SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bu Basit Bir Oylama Değil'

A- A+ PAYLAŞ

CHP de referandum öncesi "Hayır" turlarına devam ediyor. Muhtarlar Derneği'ni ziyaret eden il başkanı Veli Ağbaba, değişiklikleri dayatma olarak nitelendirdi.

CHP'den bu ziyarete ilişkin olarak yayınlanan bülten şöyle:

"CHP İl Örgütü ‘Hayır’ turlarına devam ediyor. Muhtarlar Derneği’ni ziyaret eden Örgüt, burada referanduma neden hayır dediklerini ve referandumun yeni hiçbir şey getirmediği belirttiler. Türkiye Muhtarlar Derneği’ni ziyarete; Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Veli Ağbaba, Merkez İlçe Saymanı Alp Kadir Yiğitcan, Belediye Meclis Üyeleri Doğan Ağdaş ve Ali Dağdelen, Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Avcı ile birlikte katıldılar.

CHP’nin ziyaretinden memnun olduğunu söyleyen Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Eren CHP’nin en ileri gelen, kökleşmiş, Türkiye Cumhuriyeti’ne büyük katkısı olmuş bir parti olduğunu belirtti. Cumhuriyet Halk partisine gerek buradaki gerekse Türkiye’deki çalışmalarından dolayı teşekkür ederek , CHP’nin güçlü bir muhalefet partisi olduğunu sözlerine ekledi.

Eren, referandum sürecine girildiğini ve yapılacak olan referandumun milletin iradesiyle yapılacağını ve referandumun Türkiye‘ye ‘hayırlı’ olmasını diledi.

Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Eren’in hayırlı dileklerine teşekkür eden CHP İl Başkanı Veli Ağbaba, Muhtarlar Derneği’nin CHP için önemli bir kurum olduğunu belirterek sözlerine şu şekilde devam etti; “AKP’nin bu süreci iyi yönetemediğini görüyoruz. Anayasalar herkesin kendini bulduğu, özgürce ifade edebildiği ortak metinlerdir. Ancak AKP’nin düzenlediği anayasa sadece AKP’nin kendisine hitap eden yasalar bütünüdür. Bir dayatma anayasasıdır. Ve buna biz AKP anayasası diyoruz. Bunun esas amacı önümüzdeki dönemlerde kendini garanti altına almaktır. Ayrıca birbiriyle hiç ilgisi olmayan 26 maddenin aynı pakette oylanmasını etik bulmadığımızı da belirtiyoruz.

Referandumla Anayasa Mahkemesi’nin yapısı değiştirilmek isteniyor. Nasıl ki RTÜK’te bir sürü yolsuzluk yapıldığı ve herkesin bildiği halde üstü kapatıldıysa Anayasa Mahkemesi’ni de böyle bir kurum haline getirmeye çalışıyorlar.12 Eylül Anayasasıyla özdeşleşmiş YÖK’ ü kaldırmıyor bu anlamda bu anayasa 12 Eylül Anayasasının devamı niteliğindedir. Bu değişiklikle Anayasa Mahkemesi’nin, RTÜK ve YÖK gibi görev yapacağını düşünüyoruz. Anayasa Mahkemesi’ni AKP’nin yan kuruluşu yapmaya çalışıyorlar. Hazırlanan bu anayasada seçim barajından söz edilmiyor ve bu barajın Avrupa standartlarına çekilmesi gerekiyor.

CHP olarak iktidara geldiğimizde bütün toplumun her kesimiyle konuşarak uzlaşarak daha çağdaş, daha özgürlükçü, herkesin kendini ifade edeceği bir anayasa yapacağımızın buradan sözünü veriyoruz. Bu anlamda önümüzdeki süreçte tüm bu sebeplerden dolayı ve AKP’nin 7 buçuk yıllık iktidarını değerlendirmek amacıyla ‘hayır’ diyeceğiz. Bu sadece basit bir anayasa oylaması değil bu 7 buçuk yıllık AKP hükümetinin oylanmasıdır. Bizi kabul ettiğiniz için çok teşekkür ediyorum.” dedi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız