SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bu Balon da Nereden Çıktı?'

A- A+ PAYLAŞ

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Malatya İl Başkanı Ahmet Çakır ile Malatya milletvekilleri Mücahit Fındıklı ve Öznur Çalık, ortak basın toplantısı düzenledi.

AKP Salonu'nda düzenlenen basın toplantısında ilk konuşmayı İl Başkanı Ahmet Çakır yaptı. Çakır, Malatya'da bir aydır devam eden Siyaset Akademisi Semineri'nde konuşmak üzere Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın'ın Malatya'ya geldiğini ve ziyaretlerde bulunduğunu bildirdi.

Eski Malatya milletvekili ve bakanlardan Metin Emiroğlu'nun, kendisine götürülen Malatya Belediye Başkanlığı teklifini kabul etmediği şeklindeki iddia ile ilgili bir soru üzerine Çakır, "Belediye başkan adayları konusunda konuşmak için henüz erken. AK Parti görüşünde olan herkese kapımız açık. Ancak, Metin Emiroğlu konusu gündeme gelmedi. İsim üzerinde henüz durulmuyor" diye konuştu.

Daha sonra söz alan Malatya milletvekili Öznur Çalık da İl Başkanı ve 6 Malatya milletvekilinin geçtiğimiz günlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la yaptıkları görüşme hakkında bilgi verdi. Çalık, Başbakan Erdoğan'a, Malatya'nın büyükşehir olması, duble yollar, barajlara ek ödenek, eğitim sorunları ile diğer sorun ve istekleri ilettiklerini bildirdi. Çalık, görüşmede Malatya nüfusunun büyükşehir olmaya yetmediğinin gündeme geldiğini, Malatya'da akrediteli kayısı kükürt laboratuvarı kurulup kayısının kontrol edilmiş olarak ilden çıkması konusunda karar alındığını ifade etti.

Başbakan'ın 6 Nisan'da il gençlik kongresine katılmak üzere Malatya'ya geleceğini aktaran Çalık, her cuma 14.00-18.00 saatleri arasında bir milletvekilinin partide vatandaşların sorunlarını dinleyeceğini de sözlerine ekledi.

Milletvekili Mücahit Fındıklı da 800 Yataklı Devlet Hastanesi'nin Şeker Fabrikası alanına yapılması konusunda diretmediklerini belirterek, "Sivil toplum kuruluşlarının önerdiği iki yer vardı. Biri Tavşantepe mevkiindeki İkizce köyü, diğeri Şeker Fabrikası alanı. Yapılan istişarelerde Şeker Fabrikası alanı olması kararlaştırıldı. Başka alternatif yerler de söylenebilir. Beydağı TOKİ evleri civarı deniyorsa belediye orada da yer gösterebilir" dedi.

Malatya'da kapalı durumda olan Kayısıbirlik'in Elazığ'da kurulması yönünde çalışmalar olduğuna ilişkin soruya Fındıklı, "Bu balon da nereden çıktı? Böyle bir şey yok" yanıtını verirken, milletvekili Öznur Çalık da, "Dünyada tüketilen kayısının yüzde 70'ini karşılayan Malatya'dan kimse bir şey alamaz" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız