SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bu Başbakanın Sevgisinin Neticesi'

A- A+ PAYLAŞ

Belediye Başkanı Cemal Akın, Şeker Fabrikası arazisi ile ilgili Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK)'nin yaptığı dağılımı değerlendirirken, Başbakan Tayyip Erdoğan'a "yine şükran ve minnetlerini" sunduğunu bildirdi.

Akın'ın Şeker Fabrikası arazisi ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmeye ilişkin Belediye Basın Bülteni şöyle:

"Belediye Başkanı H. Cemal Akın, Özelleştirme Yüksek Kurulunun Malatya Şeker Fabrikası arazileri ile ilgili karar hakkında basın mensuplarına değerlendirmelerde bulundu.

Fabrika alanı dışındaki Şeker arazilerinin Malatya halkının hizmetine sunulması için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a taleplerinin olduğunu ve Başbakanımızın da sözkonusu alana park yapılmak üzere Malatya Belediyesi’ne devredilmesi hususunda talimatlarını hatırlatan Başkan Akın, “Özelleştirme İdaresi’nin son kararına göre söz konusu alanın takriben 930 dönümlük alanın fabrikaya yeteri kadarının fabrikaya, geri kalan alanların Gençlik Spor İl Müdürlüğüne, Sağlık Bakanlığına ve Malatya Belediyesine verilmesi hususunda karar çıktı. Gençlik Spor İl Müdürlükleri zaman içerisinde belediyelere bağlanacak. Ayrıca orada yapılacak olan hastanenin de yine yeşili azami derecede muhafaza edilerek yapılması hususunda gayret göstereceğiz. Bu alandaki diğer taşınmazları da biz park ve buna bağlı olarak sosyal tesislerle donatacağız. Böylece Malatya’mız kalbimizde yaşattığımız gibi orada yeşile kavuşacak ve inşallah o güzel ve geniş arazi 3-5 kişinin hizmetinde olmayacak. Bütün Malatya’nın hizmetinde olacak”dedi.

Başkan Akın, “Bu tasarruflarından dolayı ben tekrar Sayın Başbakanımıza yine şükranlarımızı ve minnetlerimizi sunuyorum. Bu tasarruf Başbakanımızın Malatya’ya olan sevgisinin bir neticesidir. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Malatya halkının kendilerine göstermiş olduğu teveccühün neticesi olarak bu taşınmazları Malatya halkına tahsis ettiğini hemşerilerim ile paylaşmak istiyorum” dedi.

Şeker Fabrikasının çalışacağı kadar arazinin ayrılacağını, çalışmasından hiç kimsenin endişe etmesine gerek olmadığını vurgulayan Başkan Akın, “Biz fabrikamızın çalışmasını istiyoruz. Orada katma değerin üretilmesini istiyoruz. Orada Malatya insanının istihdamını istiyoruz. Bu çalışmalara mani olabilecek hiçbir şeyi tasvip etmiyoruz” dedi."

ÖYK, toplam 930 dönüm araziye sahip olan Şeker Fabrikası'nın arazisinin 330 dönümünü fabrikaya, 200 dönümünü sağlık tesisleri için Sağlık Bakanlığı'na, 65 dönümünü spor tesisleri için Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğüne, Şeker Camii'nin bulunduğu alanı Diyanet İşleri'ne, kalan yaklaşık 330 dönümü de Malatya Belediyesi'ne tahsis etmişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız