SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bu Belediyeleri Kapatmayın'

A- A+ PAYLAŞ

CHP Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, nüfusları 2 binin altında olduğu gerekçesiyle kapatılmak istenen belediyelerden 3'ünün durumunun yeniden değerlendirilmesi için İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürü Ercan Topaca'ya bir mektup gönderdi.

Aslanoğlu; Hekimhan- Hasançelebi, Pütürge- Tepehan ve Doğanşehir- Söğüt beldeleri için yazdığı mektupta şöyle dedi:

"Sayın Genel Müdürüm,
Kapatılan Belediyelerle ilgili olarak Anayasa Mahkemesinin kararı uyarınca Bakanlığınızca yapılan çalışmalarda mutlaka göz önüne alınması gereken Malatya ilimizdeki üç belde belediyemizle ilgili bilgileri sizlere vererek, alacağınız kararlarda bu belediyelerimizin kapatılmama konusunu dikkatlerinize sunarım. Saygılarımla."

Aslanoğlu, mektup ekinde, 3 belde ile ilgili olarak da şu bilgileri aktardı:

"1) MALATYA-HEKİMHAN-HASANÇELEBİ BELEDİYESİ
Bu belediyemizin yaz nüfusu 6000-7000 olmasına karşın adrese dayalı nüfus sayımı sırasında yapılan teknik hatalar sebebiyle bu belediyemiz kapatılmıştır. Hasançelebi’de yapılan eksik yazım yanında beldemizde bulunan yer altı zenginliğinin işletmesi amacıyla ERDEMİR tarafından ilk aşamada 570 milyon $ lık yatırım yapılmaya başlamış ilerideki aşamada bu yatırım miktarı daha artarak işletmenin hizmete açılmasıyla en az 1500-2000 kişilik istihdam yaratılacaktır. Özellikle bu beldemizde Erdemir’in 1500-2000 işçisi çalışacaktır. Bu yatırımlar fiilen başlamış ve 3 yıl içerisinde tesisler işletmeye açılacaktır. Ayrıca, Malatya-Sivas sınırında bulunan bu beldemiz tabi zenginliklerin yanında önemli bir turistlik cazibe merkezidir.

Ayrıca Hasançelebi bir bucak merkezi olup 15 köyümüz bu merkeze bağlıdır.

Hasan Çelebinin gelişmekte olan bir merkez olduğu dikkate alınarak vereceğiniz kararda belirttiğim gerekçelerin dikkate alınması gerektiğine inanıyorum.Ayrıca çok önceden etrafındaki bölgelerle birleşme kararı alınmasına rağmen birleşme kararı uygulanmaya konulmamıştır.

2) MALATYA-PÜTÜRGE-TEPEHAN
Tepehan beldemiz Nemrut’a 10 km mesafede olup, Malatya’da Nemrut’a çıkan yerli ve yabancı turistlerin son uğrak yeridir. Özellikle sabahın çok erken saatlerinde güneşin doğuşunu izlemek isteyen turistlerimiz tüm ihtiyaçlarını gece Tepehan sınırları içerisinde gidermektedir.yine güneşin batışını izleyen turistlerimize de önemli ölçüde ev sahipliği yapmaktadır.

Nemrut Turizmi açısından Tepehan belediyesi çok önemli görevler üstlenmekte ve üstlenecektir.

3) MALATYA-DOĞANŞEHİR-SÖĞÜT
Adrese dayalı nüfus sayımı sırasında yapılan teknik hata nedeniyle bu beldemizin nüfusu 2000 in üzerinde olmasına rağmen eksik tespit yapıldığı ortaya çıkmış, daha sonra yapılan bu teknik hata düzeltilmesine rağmen bu beldemiz kapatılmıştır.

Söğüt Belediyesi olarak yargıya gidilmiş yargının kısa süre içerisinde bu konudaki kararı netleşecektir. Teknik hatanın giderilmesiyle nüfusu 2000 in üzerinde olan bu beldenin kapatılması hukuka aykırıdır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız