yıl bitmeden çözeceklerini söyledi. İlk Bakanlar Kurulu Toplantısında konuyu birinci ağızdan Bakanlar Cevdet Yılmaz ve Fikri Işık’a ilettiğini söyleyen Tüfenkci, “En kısa zamanda inşallah bu sene bitmeden 60 milyon TL kamulaştırma parası Malatya’ya aktarılacak” diye konuştu.

Birlik, beraberlik ve kardeşliğin korunması gerektiğini belirten Bakan Tüfenkci, Malatya’nın ortak değeri olarak gördüğü hoşgörüyü her platformda öne çıkarmak zorunda olduklarını ifade etti. Tüfenkci’nin konuşmasının ardından MASTÖB Genel Başkanı Adil Gevrek, Bakan Tüfenkci’ye üzerinde ismi yazılı Yeni Malatyaspor forması hediye etti.

Tanışma toplantısına Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık, Mustafa Şahin, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ile 1 Kasım’da diğer illerden meclise giren Malatyalı milletvekillerinin yanı sıra  Vali Süleyman Kamçı,Malatya Büyükşehir Belediyesi adına Ertan Mumcu ile bazı ilçe belediye başkanları ve Malatyalı bürokratlar katıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız