SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bu Belki Türkiye'de Bir İlk..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi Muharrem Ayı nedeniyle iftar yemeği verdi.

Kaburga Sofrası'nda verilen iftar yemeğine, Vali Vekili Bilal Bozdemir, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sami Er, Müftü Hacı Yusuf Gül, Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Başkanı Hasan Meşeli, Cumhuriyetçi Eğitim Merkezi (CEM) Vakfı Malatya Şube Başkanı Eşref Doğan, Zeynel Abidin Türbesi Vakfı Başkanı Erdoğan Ünverdi, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Erkoç, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin, Esnaf Sanatkarlar Kooperafi Başkanı Ali Evren, AKP İl Başkanı Mustafa Şahin, birçok sivil toplum ve meslek örgütünün başkan veya temsilcisi, bazı parti başkanları ile davetliler katıldı.

Kalabalık bir topluluğun katıldığı iftar yemeğinin ardından, yemek duasını Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Başkanı Hasan Meşeli yaparken, Cem Vakfı Malatya Şube Başkanı Eşref Doğan yaptığı konuşmada, Muharrem ayının İslam dininde kan dökülmesi haram olan aylardan bir tanesi olduğunu belirterek, “Muharrem ayında hepimizi müteessire boğan İslam aleminin en kanlı günlerinden biri yaşanmıştı. Biz bugün o günlerin acısını anarak ama yara kaşıyarak değil geçmişten ders alarak kabuk bağlayan yarayı bir daha kabuğunu koparmamak üzere bu şekildeki güzelliklerle kapatmaya çalışıyoruz” dedi.

İftar yemeğinden dolayı Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a teşekkür eden Doğan, bu organizasyonla Malatya’nın belki de Türkiye’de bir ilki gerçekleştirmiş olduğunu söyledi.

İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül ise yaptığı konuşmada, Muharrem Ayı’nın İslam dininde ve tarihinde son derece önemli ve değer verilen bir ay olduğunu söyledi. Muharrem ayının önemli olmasında birçok neden olduğunu kaydeden Gül, bunlardan birisinin hicri yılbaşı, bir diğerinin ise inanan bütün insanları derinden yaralayan Kerbela katliamının yıldönümü olduğunu belirtti.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise düzenledikleri iftar yemeğine katılımlarından dolayı misafirlere teşekkür ederek, Muharrem ayının birlik, beraberlik ve kardeşlik bağlarımızın güçlenmesine vesile olmasını diledi.

Geçmişte yaşanan acıların bir daha yaşanmaması temennisinde bulunan Başkan Çakır, “Bizim her zaman birliğe ve beraberliğe ihtiyacımız var. İftar yemeğine katılarak, bu birliği, beraberliği ve dayanışmayı sağlayan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Son olarak konuşan Vali Vekili Bilal Bozdemir ise Muharrem Ayı dolayısıyla tutulan oruçların kabul olmasını dileyerek, “Bu iftar sofrasında bizleri bir araya getiren Sayın Belediye Başkanımız Ahmet Çakır’a teşekkür etmek istiyorum. Bu iftar sofrasının uzun yıllar devam etmesini diliyor, katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Muharrem orucunda et, sade su yasağı nedeniyle Tarhana Çorbası, etsiz Kuru Fasulye, Salata ikram edilirken, sıvı olarak da ayran ikramı yapıldı.

ÜNİVERSİTEDE AŞURE..
Bu arada İnönü Üniversitesi'nde öğretim üyesi, personel ve öğrencilere aşure ikramı yapıldı.

Rektörlüğün organizesi ile Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı tarafından yerleşke içerisindeki Mudanya Meydanında düzenlenen aşure ikramına öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

SEMİNER VE AŞURE..
Öte yandan, Malatya Meşale Derneği tarafından "Muharrem ayı" semineri ve aşure ikramı gerçekleştirildi.

Meşale Derneği Kültür Komisyonu Başkanı Fikret Doğan'ın sunumuyla başlayan programa konuşmacı olarak Ebubekir Yaşa katıldı. Yaşa, Muharrem ayının İslam'daki yeri, anlam ve önemi ile bu ayda meydana gelen olayları anlattı. "Kerbela" olayını da detaylarıyla anlatan Yaşa, salonda bulunanlara duygulu anlar yaşattı. Ehli Beyt sevgisine geniş yerin ayrıldığı program, Grup Meşale'nin parçalarıyla devam etti. Program, davetlilere Aşure ikramı ile sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız