SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Benim Eserim" Sergisi

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:27:23
A- A+ PAYLAŞ

"Bu Benim Eserim" Proje çalışması kapsamında, Malatya Bölge Sergisi açıldı. 

Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü ve TUBİTAK işbirliği ile gerçekleştirilen ‘Bu Benim Eserim’ adlı proje çalışması kapsamında, Malatya Remark Otel'de 8 ilin katılımıyla Malatya Bölge Sergisi açıldı.

Açılışa İl Milli Eğitim Müdür vekili Numan Örnek, Malatya Cumhuriyet Başsavcı Vekili Abdulkadir Gündem, Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan, İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Özdemir, Kurum ve Kuruluş Müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü ve TUBİTAK işbirliği ile gerçekleştirilen ‘Bu Benim Eserim’ adlı proje çalışması ülke genelinde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ilköğretim okullarının 6, 7 ve 8. sınıflarına yönelik olarak gerçekleştirilmekte, Matematik ve Fen Bilimleri alanlarını kapsamaktadır.

9 yıldır yapılmakta olan bu yarışmada, Türkiye genelindeki 12 bölge merkezinden biri olan Malatya bölgesine; Adıyaman, Bingöl, Diyarbakır, Elazığ, Mardin, Şanlıurfa ve Tunceli illeri bağlı bulunuyor.

SERUM NÖBETÇİSİ PROJESİ HEMŞİRELERİN İŞİNİ KOLAYLAŞTIRACAK

Bingöl Ilıcalar Yatılı Bölge Ortaokulu 8. sınıf öğrencileri Cihan Şan ve Yusuf Kaymazalp tarafından danışman öğretmen Erhan Altıngöller nezaretinde yapılan "Serum Nöbetçisi" projesi sergide büyük ilgi gördü.

Serum takılan hastalarla ilgilenen sağlık görevlilerini uyaran "Serum Nöbetçisi" projesi hakkında bilgi veren proje sorumluları Cihan Şan ve Yusuf Kaymazalp, "Hastanelerin acil servisi hep hareketli ve meşguldür. Bu anlamda hastalara takılan serumları takip etmek zorlaşmaktadır. Bazen takılan serumlar bitmesine rağmen, serumun çıkarılması unutulmaktadır. Bizde serum bittiğinde haber veren bir mekanizma yaptık. Bu hem hastaların hem de sağlık çalışanlarının işini kolaylaştıracak" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız