SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bu Belediyenin 'Duyun' Dediği!..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediye Meclisi'nin tek oturumda tamamlanan Mart ayı oturumuna ilişkin olarak, Belediye Basın Bürosu tarafından yayınlanan bültende, ağırlıklı olarak Belediye Başkanı Cemal Akın'ın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la yapılan görüşmeye ilişkin açıklamaları ile gündemdeki bazı maddelere ilişkin bilgiler yeraldı.

Belediyenin, kamuoyuna "duyurulmasını istediği" bilgileri içeren Basın Bürosu Bülteni şöyle:

"Belediye Başkanı H.Cemal Akın, 7 Mart Çarşamba günü yapılan Belediye Meclis Toplantısında, 6 Mart Salı günü Ankara’da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Malatya heyeti olarak yaptıkları görüşmeler hakkında bilgiler verdi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla, bütün kadınların günlerini kutlayarak konuşmasına başlayan Belediye Başkanı H.Cemal Akın, 8 Mart Perşembe günü Belediye Otobüsleri’nin bütün kadınlara ücretsiz olduğunu belirtti.

Belediye Başkanı H.Cemal Akın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yapılan görüşme sırasında Malatya genelini ve Malatya Belediyesini ilgilendiren birçok konuyu Başbakan’a anlatma imkanı bulduklarını ve görüşmenin çok faydalı geçtiğini söyledi.

Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz başkanlığında, kendisinin yanı sıra Malatya Milletvekilleri, AK Parti MKYK Üyesi, AK Parti Malatya İl ve Merkez İlçe Başkanları ile birlikte Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile 6 Mart Salı Günü Ankara’da yaptıkları görüşme ile ilgili özet bilgiler veren Belediye Başkanı H.Cemal Akın, şunları söyledi:

Meyvecilik Araştırma arazisinin Malatya Belediyesi’ne devredilmesi hususunda daha önce protokol imzalandığını, ancak Milli Emlak Müdürlüğü tarafından devir işlemlerinin yapılması gerektiğini söyleyen Başkan Akın, bu alanın Belediye’ye devredilmesi için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’a, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın da ilgili bürokratlara talimat verdiğini belirterek, alanın devredildiğini söyledi. Başkan Akın bu alanın Yeşil Alan olarak kullanılacağını ve bu şartın da protokolda yer aldığını kaydetti.

Şeker Fabrikası’nın çalışma alanının dışındaki arazinin Malatya Belediyesi’ne devredildiğini, ancak Danıştay tarafından açılan dava ve verilen ara karar doğrultusunda belediyeye devredilen bazı bölgelerin daha kamu yararı açısından fabrika alanında kalmasının uygun görüldüğünü belirten Başkan Akın, mahkeme kararı doğrultusunda geriye kalan arazinin Malatya Belediyesi’ne devredilmesi için de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan talepte bulunulduğunu ve bunun üzerine Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’a talimat verdiğini söyledi.

Şubat Ayı Belediye Meclisi tarafından bazı Belediye hizmet ve yatırımları için İller Bankası’ndan talep edilen kredi ile ilgili olarak da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan destek istediklerini kaydeden Başkan Akın, “yapımı devam eden Sümerpark, kaba inşaatı bitmiş olan Yeni Belediye Hizmet Binası ve Malatya trafiğini rahatlatmak için bir an evvel açılması gereken Güney Kuşak Çevre Yolu gibi hizmetleri hızlandırmak için İller Bankası Genel Müdürlüğü’nden kredi istemiştik. Bu talebin bir an evvel gerçekleştirilmesi hususunda Başbakanımıza talebimizi aktardık” dedi.

Şehiriçi yol haline gelen mevcut çevreyolunun Belediye ile birlikte Karayolları tarafından rehabilite edilmesi ve Çevreyolu üzerine altgeçitlerin yapılması hususunda da Başbakan Erdoğan’dan istekte bulunduklarını kaydeden Belediye Başkanı H.Cemal Akın, bu konu ile ilgili olarak da Başbakan Erdoğan’ın Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak’a talimat verdiğini söyledi.

Yapılan araştırma ve incelemelerde Malatya içmesuyunun Malatya’ya 2030 hatta 2038 yılına kadar yeteceğinin ilgili yetkililer tarafından söylendiğini belirten Belediye Başkanı H.Cemal Akın, şimdiden buna önlem almak için Çat Barajı suyunun Malatya ovasına döküldüğü bölgede İçmesuyu Arıtma Tesisi kurulması için de istekte bulunduklarını, bu isteklerinin de değerlendirildiğini ve DSİ Genel Müdürü’ne talimat verildiğini söyledi.

Belediye Başkanı H.Cemal Akın, ziyaret sırasında Malatya’ya yeni bir hastane inşası ile yeni ve büyük bir stat ile yine en az 5 bin kişilik kapalı bir spor salonunun yapılması için de taleplerinin olduğunu belirtti.

Yaptıkları görüşmelerde çok güzel izlenimlerle ayrıldıklarını da dile getiren Başkan Akın, anlatılan bu hizmetlerin en kısa zamanda Malatya halkına sunulması temennisinde bulundu.

MECLİS GÜNDEMİ
Belediye Başkanı H.Cemal Akın’ın Ankara izlenimlerini anlatmasının ardından Meclis Toplantısı’na geçildi.

Gündemde yer alan Gazi’lerin vefatları halinde Şehir Mezarlığı’na ücretsiz defnedilmesi konusu Mecliste kabul edildi.

Böylece Şehir Mezarlığı’nda Gaziler için ayrı bir ayrıldığı ve Gazilerin buraya ücretsiz olarak defnedileceği bildirildi.

Gündemdeki imar maddelerini görüşen Belediye Meclisi, bazı maddeleri karara bağlarken, bazı maddeleri de İmar Komisyonu’na gönderdi.

Nisan Ayı Meclis Toplantısı’nın ise 4 Nisan 2007 Çarşamba günü Saat 14.00’de yapılması kararlaştırıldı."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız