SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bu Belirtileri Önemseyin!

A- A+ PAYLAŞ

Hemen herkes zaman zaman çeşitli belirtilerden yakınsa da, bunları genellikle göz ardı edip, doktora başvurmuyor!

Aslında önemsiz görünen her yakınmanın ciddiye alınması şart. Çünkü hafife alınan belirtiler kimi zaman kalp damar hastalıkları veya kanser gibi ciddi hastalıklara işaret edebiliyor! Baş ağrısı, öksürük, yorgunluk, midede yanma ya da ağrı… Hemen hepimiz bu tür sorunlarla karşılaşıyor ama yakınmalarımızı çoğu zaman göz ardı edip, hekime başvurmuyoruz. Acıbadem Fulya Hastanesi Check-up Merkezi Sorumlusu Aile Hekimi Dr. Demet Karadenizli, önemsenmeyen belirtilerin, hangi hastalıkların habercisi olabileceğini anlattı!

Baş ağrısı: Çoğu zaman stres gibi tolere edilebilir etkenlerden kaynaklansa da, ciddi hastalıklar nedeniyle de ortaya çıkabiliyor. Genellikle enseden başlayan ağrı yaşla birlikte tansiyon yükselmelerinde görülüyor. Alında geçen ve çember biçiminde sıkışmaya benzer bir ağrı, çoğu zaman stres veya anksiyete gibi psikolojik sorunlardan kaynaklanıyor. Ağrı etkisini kaşların üstü, şakaklar, gözler ve burun üzerinde gösteriyorsa, genellikle sinüzitin belirtisi oluyor. Zonklama şeklinde ortaya çıkıyorsa ve özellikle başın tek tarafında hissediliyorsa, migrenin habercisi olabiliyor. Sık rastlanmasa da, ağrı beyin tümörü, damar tıkanıklığı veya beyin kanaması gibi ciddi sağlık sorunlarının da habercisi olabiliyor.

Midede yanma ya da ağrı: Midede yanma, iyi işlenmemiş, beklemiş ya da çok yüksek sıcaklığa maruz bırakılmış yağ tüketimi ve baharatlı besinler gibi sıradan nedenlerden kaynaklanabiliyor.

Baş dönmesi: Baş dönmesi yüksek tansiyon, diyabetten kaynaklanıyor olabilir...

Yorgunluk: 6 ay boyunca geçmeyen, kas ve eklem ağrısı ile uyku sorunlarının eşlik ettiği yorgunluk, kronik yorgunluk sendromunun habercisi olabiliyor. Yorgunluğa yüksek ateş ve boyun bezlerinde şişlik de eşlik ediyorsa, bu yakınmalar enfeksiyon sonucu oluşabiliyor. Ayrıca depresyon, kalp damar, karaciğer hastalıklarının da işaret olabilir...

AŞIRI SU İÇMEK

AŞIRI su tüketmek ve idrara çıkmak, özelikle de daha önce böyle bir durum söz konusu değilse, diyabetin (şeker hastalığı) habercisi olabiliyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız