SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bu Benim Sevdamdı'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da anne ve babasının adına 22 derslikli ilköğretim okulu yaptıran hayırsever işadamı Muhittin Şeftalicioğlu, "10 yaşında iken, hayırsever Hasan Varol'un yaptırdığı ilköğretim okulunda okurken, hayal etmeye başlamıştım. Küçükken sürekli babama bir okulun kaça mal olacağını soruyordum. Bu benim için bir sevdaydı" dedi.

Taştepe Mahallesi'ne annesi ve babası adına Hatice-İsmet Şeftalicioğlu İlköğretim Okulu'nu yaptıran işadamı Muhittin Şeftalicioğlu, okul yapma hayaline 10 yaşında iken başladığını açıklayarak; "Ben okulu, okumayı ve eğitimi seven bir ailenin çocuğuyum. Annem öğretmen olduğu için okul ve eğitimle çok haşır neşirdim. Hasan Varol İlköğretim Okulu'nda okuduğum için Hasan Varol beyin resmini görüyordum. Bende bir gün okul yaptırabilir miyim diye hayal ettim. Hiç bir zaman aklımdan çıkmadı. Bir şeyi isteyin, arzu edin, uğraşın, çalışın, sonuçta kesinlikle elde edeceksiniz. Yüce Rabbim bu konuda yanınızda olacaktır. Ben de çalıştım ve sürekli arzu ettim. Her an okul yaptırmayı hissediyordum. Kısmet bugüneymiş. Çok şükür. Yüce Rabbime minnettarım" diye konuştu.

Şeftalicioğlu sözlerine şu şekilde devam etti:
"Babamın işyerine gittiğimde 'Okul yaptırma kaç para' derdim. Babam rakamları söyleyince, 'bu nasıl olacak' diyordum. Babam ise 'Çalış, başarırsın' derdi. Ailem bu konuda bana güvendi. Ailem bana sürekli bu konuda destek verdi. Çok şükür, İnşallah, daha farklı projeleri memleketime yapmak istiyorum. Yüce rabbimden nasip etmesini diliyorum. Birinci okulu yaptırınca, ikinci proje her zaman içimdeydi. İkinci okul her an içimde. Okula gittim, çocuklarla konuştum, tek tek sınıfları dolaştım. Herkes çok temiz duygularla yaklaşıyor. Çocuklara karşı aşırı bir sevgim var. Onları görünce aşırı derece de duygulandım. O hazzı unutamam. Çok değişik bir haz. Bunları görünce, ikinci okulu yaptırmamak olmaz. Ben yüce rabbimden nasip etmesini diliyorum. İkinci okulu yaptırmayı da çok istiyorum. Malatya'ya okul yaptırmamda ayrı bir şey. Malatya'mıza maddi ve manevi her şeyimiz feda olsun."

Şeftalicioğlu, "Ben okul yaptırırken, çocukluk hayalimdi. Benim ki daha çok çocuklarla ilgilenmek. Okulu sürekli ziyaret edip, eksik ve problemleri ile her zaman ilgileneceğim. Okulun yaptırıldığı bölge bizim gerçeğimiz ve o insanlara daha yakın olmak istiyorum. Çok mutlu ve çok umutluyum. O okuldan gerçek dahiler ve memleketini seven insanlar çıkacaktır. Akşam yatarken bunlarla yatıyorum, sabah uyanırken bunlarla uyanıyorum. Bu benim sevdam" dedi.

Şeftalicioğlu, "Malatyalı olmak bir ayrıcalıktır. Malatyalılar öncü ve liderdir. İstanbul'daki Malatyalılar önemli ekonomik faaliyet alanlarına sahip. Herkeste memleketini seviyor" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız