SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Benim Eserim" Finalistleri

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:19:11
A- A+ PAYLAŞ
 
Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü ve TÜBİTAK işbirliği ile gerçekleştirilen “Bu Benim Eserim” adlı proje yarışmasında Malatya’da finale kalanlara ödülleri verildi. 
 
İlköğretim okullarının 6.,7. ve 8. sınıflarına yönelik olarak gerçekleştirilen Matematik ve Fen Bilimleri alanlarını kapsayan Malatya Bölge Yarışmasına Adıyaman, Bingöl, Diyarbakır, Elazığ, Mardin, Şanlıurfa ve Tunceli illerindeki finalistler katıldılar. Toplam 400 projeden 90 projenin sergilendiği Malatya’daki bölge sergisinde Türkiye finaline katılacak olan 9 proje belirlendi.
 
Bölge Sergisi’ndeki değerlendirme sonucunda Biyoloji Alanı’nda Adıyaman Gölbaşı 75. Yıl İMKB Yatılı Bölge Okulu’ndan Seda Gökçe Ziraatcı ve Nazlı Korkmaz’ın “Süte alternatif Besinler” projesi, Matematik Alanı’nda Adıyaman Gölbaşı Mikdat Sümer İlköğretim Okulu’ndan Hatice Kıskaç ve Ali Fuat Gökçen’in “Polı-Trıgonometri” projesi, Fizik Alanı’nda Bingöl Özel Hulusi Bey İlköğretim Okulu’ndan Berken Rabun Ersöz’ün “Çadır facialarına son” adlı proje, Matematik Alanı’nda Elazığ 17 Kasım İlköğretim Okulu’ndan Seher Akbulut ve Elif Bal’ın “Üç basamaklı X00’ın sırrı” projesi, Matematik Alanı’ndan Malatya Bilim ve Sanat Merkezi’nden Simge Nur Tatlıca ve Muhammed Rıdvan Oğuz’un “Sıfıra Doğru Fibonocci Sayıları” adlı proje, Kimya Alanı’nda Şanlıurfa Birecik Özel Gül Aydın Mirkelam İlköğretim Okulu’ndan Alperen Çapan ve Muhammed Şimşek’in “Aspirinin kesme bitkilere etkisi” projesi, Fizik Alanında Şanlıurfa Birecik Şehit Abdulgafur Erkan İlköğretim Okulu’ndan Salih Demir ve Mehmet Altıparmak’ın “”Su ile yağı barıştırdık” projesi ve Fizik Alanında Tunceli Mazgirt Akpazar İlköğretim Okulu’ndan Demet Kaya ve Gamze Yaşar’ın “Fazla yolcu yok” projesi Türkiye finaline katılmaya hak kazandı.
 
Düzenlenen ödül törenine Vali Ulvi Saran, İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı İlhan İçen, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut ve kalabalık bir topluluk katıldı.
 
Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, projesi finale kalmayan öğrencilere üzülmemelerini isteyerek, “Buraya kadar gelmiş olmak, çok önemli. Seçilememiş olan öğrencilerimiz üzülmemeli. Projeler ciddi bir titizlikle seçildi” dedi.
 
Vali Ulvi Saran, “Dünyada, gelişmiş olan ülkelerin gelişmişliklerinin arkasında bilimsel araştırma ve geliştirme projeleri son derece büyük bir yer tutuyor. Dünya da ne kadar gelişmiş ülke varsa, bunların kalkınmışlık temellerine baktığımızda, temel bilimlere ve fen bilimlerine büyük ölçüde ağırlık verdiklerini, ARGE çalışmalarına yüksek derecede önem verdiklerini görüyoruz. Bugün kalkınma muhakkak bir takım bilgilerin ve teknolojilerin başka ülkelerden transfer edildiğine bağlı olduğu kadar, doğrudan doğruya o ülkelerin geliştirdiği araştırmalara bağlıdır. Bugün, Batı teknolojisinin ve Batı’daki bilimsel alanda ileri hamleler yapan ülkelerde bu çalışmaların büyük bir yer tuttuğunu görüyoruz. Bir ülke ne kadar kalkınmışsa, o ülkede ARGE faaliyetleri, yani bilimsel araştırma ve geliştirmeler ile fen bilimlerine verilen değer o kadar yüksek oluyor” şeklinde konuştu.
 
Törende Türkiye finaline kalan öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız