SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bu Benim Eserim' Sergisi..

A- A+ PAYLAŞ

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitimi Araştırma ve Geliştirme Daire Başkanlığı'nın TÜBİTAK işbirliği ile gerçekleştirdiği ' Bu Benim Eserim' adlı proje yarışmasında ilimizi Türkiye şampiyonasında temsil edecek olan eserler ' Bu Benim Eserim Bilim Şenliği' adıyla düzenlenen bir törenle Öğretmenevi'nde sergilendi.

Vali Vekili Bayram Öz ile Malatya Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf İzzettin Cengiz'in de katıldığı törende 'Bu Benim Eserim Bilim Şenliği' ile ilgili bilgiler veren Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Erol Canbolat, projenin 2004 yılında İstanbul'un pilot il olarak başladığını, 2005-2006 eğitim öğretim yılında il sayısının 30'a yükseldiğini belirterek, " 2006-2007 eğitim öğretim yılında da 10 bölge merkezi ve bunlara bağlı 81 ilde ' Bu Benim Eserim' proje yarışması, İlköğretim 6,7 ve 8.sınıf öğrencilerine yönelik Matematik ve Fen Bilimleri alanlarında yapılmaktadır" dedi.

Canbolat, Türkiye genelinde 10 bölge merkezinden birinin Elazığ olduğunu, bu bölgeye Malatya ile birlikte 12 ilin bağlı bulunduğunu belirterek şunları ifade etti:

" 2005-2006 eğitim öğretim yılında ' Bu Benim Eserim' proje çalışmasına 28 okulumuzdan toplam 87 başvuru olmuş, bunlardan 72 si kabul görmüş, 30'u bölgede sergilenmesine bilim kurulu tarafından davet edilmiş olup 4'ü finalist olmaya hak kazanmıştır. Ankara final sergisinde ilimizi temsil eden 4 projeden biri Şeker İlköğretim Okulu'ndan ' Deniz Dalgasından Elektrik Elde Etme' adlı proje ödül almıştır. 2005-2006 eğitim öğretim yılında Bölge sergisine katılmaya hak kazanan 30 proje ve finalist olma hakkını kazanan 4 proje ile Malatya, Elazığ bölgesine bağlı iller arasında birinci olmuştur.

2006-2007 eğitim öğretim yılında da ' Bu Benim Eserim' proje çalışması İl Çalışma Grubu üyeleri tarafından yürütülmektedir. İl Çalışma Grubu 2006 Kasım ayında merkez ilköğretim okullarında ki Matematik ve Fen ve Teknoloji dersi öğretmenleri ile ilçedeki aynı branşta Zümre başkanlarının katıldığı 12 bilgilendirme toplantısı yapmış ve okullarımıza danışmanlık hizmetleri verilmiştir.

2006-2007 eğitim öğretim yılına Merkez ve ilçelerden toplam 43 ilköğretim okulundan 198 proje başvurusu yapıldı. Bunlardan 146 sı çalışmaya değer bulundu ve 95 Fen Bilimleri, 38 Matematik olmak üzere 133 proje Elazığ Bölge Çalışma Grubuna gönderildi.

133 projeden de 66'sı bölge bilim kurulu tarafından değerlendirildi ve 20 Fen Bilimleri, 7 Matematik, toplam 27 proje 24-27 Nisan 2007 tarihleri arasında Elazığ ilinde yapılacak bölge sergisine davet edilmiştir.

Bölge Bilim Kurulu tarafından davet edilen 12 ilden toplam 90 projeden 27 proje ile Malatya geçen yıl olduğu gibi bu yılda Elazığ bölgesine bağlı iller arasında birinci olmuştur"

Yapılan konuşmanın ardından sergi salonuna geçildi ve burada fen ve matematik alanlarında yapılan çalışmalar, çalışmayı yürüten öğrenciler tarafından sergiye katılanlara anlatıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız