SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Bayrakta Benim Kanım Var"

0
Güncellendi - 2017-02-03 03:17:58
A- A+ PAYLAŞ

FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün darbe girişimi sırasında 16 Temmuz Cumartesi sabahı 2. Ordu Karargahı'nın içinden açılan ateş sonucu yaralanan üniversite öğrencisi Enes Gün, odasında vurulduğu gün yarasının üzerinde tampon olarak kullanılan ve kanının bulaştığı Türk Bayrağını odasında asıyor.

“YAŞADIĞIM SÜRECE HEP BURADA KALACAK”

Hastanede tedavi olduktan sonra üzerindeki eşyalar ile birlikte Türk Bayrağı’nın da annesi tarafından alındığını belirten  Enes Gün, “Ben vurulduktan sonra, yani kamyondan yere düştüm, tabi o esnada bana ilk yardımı yapan kesim, oraya gelen milletten biriydi. Sağlıkçı olan bir kardeşimiz her halde orada salladıkları Türk Bayrağını alıp tampon niyetiyle yaranın üzerine bastırmış.  Tabi bunun bana ulaşması biraz ilginç. Beni mutlu eden bir şey. Ben hastaneden çıktıktan sonra annem bana verdi bayrakla vurulduğum pantolonu getirdi. Bunu annem alıp saklamış, bende aldım, yaşadığım sürece bu hep burada kalacak. Üzülmesinler diye onu saklamaya çalışmışlar, ama aldım. Şuan benim için en kıymetli olan şey.” dedi.

“BAYRAĞI KİMSEYE VERMEYECEĞİM…”

Türk Bayrağının üzerindeki kan lekesini göstererek konuşan Gün, “Odama astım, çünkü o günü zaten unutmuyorum, ama onu daha iyice yaşamak için. Bu oda birazda ona özel oldu. Beni o güne götürüyor. Şu (bayrağın üzerindeki kanı göstererek)  benim kanım yani. Kırmızı rengin içinde benimde bir katkım olduğunu düşündüğüm için, halen sertliği ve koyuluğu var. Bir gurur benim için. Her zaman da kalacak yani. Kimseye vermeyi düşünmüyorum. Cumhurbaşkanımıza götürmeyi düşündüm, ama bir benzeri olsaydı onu da götürürdüm. O günü unutmamak adına bu bende kalacak.” şeklinde konuştu.

“KANIMIZI FEDA EDERSEK, VATANIMIZI, NAMUSUMUZU VE EZANIMIZI KORURUZ”

Gazi Enes Gün, “Benim için en güzel şey diyorum ya bu; beni o dakikaya götürüyor, vurulduğum dakikaya. O geceyi ben kendim hiç unutmam. Kimsenin de unutmasını istemem. Çünkü yani unutan gerçekten bir ihanet etmiş gibi olur. (Bayrağı göstererek)  Bunu gördükçe ben o geceye gidiyorum, vurulduğum o ana, o hisse, o güzel duygulara da gidiyorum. Çünkü bu kanın dökülme amacı benim için en güzeliydi. Duygu olarak Allah o duyguyu herkese yaşatsın,  ama acı olarak Allah kimseye yaşatmasın,  devletimize de zeval vermesin. İnşallah her şey iyi olacak, ama biz bir oldukça, bunu feda ettikçe (bayrağın üzerindeki kanı göstererek)  hem hayatta kalabiliriz, vatanımızı, ezanımızı, namazımızı, eşimizi, dostumuzu bütün namusumuzu, bize ait olan her şeyi koruyabiliriz.” ifadelerini kaydetti.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Cesamin ÖZKAN (7 yıl önce)
    En kısa zamanda 12 Eylül darbesine karşı koyan ve bu uğurda ölen özellikle solcu gençleri hemen şehit ilan etmenin zamanıdır. Hemde harbi şehit.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Hakan çelik (7 yıl önce)
    Darbe gecesi bende meydandaydım bende kışlanının önüne gittim bende vurulabilirdim o zaman bende kahramanım şerefli türk bayrağımızın içinde atalarımızın kanı var asıl kahramanlar doğuda sınırda suriyede terör örgütüyle çatışan mehmetçik ve polislerimiz
    %0
    %100
    Yanıtla
  • MEMET (7 yıl önce)
    hergün bu çocuğun haberlerinden sıkıldık artık yeterrrr. o bayrak da ecdadının kanı var senin olsa ne olur okadar şehidimiz var bununkadar haber yapılmadı
    0
    0
    Yanıtla
  • basri (7 yıl önce)
    Mert kardeşime yürekten teşekürlerimi sunuyorum Allah senden razı olsun doğruları konuştuğun için 15 Temuz vatanın kurtarılmasıyla bir ilişkisi yok bir siyasi çekişme sonucundan ortakların birbirine darbe girişiminde bulunmasıydı,Ayrıca O olayda iktidarın yanında yer alıp meydanlara çıkan kalabalıkta yaralananlar canlarını kaybedenler sınırda vatani görevini yapanlardan terör kurbanı olan şehitlerimizden daha yüce tutulmuş mükafatlandırılmıştır. bunuda adalet diye Türk halkına sunmuşlardır bugün vatan için terörde şehit olmuş toprağın altında yatan askerlerimizin kemikleri sızlıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mert (7 yıl önce)
    hakkaride şırnakta pkk ile mucadelede sehit olanlarin kanı yok sadece 15 temmuz şehitlerinin var siz 3500 tl maas alirken gazilerimize sizin aldiginiz maasin 3 te 1 ini dahi layık görmüyorlar
    0
    0
    Yanıtla