SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bu Benim Eserim' Ödül Töreni

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:55:26
'Bu Benim Eserim' Ödül Töreni
A- A+ PAYLAŞ

Geleceğin bilim insanlarını yetiştirmek, yetenekli çocuklara sahip çıkmak, bilimsel amaçlı yarışma ve benzeri etkinlikleri artırarak yaygınlaştırmak amacıyla düzenlenen Matematik ve Fen Bilimleri Proje çalışması Malatya Final Sergisi ve Ödül Töreni Ramada Otel Toplantı Salonu’nda yapıldı.Ramada Otel’de gerçekleşen törene Vali Yardımcısı Abdulkadir Duran, TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Dairesi Malatya Koordinatörü Prof. Dr. İsmail Özdemir, Malatya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İhsan Gencay, Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, Battalgazi Kaymakamı Vedat Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları ile bölge illeri kurum ve kuruluş müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Törenin açış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, “Bu projenin, insan yetiştirme kapasitemizin gelişmesi bakımından ülkemizin ihtiyaç duyduğu bilim insanlarını yetiştirmek yolundaki çabalara değerli katkılar sağlayacağı inancıyla çalışmalara katılan öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi ve eğitim çalışanlarını kutlar, başarılar dilerim” dedi.

Bilim üreten çocukları candan kutladığını vurgulayan TÜBİTAK Bölge Koordinatörü ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Özdemir, “Bu Benim Eserim Projesi’nin” ülkemizin bilim ve teknoloji üretmesinde oldukça önemli olduğunu belirterek, çocuklara başarılar diledi. 

Törende konuşan Vali Yardımcısı Abdulkadir Duran, “Bu durum gösteriyor ki, kendilerine imkân sunulduğu zaman çocuklar, yaşlarından çok daha büyük işler başarabiliyor. Bugün burada olan ve dereceye giren siz sevgili öğrencilerden, Türkiye’nin göğsünü kabartma yolunda başarılar diliyorum” dedi.

Proje çalışması ilköğretim okullarının 6. 7. ve 8. sınıflarına yönelik olarak gerçekleşti. Öğrenciler matematik ve fen bilimleri alanlarında hazırladıkları projeler ile çalışmaya katıldı ve bu alanlardaki konuların projelendirilmesi aşamasında, çalışmaların özgün, bilimsel, mantık çerçevesi içinde, estetik, uygulanabilir ve sosyal fayda sağlayıcı olması esas alındı. TÜBİTAK Bölge Bilim Kurulları tarafından Malatya’da toplam 192 proje başvurusunun yapıldığı belirtildi. İl Çalışma Grubu üyelerinin ilk değerlendirmesi sonucunda 115 projenin Bölge Çalışma Grubuna gönderildiği, Bölge Çalışma Grubu’nun ise 115 projeden 48 projeyi (30 Fen Bilimleri- 18 Matematik) Bölge Bilim Kuruluna gönderdiği ifade edildi. 48 projenin Bölge Bilim Kurulu tarafından değerlendirildiği ve 10 fen bilimleri, 5 matematik olmak üzere toplam 15 projenin, Bölge Sergisi’ne davet edildiği kaydedildi. 

Bugün saat 10.00’ da yapılan ödül töreninde, 2-3 Haziran 2015 tarihinde Ankara’da yapılacak Türkiye Finaline Malatya Bölge Merkezi’nden katılacak Bölge Bilim Kurulu’nun belirleyeceği 6 proje açıklandı.

Malatya Bölge Sergisi’ne davet edilen 50 proje arasından ilk 6 içinde yer alan proje sahibi öğrencilere, Vali Yardımcısı Abdulkadir Duran tarafından çeyrek altın verildi. Protokol üyeleri tarafından ise diğer öğretmenlere ve öğrencilere hediyeler verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız