SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bu Bir Belediyede İlk Defa..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi'nde personele yönelik “Kurumsal Danışmanlık ve Eğitim Programı” kapsamında iki gün sürecek eğitim başladı.

Belediyenin bu konudaki basın bülteni şöyle:

"Malatya’nın daha modern bir şehir haline gelmesi için fiziki yapılanma anlamında önemli çalışmalar yapan Malatya Belediyesi, personel verimliliğini artırmak amacıyla düzenlediği eğitim seminerlerine devam ediyor.

24 Mart 2011 Perşembe gününden itibaren “Kurumsal Danışmanlık ve Eğitim Programı” kapsamında iki gün sürecek eğitim programı başladı.

Malatya Belediyesi Beydağı Toplantı Salonunda düzenlenen eğitim programının açılışına Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu, Sayıştay Üyesi Ali Hikmet Tuncer, daire müdürleri ve belediye personeli katıldı.

Eğitim Programının açılış konuşmasını yapan Sayıştay Üyesi Ali Hikmet Tuncer, eğitim programının amaçlarını anlatarak, “Bu eğitim hizmetlerinden maksat kamu kaynaklarını etkin, verimli, tutumlu ve halk memnuniyeti çerçevesinde kullanılmasını sağlamaktır. Ayrıca, gerek harcama mevzuatı, gerek idari yapılanma, halkla ilişkiler ve yöneticilikle ilgili konularda sunum yapacağız” dedi.

Tuncer, “İlk defa bir belediye’ye bu eğitim programını veriyoruz. Sayın Belediye Başkanımızın büyük önem verdiği bu eğitim programına davet edilmek bizleri çok mutlu etti. Bu eğitim programına Malatya Büyükşehir olduktan sonra da umarım devam ederiz. Malatya da Büyükşehir potansiyeli var. Malatya yapısı itibariyle Büyükşehir olmaya müsaittir. Büyükşehir olmanın teknik, idari ve hukuki alt yapıları var. Bu alt yapıya uygun Türkiye’deki kentlerimizden biride Malatya’dır” dedi.

Geleceğin Malatya’sını oluşturmak için yoğun bir şekilde çalıştıklarını belirten Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya’nın sorunlarını kısa, orta, uzun vadede çözmeye çalıştıkları gibi geleceğini de planladıklarını söyledi.

Başkan Çakır, “Malatya Belediyesi olarak geçen yıl 32 hizmetiçi eğitim semineri verdik. 2011 yılında bu eğitim seminerlerimiz artarak devam edecek. Geleceğin Malatya’sını oluşturacak ekiplerimiz burada. Biz ne kadar bu eğitimlerden faydalanıp kendimizi yetiştirirsek milletimize o kadar faydamız olacak. Buradaki amacımız güçlü, dinamik, eğitimli bir belediye yapısı. Hep birlikte Malatya’mızı gelişen, düzenli ve planlı büyüyen bir kent haline dönüştürmektir” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Sayıştay Üyesi Ali Hikmet Tuncer, Denetim, Hesap Yargılamaları ve Sayıştay Denetimi, Performans Denetimi ve Denetim Türleri gibi konularda sunum eşliğinde bilgi ve birikimlerini Belediye personeli ile paylaştı.

İki gün sürecek programda Mülkiye Müfettişi Mustafa Çiçek İmar kanunu ve uygulamaları, Maliye Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Şimşek Kamu İhale Kanunu ve Uygulamaları, Prof. Dr. Tuncer Asunakutlu’da Yönetim Becerilerinin Geliştirilmesi ve Liderlik konularında sunum yapıp, eğitim vereceklerdir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız